HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De layering techniek van bdr®

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende factoren kunnen een negatieve invloed hebben op dit natuurlijke afschilferingsproces, met een droge en doffe huid tot gevolg. Je kunt hier invloed op uitoefenen door regelmatig producten met fruitzuren te gebruiken. Dit kan door middel van professionele behandelingen in de salon, maar ook door middel van producten voor thuisgebruik. 

Fruitzuren
Er zijn drie soorten fruitzuren: AHA’s, BHA’s en PHA’s. In één van onze vorige nieuwsbrieven zijn we al veel dieper ingegaan op de werking van deze fruitzuren en voordelen daarvan op de huid, maar hier, onder de afbeelding, nog even kort samengevat:

  • Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) zijn in wateroplosbare fruitzuren. Ze weken de verhoornde huidcellen los, zodat de nieuwe huidcellen aan de oppervlakte komen en de huid een frisse uitstraling krijgt. Bovendien activeren AHA’s de celdeling in de onderste lagen van de huid en verbeteren ze de vochtbalans.
  • Beta Hydroxy Acids (BHA’s) zijn daarentegen in olie oplosbaar. Dit maakt BHA’s geschikt voor een huid met verstopte poriën. Doordat BHA’s in olie oplosbaar zijn, vermengen ze zich uitermate goed met de huideigen vetten en kunnen ze zo diep in de poriën doordringen en daar verstoppingen oplossen.
  • Poly Hydroxy Acids (PHA’s) worden ook wel ‘de nieuwe generatie AHA’s’ genoemd omdat ze net zo effectief zijn, maar zachter voor de huid. PHA’s zijn namelijk opgebouwd uit grotere moleculen, waardoor ze op mildere wijze exfoliëren. Dit maakt PHA’s zeer geschikt voor de meest gevoelige huidtypes. Daarnaast hebben PHA’s zelfs een hydraterend effect op de huid in tegenstelling tot de meeste andere exfoliërende zuren. Het is dus een uitstekende keuze voor mensen die AHA’s en BHA’s te sterk vinden.

3 in 1 concept
bdr noemt zich niet voor niets ‘leader in acid based treatments’. Tijdens het 3 in 1 concept van bdr nemen fruitzuren (stap 1) een belangrijke rol in om de huid goed voor te bereiden op de volgende stappen van het concept, namelijk microdermabrasie (stap 2) en microneedling (stap 3).

Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met gluconolactone, welke een hydraterend effect heeft op de huid. Dit is een noodzakelijk element, omdat de huid goed gehydrateerd moet zijn, bijvoorbeeld voor optimaal herstel na een microneedling behandeling.

Nadat de huid is behandeld met fruitzuren, zullen de stappen microdermabrasie en microneedling worden toegepast om zo het beste resultaat te behalen. Om dit resultaat te vergroten heeft bdr sinds kort de layering techniek toegevoegd.

Vaak zien we dat een huid meerdere problemen en behoeftes heeft en we momenteel tijdens de eerste stap binnen het 3 in 1 concept van bdr gebruik maken van één specifiek fruitzuur. Om het behandeldoel te vergroten, kun je er tegenwoordig voor kiezen om de layering techniek toe te passen. Tijdens deze techniek zullen er meerdere fruitzuren over elkaar heen worden ‘gelegd’, zodat er met minder behandelingen een maximaal resultaat behaald kan worden.


Hoe werkt die layering techniek nu precies?
Laag 1
zal altijd bestaan uit een PHA welke de huid extreem hydrateert om ervoor te zorgen dat de huid de volgende zuren goed kan verdragen.
Laag 2 bestaat uit een combinatie van citroenzuur een melkzuur. Tijdens deze stap zal er gewerkt worden aan het verwijderen van de verhoornde huidcellen, zodat de opnamecapaciteit van de huid wordt vergroot en er tevens een stimulans van huidvernieuwing plaatsvindt.
Laag 3 heeft als doel de diepere lagen van de huid te bereiken. Hier zal voornamelijk gewerkt worden met glycolzuur welke een remming geeft op het verouderingsproces van de huid en daarbij voor een activatie zorgt op het collageen.
Laag 4 is de laatste laag en deze kan toegevoegd worden als de huidontstekingen vertoont. De combinatie van amandelzuur en barnsteenzuur zorgen voor een antibacteriële werking en daarnaast vermindert het de ontsteking.

Tijdens de layering techniek kan er naast de variatie in fruitzuren ook gespeeld worden met de percentages. Bdr biedt fruitzuren aan met percentages variërend van 10 tot 40%. In kuurverband kan hierin een opbouw plaatsvinden, zodat de behandeling een intensiever effect heeft op de huid. Tijdens deze nieuwe layering techniek kunnen de fruitzuren dus op verschillende manieren worden ingezet om het beste uit de behandeling te halen.

Wetenschappelijk onderbouwt
Om deze nieuwe techniek te ontwikkelen maakt bdr gebruik van de kennis van wetenschappers, dermatologen en biochemici, zodat de beste behandeltechnieken worden samengesteld. Cosmetisch arts drs. Debby heeft haar naam aan dit merk gekoppeld, omdat zij volledig achter het concept staat. Zij heeft haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en is sinds 2022 ambassadeur voor bdr. Op basis van literatuuronderzoek heeft zij vanuit medisch oogpunt gekeken naar de behandeltechnieken en actieve ingrediënten van bdr. De layering techniek bevat volgens drs. Debby ingrediënten die echt wat doen voor de huid en goed aansluiten op de behandeltechnieken in de salon.

Interesse in bdr?
Wil je graag meer informatie over bdr? Neem dan contact op met Cosinta door een mail te sturen naar educatie@cosinta.nl om een informatiepakket te ontvangen. Bevalt dit pakket? Dan zal er een afspraak gepland worden om een proefbehandeling te ondergaan. Deze behandeling onderga je bij ons in het Beauty Inspiration Center te Zoetermeer.

www.cosinta.nl/bdr

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Studiereis U-Consultancy Curaçao 2024
De layering techniek van bdr®