HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Mbo’ers stylen bewindslieden en Tweede Kamerleden

Bij Aveda Salon The Hague zorgen Skills Heroes-kampioenen Ynola Lommerse (kapper) en Esmé Hemmes (schoonheidsspecialist) ervoor dat Tweede Kamerleden en ministers op Prinsjesdag kunnen schitteren.

Demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) beginnen Prinsjesdag 2021 op dinsdag 21 september met een bezoek aan talentvolle, jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo. Naast bovengenoemden brengen ook nog vier Tweede Kamerleden van vier verschillende politieke partijen een bezoek aan salon Aveda The Hague.

MBO’ers

Minister Ingrid van Engelshoven en staatssecretaris Mona Keijzer starten Prinsjesdag op 21 september in beautysalon Aveda The Hague, waar zij hun haar laten stylen en hun make-up laten verzorgen door nationaal kampioen Ynola Lommerse (kapper) en Team Netherlands lid WorldSkills 2019 Esmé Hemmes (schoonheidsspecialiste). Ook de nationaal kampioenen Tham Cao (gastvrouw) en Rik Masson (bloembinder) zijn deze dag vertegenwoordigd. De ochtend is compleet met de komst van leerling patissier Jennifer Proost (Albeda), deelnemer aan Skills Heroes vakwedstrijden 2021-2022. 

Vitale beroepen
Waarom deze actie? Goed opgeleide vakmensen hebben Nederland veel te bieden. Mbo’ers die worden opgeleid tot bijvoorbeeld kapper, bloemist of patissier zijn na hun opleiding van grote waarde voor de maatschappij. Prinsjesdag 2021 staat in het teken van de vitale beroepen. Om dat te onderstrepen gaan diverse politici op Prinsjesdag in op de uitnodiging van ‘Dit is mbo’ en brengen in de ochtend een bezoek aan de salon.

Dit is mbo
‘Dit is mbo’ is hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan onze maatschappij niet goed functioneren. Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten. Deelnemende organisaties zijn: Aveda The Hague, ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad, WorldSkills Netherlands, SBB en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Sneak peak: Melanomen op en rond de vingernagels
Mbo’ers stylen bewindslieden en Tweede Kamerleden