HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Goede voornemens waar nooit wat van komt? Benader het anders!

Misschien ken je het wel. Je hebt elk jaar tal van goede voornemens voor het nieuwe jaar, en in januari ga je daar nog actief mee aan de slag, maar in februari wordt het toch wat minder of doe je er helemaal niks meer mee. Voor het Amerikaanse vakmagazine ‘American Salon’ schreef Andrew Carruthers een mooie column over het op een frisse manier benaderen van de ‘goede voornemens’. Wij vonden het heel interessant! We hebben de column vertaald, maar alle credits naar het Amerikaanse vakmagazine (www.americansalon.com) en Andrew. Het moraal van dit verhaal? Stel geen harde doelen, maar stel intenties en zorg dat je er elke dag aan herinnert wordt.

Andrew: Ik heb zeker een aantal mensen ontmoet die een geweldige ‘relatie’ hebben met ‘goede voornemens’ voor het nieuw jaar. Maar als je de meeste mensen vraagt ​​hoe ze over erover denken, is het antwoord er meestal een van minachting. Hoe komt dat? Omdat er een hoop verwachtingen aan vastkleven. De oxytocine-rush van dromen over de persoon die we zullen zijn, wanneer we dit nieuwe doel verpletteren, bouwt een golf van motivatie op… en dan, twee weken verder in januari… verliezen we stoom. Tegen 1 februari is het doel een verzinsel van de dan komt de stormloop van stresshormonen als we onszelf in elkaar slaan over ons gebrek aan toewijding, luiheid, frequente mislukkingen, enz. Dit komt niet neer op een beeld waar we met veel plezier naar zouden kijken.

Dus waarom blijven we dit patroon herhalen en een ander resultaat verwachten? Het antwoord is simpel: we hebben geen nieuwe aanpak geleerd en ons lichaam is gebouwd om op eerdere gewoontes te draaien, zelfs als die gewoonte nooit de gewenste resultaten heeft opgeleverd. Dus wees gerust, het is heel menselijk en heel gewoon om deze ervaring te hebben. En hier is nog meer goed nieuws … je hebt veel andere opties als je bereid bent om van het oude pad af te stappen (je weet al waar dat heen gaat) en een nieuwe richting te verkennen.

Dus, wat kunnen we in plaats daarvan doen?

Creëer een nieuwjaarsintentie

Mijn oude coach Lyn Christian heeft me halverwege de jaren 2000 op deze manier voorgesteld. We creëren een visie voor hoe we ons leven het komende jaar willen leven; wie we willen zijn in ons dagelijks leven, hoe we onze tijd op deze planeet willen ervaren en hoe het eruit ziet om met die intentie te leven. Als we dit eenmaal hebben opgeschreven, hebben we een “talisman” nodig om ons elke dag aan deze intentie te herinneren. Een jaar lang was het mijn bedoeling om met een meer overvloedige mentaliteit te leven, en ik vond dit echt schattige kleine sculptuur van jadeschildpadden dat gewoon de energie van overvloed leek uit te stralen. Die kleine schildpad heeft het hele jaar op mijn nachtkastje geleefd als mijn ochtendhernieuwde verbinding met mijn intentie.

Visie bord

Het idee hier is om een ​​visuele weergave te maken van de reis die we het komende jaar willen maken. Dit kan specifieke objecten of doelen bevatten die we wensen, zolang we het “waarom” maar opnemen. Ik wilde bijvoorbeeld vorig jaar een nieuwe camperaanhanger. Ja, een foto van de aanhanger zou een goede herinnering aan het object zijn geweest, maar wat nog belangrijker was, was waarom ik de trailer wilde. Ik wilde uitstapjes maken naar moeder natuur met mijn familie, wat mijn favoriete plek is. Nog belangrijker was hoe ik me voelde. Het bracht rust, liefde, verbinding en opwinding in mijn leven. Dit is de rijke energetische schakel die we nodig hebben om onze motivatie te behouden en op onze reis te blijven. Dus wees creatief en bouw een beeld op van niet alleen het ‘wat’, maar ook het diepere ‘waarom’.

Sla het allemaal samen over

Een andere optie is om een ​​levensstijl van consistente verkenning te creëren, zodat we niet de druk voelen om het nieuwe jaar te zien als een dreigende vraag aan ons om te veranderen. En echt, de beste manier om dit te doen, is door een coach in te huren. Sinds 2006 heb ik ofwel een coach als onderdeel van mijn maandbudget, of ik ruil coaching met mijn collega’s in de coachingwereld. Niets in mijn leven heeft ooit een groter rendement op mijn investering opgeleverd dan mijn reguliere coachinggesprekken. Ik heb een levensstijl van zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling die me 24/7 ondersteunt, niet alleen aan het begin van een nieuw jaar.
Ik zie het nieuwe jaar nog steeds als een kans om na te denken over mijn reis en om nieuwe voornemens te stellen. Er hangt echte magie in de lucht als we de wintermaanden doorkomen en een nieuw begin ingaan.

Ik hoop dat dit weer wat vuur heeft aangewakkerd om het nieuwe jaar met een nieuw perspectief in te gaan. Laat de hardhandige doelen voor een keer achter je om ruimte te creëren voor een nieuwe ervaring en een intentie te stellen die wordt gevoed met motivatie die diep in het hart en de ziel leeft.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Jij maakt 2022 tot een succes, wij houden jou up-to-date en geïnspireerd. Happy New Year!
Goede voornemens waar nooit wat van komt? Benader het anders!