HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Hermien van Rijsoort

Deze week vertelt Hermien van Rijsoort over haar belevenissen tijdens haar werkweek. Ze heeft een salon in Maasland, een dorpje vlakbij Delft. “De salon ben ik gestart in 1994 en ik heb een ontzettend leuke en trouwe klantenkring opgebouwd. De behandelingen die ik geef zijn voornamelijk gezichtsbehandelingen en pedicurebehandelingen. Verder kun je ook voor Brows en Lashes terecht. De salon heb ik aan huis, mijn woning is een groot monumentaal pand met nog een tweede woning ernaast die er later is bijgekocht. In de tweede woning heb ik mijn salon met een eigen ingang en dus toch gescheiden van de privéwoning. Dit is een ideale combinatie! De salon is 6 dagen per week geopend en één dinsdagavond. Graag neem ik jullie mee in mijn werkweek!

Maandag
Maandag begin ik altijd om 13:00 met behandelingen en in de ochtend ga ik een rondje hardlopen in de polder. Daarna de salon schoonmaken en eventuele andere voorbereidende taken. Deze maandag is het tweede Paasdag en is de salon uiteraard gesloten.

Dinsdag
Ik begin vandaag om 11.00 en sluit om 21.30 en heb als eerste een gecombineerde behandeling. Deze behandeling bestaat uit een pedicure en een gezichtsbehandeling, waar ik mee begin is de pedicure en dit gebeurt in een aparte ruimte speciaal voor de voeten. Na deze behandeling en een lekker kopje koffie gaan we naar de gezichtsbehandelingen ruimte en geef ik een huidverbeteringbehandeling met Hydropeptide. Dit is sinds maart dit jaar een nieuw merk in mijn salon en de resultaten die ik behaal met dit merk zijn echt prachtig!

Verder de hele dag en avond korte behandelingen. Veel brows en wimpers vandaag en tussendoor werden er nog veel producten opgehaald. Het was eigenlijk qua omzet een topdag! Super fijn dat ik breed ben in mijn aanbod, dat maakt de werkdagen heel afwisselend. Ik vind het heel leuk om jong publiek te krijgen en doordat ik brows en wimpers aanbied krijg je ook wat jongere dames in de salon.

Woensdag
Woensdag heb ik de hele dag pedicurebehandelingen gedaan bij voornamelijk oudere klanten. Ik vind het prettiger om deze groep klanten op 1 dag te doen, anders moet ik te veel schakelen. Met sommige van deze klanten moet ik eerlijk gezegd weleens tot 10 tellen. Het is vaak klagend en dit moeten ze ook wel kwijt kunnen, maar soms is het wel wat moeilijker en dan doe ik liever deze klanten als het mogelijk is achter elkaar.

Donderdag
Ik begin om 10.00u en sluit om 18.00u. Ik ga dan meestal om 8.00u  hier in de polder hardlopen, want het is belangrijk om buiten te zijn en fit te blijven! We zijn al met ons werk zoveel binnen en ik krijg er veel energie van. Om 10.00 komt de eerste klant voor een pedicure en het is een nieuwe klant die heeft geboekt op de website. Altijd leuk om nieuwe boekingen te krijgen en je hoopt dan op een vervolgafspraak en dat heeft deze dame ook gedaan. Ook nog een hele goede recensie geplaatst op de website en dat is top!

Vrijdag
De eerste behandeling die ik heb is een nieuwe behandeling namelijk Dermaplaning en wat een goede toevoeging is dit op mijn behandelingsaanbod. Een huidverbeterende behandeling en de klant krijgt werkelijk een prachtige Glow na deze behandeling. Na deze klant heb ik een jonge dame voor wimperextensions en zij heeft wel hele intieme datingsverhalen te vertellen dat ik er zelfs van moet blozen… na al die jaren ben ik best wel wat gewend moet ik zeggen. Verder die dag nog wat pedicurebehandelingen en de laatste klant een hennabrow behandeling, die ik soms wel een beetje spannend vind. Je hebt weleens klanten die toch even schrikken, omdat ze ineens toch wel wenkbrauwen blijken te hebben.

Zaterdag
Op zaterdag ben ik alleen de ochtend geopend en deze zaterdagmorgen heb ik een jonge dame in de stoel die nog nooit in een schoonheidssalon is geweest en dit vind ik altijd zo leuk!  Ze vraagt mij van alles over huidverzorging en dan ga ik los! Na de behandeling is ze heel enthousiast en schaft een complete huidverzorgingsset aan voor thuis gebruik en ik denk bij mezelf: wat heb ik toch een geweldige job!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
BA Special: ‘De weg naar… de finale!’ SSP v/h Jaar, regio Noord
De week van… Hermien van Rijsoort