HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Durf te investeren

Als ondernemer zijn er behoorlijk wat geldbeslissingen te maken. Sommige beslissingen zijn te maken dan andere. De meeste ondernemers worden dan ook regelmatig geconfronteerd met angstige gedachten, de bekende “stemmetjes”. Deze angsten zijn volledig normaal. Sterker nog, ik denk dat je ze nodig hebt om te groeien als ondernemer. Soms zijn er situaties waarin je vastloopt of waarin je ineens meer cashflow nodig hebt. Ook dan komt de angst boven. Angsten leren je in de actiestand te gaan en weer vooruit te komen. Het is daarbij wel belangrijk dat je er wel voor zorgt dat je angsten je niet tegenhouden. Het gevolg hiervan is dat je jezelf hierdoor onbewust klein houdt. Dat zou pas zonde zijn!

Angst voor geld
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik ben opgegroeid met de mindset “angst voor geld” hetgeen mijn zakelijke groei op sommige momenten flink in de weg kon zitten. Zeker toen ik mijn bedrijf alleen ging runnen, voelde ik extra druk op mijn schouders. “Wat als ik de verkeerde beslissing maak en ik alles verlies?” Feitelijk gezien weet ik natuurlijk ook wel dat dit niet zo snel zal gebeuren. Ik heb het gelukkig best goed. Er is dan ook geen één reden waarom ik deze gedachten zou moeten hebben, maar toch is er dat ene stemmetje wat op sommige momenten probeert de aandacht te trekken. Het is belangrijk dat wanneer deze negatieve gedachten de kop op steken, je iemand naast je hebt staan die je even met je neus op de feiten en cijfers kan drukken. Blijf je focussen op de feiten!

Nu ik op het punt sta een grote investering te doen, weet ik dat ik deze gedachten er absoluut niet bij kan hebben. Als ondernemer moet je namelijk blijven investeren. Doe je dit namelijk niet, dan zullen de cijfers vroeg of laat naar beneden gaan. Je wordt zelf minder enthousiast. Je klanten zien niets nieuws voorbijkomen
en worden minder geprikkeld en daarnaast heeft je personeel ook nieuwe prikkels nodig om enthousiast te blijven. Investeren is dus noodzakelijk!

Vertrouw dat het goed komt
Durven investeren in je bedrijf heeft ook te maken met een stukje vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en dat jouw bedrijf succesvol wordt of blijft en dat het wel goed komt met die winst. Bovendien moet je het op de lange termijn bekijken. Staar je niet blind op de kosten. Het kost tijd om een succesvol bedrijf op te bouwen. Je moet eerst zaaien om soms best een tijdje wachten om te kunnen oogsten. Ondernemen vergt dus echt lef en doorzettingsvermogen. Maar als je doorzet en blijft investeren in je bedrijf én in jezelf, dan is dit het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven. Natuurlijk wil ik niet dat jij je in de schulden werkt. Als je geen geld hebt, kun je het ook niet uitgeven. Maar wees niet te bang om te investeren in je bedrijf. Als het goed is, verdien je dit dubbel en dwars terug. Geloof in jezelf! Ondernemen is een avontuur, een spannend avontuur. Het zal je af en toe wat getwijfel, onzekerheid en hoofdbrekens kosten maar het kan je ook het veelvuldige opleveren. Ondernemen, met alles erop en eraan, laat niet alleen jouw bedrijf groeien maar ook jou als persoon.

Sylvana van Amerongen, eigenaresse The Peeling Company

De columns van Sylvana verschijnen maandelijks in ons vakblad De Beauty Professional. Deze komt uit editie 5-2024

Mis niks en neem nu een abonnement, klik hier!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Nano Cellcare Therapie, een andere benadering!
Durf te investeren

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord