HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Anne-Marie Lips-Mater van Just Beauty by Anne

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Anne-Marie Lips-Mater van Just Beauty by Anne uit Wagenberg. Dit jaar ben ik precies 20 jaar schoonheidsspecialiste. Huidverbetering is mijn passie en ik vind het ook erg leuk om zoveel mannen te kunnen behandelen in mijn salon. Ik sta in April 2021 in de finale van de Beauty Award en wat ben ik daar super trots op. Mij was gevraagd om een week een dagboek bij te houden over mijn werk in de salon… echt super leuk om te doen en ik zou zo een heel boek kunnen schrijven maar hier is mijn verslag. Veel plezier met lezen!

Dag 1 – Maandag
Elke ochtend is het rennen en vliegen bij ons en om 8.20 uur gaat Noah mijn zoontje naar school. Voor mij is het dan tijd om de salon in te gaan. Ik hoef alleen maar mijn apparatuur aan te zetten en de computer op te starten want ik zorg altijd dat alles de dag ervoor schoongemaakt is en klaar om te starten. De dag begint met het kijken in de agenda; welke klanten heb ik die dag en zijn er nog bijzonderheden.
Mijn eerste klant komt super vrolijk binnen, ze is zo blij met het resultaat van de behandelingen en de producten. Jeetje wat een verschil zie ik met hoe het was toen ze de eerste keer binnenkwam bij mij. Mijn hart wordt hier zo blij van en ik straal. Het seizoen van de peelings is weer gestart dus ik besluit een kruidenpeeling te gaan doen.

Dag 2 – Dinsdag
Elke dag stuur ik appjes naar mijn klanten om te vragen of ze helemaal gezond zijn. Als alles met nee is ingevuld zijn ze van harte welkom in de salon. Gisteren had ik 2 afbellers voor vandaag (balen, maar gezondheid gaat boven alles). In deze verloren tijd besluit ik mijn bestellingen te gaan nakijken zodat ik dat vanavond niet meer hoef te doen.
Mijn eerste klant komt om 10.00 uur. Na de controle en huidmeeting van zijn huid besluit ik samen met hem om de Carboxy behandeling van GIGI te geven. We lachen weer zoals normaal erg veel en al helemaal tijdens het aanbrengen van het masker… Het knetterende geluid is nieuw voor hem, maar wat vindt hij het lekker. Na afloop is hij blij met het resultaat. Ik geef hem nog uitleg over de nieuwe producten en hij gaat weer blij de deur uit. Daarna heb ik een massage en ik mag na afloop even een foto maken voor mijn social media en voor dit verslag.

Dag 3 – Woensdag
We hebben sinds kort schapen achter de salon staan en ik vind het elke ochtend fijn om even te gaan kijken. De schapen gaan met zijn allen even tekeer tegen mij en ik moet lachen. Mijn eerste afspraak is een needling- behandeling en het gaat heel goed. Maar bij de volgende klant, tijdens de massage als alles stil is, gaat een schaap blaten waarna we zo hard moesten lachen….. Gelukkig kan ze daarna weer ontspannen.
Die middag heb ik weer iemand die de afspraak afzegt en ik krijg een vervelend gevoel. Help de herfst/winter is nog niet eens begonnen en er zijn nu al zoveel mensen verkouden hoe moet dat straks??? Hebben jullie hier ook al last van in jullie salon?
Ik besluit om mijn ‘berg-meditatie’ te doen om mezelf weer op te peppen. Deze meditatie heb ik een paar jaar geleden gedaan tijdens een lichte burn-out en helpt mij altijd erg goed. Dus af en toe pas ik deze meditatie in. Wat doen jullie om jezelf weer een oppepper te geven?

Dag 4 – Donderdag
Ik start de dag met een klant die een kuur heeft ingepland voor bindweefselmassage. Tussendoor heb ik tijd ingepland om mijn verzekeringen voor de salon te gaan aanpassen. Dit is een dag met een diversiteit aan behandelingen.
Van half 4 tot half 7 heb ik even lekker tijd voor Noah. Om half 7 start ik met een nieuwe mannelijke klant. Hij had via een andere vriend over mij gehoord. Ik leg mijn behandeling uit en wat goed is voor thuisgebruik. Hij schaft de producten aan en maakt gelijk afspraken voor nieuwe behandelingen voor dit jaar. Weer een nieuwe klant, superblij! Om 22.15 ben ik deze dag klaar met werken. Een dag weer veel gelachen en mensen blij gemaakt met mooie behandelingen. Nu poetsen, douchen en mijn bed in.

Dag 5 – Vrijdag
Vandaag begin ik met de dochter van een klant van mij van 15 jaar geleden. Wat leuk om hen weer te zien. Ze heeft een onrustige huid en ik geef uitleg over wat we eraan kunnen doen. We starten met de fruitzuur behandeling van Gigi en ik geef uitleg hoe zij te werk moet gaan thuis en elke dag een crème voor de oily skin met een SPF moet gebruiken.
Mijn make-up bestelling komt binnen en ik ruim de bestelling op. Terwijl ik bezig ben met opruimen, komt mijn volgende klant binnen. Hij ziet de make-up en vraagt of ik 2 leuke dingen heb voor zijn vrouw. Ik leg het apart en pak het later leuk in voor haar. Zo’n man wil ik ook wel (haha). Mijn make-up verkoopt al door alleen maar te staan. Straks kan ik hopelijk weer helemaal los met make-up workshops, als alles weer normaal is.
We starten met een meso behandeling en sluiten deze af met het collageenvliesmasker, wat door mijn klant als zeer prettig wordt ervaren. Ik ben zo blij met mijn diversiteit aan klanten in mijn salon.
Vandaag sluit ik de salon om 12.15 en ga ik genieten van mijn weekend vrij met mijn gezin. Ik ben blij dat ik een weekend vrij heb ingevoerd om de week, zodat ik toch ook meer kan genieten samen met mijn gezin. Mijn 2 grote liefdes zijn zo helemaal in evenwicht!

Fijne week allemaal!

Veel Liefs Anne

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
  • Sabine
    1 oktober, 2020

    Leuk geschreven! Je ziet hoe divers je lange dagen zijn. En altijd fijn dat er elke keer gekeken wordt wat de huid nodig heeft 🙂

Vorige
Wist je dat… er elke dag productnieuws op onze site wordt gezet?
De week van… Anne-Marie Lips-Mater van Just Beauty by Anne

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord