HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De terugkomst van Heroin Chic

Een trend die de wereld anno nu reflecteert… De New York Post kopte onlangs “Bye-bye booty: Heroin chic is back”. Extreem dunne lijven zijn opnieuw de norm. Het artikel maakte direct veel los in de wereld van fashion en beauty. Diverse bladen noemen de terugkeer van de kleine maat zorgelijk. We zouden geleerd moeten hebben van de ’90 en ’00 toen deze lichaamsvorm een trend was met Kate Moss als boegbeeld. Anorexia is destijds in verband gebracht met deze skinny body trend. Harper’s Bazaar schrijf in een artikel dat ze het vooral zorgelijk vinden dat de New York Post deze nieuwe lichaamsvorm omschrijft als een trend, en “veel minder als potentieel schadelijk fenomeen.” Het artikel vervolgt: “Trends zijn er om aan te voldoen, wordt ons regelmatig ingepeperd, ook als het om onze lijven gaat. Terwijl dat nou juist een plek is die neutraliteit verdient, alleen al omdat het uiterlijk ervan zo persoonlijk is.”

In de aankomende editie gaat trendwatcher Renske Mennen door op dit onderwerp. Want waarom is Heroin Chic ineens weer een trend aan het worden? En welke beautytrends zien we nog meer en gaan we steeds meer zien? Je leest het binnenkort!

Nog een klein tipje van de sluier wat je verder vindt in dit verhaal?

Kijkend naar de cosmetica industrie zien we ook uitersten van elkaar. De crying-look is bijvoorbeeld upcoming. Crying make-up tutorials zijn enorm populair op TikTok. De bedoeling is om jezelf eruit te laten zien alsof je zojuist gehuild hebt. Deze trend is viraal gegaan dankzij influencer Zoe Kenealy.

Heb jij nog geen abonnement? Sluit dat dan vandaag nog af! Een echte beautyprofessional is abonnee van het best gelezen vakmagazine en online kennis- en inspiratieplatform! KLIK HIER!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Generatie Millenials en Babyboomers werken samen voor beste huidverzorging
De terugkomst van Heroin Chic

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord