HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

SKIN Register is geopend! Exclusief interview SKIN bestuurSchoonheidsspecialisten hebben met smart gewacht op de opening voor inschrijving in het SKIN Register. En nu is het dan zover! Het SKIN Register is open! Terwijl de organisatie druk was met het accrediteren van de opleidingen, spraken wij met de bestuursleden. Want wie zijn nu die bestuursleden achter SKIN en wat dragen zij bij aan de organisatie? En waarom zou iedere professionele schoonheidsspecialist zich in moeten schrijven in het SKIN register? Tijdens een ZOOM-gesprek leggen de dames van het bestuur alles helder uit.

Het SKIN bestuur bestaat uit Jantine van ’t Klooster, Claudie Geurts, Gudrun Has en Linda Jonkers. Allen zijn al jaren in de beautybranche actief en trots op wat er de afgelopen maanden is neergezet. Eindelijk een kwaliteitsregister, iets dat onze branche zo hard nodig had. Niet elke schoonheidsspecialist weet al even goed wat ze van het SKIN register moeten verwachten. Het is grootst aangekondigd en voor de meesten wel duidelijk, maar er ligt nog een taak om echt te laten zien waarom het SKIN register van belang is. Laten we eerst het bestuur even aan je voorstellen.


Jantine van ’t Klooster
Jantine van ’t Klooster, de meesten van jullie kennen haar wel. Ze is bestuursvoorzitter van ANBOS en werkzaam voor het Huidfonds. Zoals gecommuniceerd is, staat het SKIN register los van brancheorganisatie ANBOS. Maar ANBOS is wel de organisatie die het initiatief genomen om het onafhankelijke SKIN register op te zetten. Jantine is dan ook heel erg blij dat ze er als bestuurder deel van uit kan maken. “Het is een van de grootste projecten die ANBOS de afgelopen tijd heeft opgezet. Het opzetten van een dergelijk kwaliteitsregister was een van mijn doelen toen ik bij ANBOS binnenkwam. De branche had dit nodig, dit wilde ik graag doen voor de branche. Op deze manier ben ik erbij betrokken en kan ik het monitoren. Met mijn achtergrond en ervaring op het gebied van onderwijs kan ik ook zeker een mooie bijdrage leveren aan het register. En ik heb een visie als het gaat om kwaliteit en ik wil die visie in het kwaliteitsregister bewaken.”

Het kwaliteitsregister gaat de branche en schoonheidsspecialistes in alle opzichten helpen.

Jantine van ’t Klooster

Claudie Geurts
Claudie Geurts is 37 jaar en eigenaresse van een City Spa in Utrecht. “Al van jongs af aan was huid en beauty mijn passie en ik wist daarom al op jonge leeftijd dat ik schoonheidsspecialiste wilde worden. Ik ben recht op mijn doel afgegaan en studeerde in 2000 af. Ik had het diploma schoonheidsspecialiste in the pocket! Na deze studie besloot ik ook mijn pedicure diploma te behalen. Met 2 diploma’s op zak ging ik het werkveld op en startte ik mijn carrière gedeeltelijk in een salon en gedeeltelijk in een parfumerie. De combinatie van het geven van gezichtsbehandelingen en het commerciële verkopen binnen de parfumerie vond ik uitdagend. Na een aantal jaar deze combi gedaan te hebben, besloot ik fulltime in een schoonheidssalon te gaan werken. Het werkelijk verdiepen in huidverbetering werd mijn passie! En na een aantal jaar te hebben gewerkt en vele cursussen en opleidingen te hebben gevolgd, begon het bij mij te kriebelen om een eigen zaak te hebben. Nu 6 jaar later run ik een City Spa met 7 medewerkers en draag ik mijn kennis over aan de nieuwe generatie schoonheidsspecialistes!” De functie bij SKIN is het meedenken in en maken van de belangrijke zaken voor het SKIN Register. “De kwaliteit neerzetten voor alle opleiders, zodat schoonheidsspecialisten gedegen nascholing kunnen verwachten, waardoor er vanuit de gehele branche een hoger niveau wordt bereikt.”

Schrijf jezelf in! Ga die lat hoog leggen, daag jezelf uit. Niets is zo veranderlijk als ons vak!

Claudie Geurts

Gudrun Has
Gudrun Has heeft ook jarenlang haar beste beentje voor gezet bij ANBOS, maar is daarnaast schoonheidsspecialist en ondernemer in hart en nieren. Ze is algemeen bestuurslid, wat betekent dat ze een stem heeft in het bestuur, taken kan uitvoeren en zoals ze zelf zegt ‘veel vragen stelt om zo te kunnen helpen aan het beste eindproduct’. “Ik ben 55 lentes jong en altijd in voor nieuwe uitdagingen. Ik noem mijzelf ondernemer in de beautybranche. Buiten het runnen van een schoonheidssalon met 2 medewerkers, ben ik ook docent voor verschillende specialisaties en workshops. Ik word heel blij van het overdragen van mijn kennis en kunde aan collega’s en aan docenten door middel van docententrainingen. Ik vervaardig lesboeken en ik maak online trainingen. Ik ben assessor voor het kwaliteitscentrum en heb voor deze organisatie zitting genomen in de examencommissie. Ik ben 6 jaar bestuurslid geweest van ANBOS en werd nu gevraagd om algemeen bestuurslid te worden bij SKIN. Over het kwaliteitsregister ben ik al heel lang zeer enthousiast en ik ben dan ook super blij dat het nu handen en voeten heeft gekregen en dat ik daar deel van uit mag maken.”

SKIN is voor mij bijzonder omdat het een nieuwe stap is naar professionalisering van onze branche.

Gudrun Has

Linda Jonkers
Linda Jonkers is binnen het bestuur de secretaris/penningmeester en verantwoordelijk voor het financiële deel van SKIN. Zij is al 35 jaar schoonheidsspecialiste met een eigen schoonheidsinstituut in Zoetermeer, penningmeester bij ProVoet en assessor in het MBO onderwijs. Ze heeft bestuurlijke ervaring en wilde heel graag meewerken aan de oprichting van het SKIN Register. “Het is een langgekoesterde wens om hetgeen ik bij andere branches zag, ook voor de schoonheidsspecialisten te zien gebeuren. Het is geweldig om daaraan van dichtbij mee te kunnen werken. Richting de verzekeraars en de politiek staan we met dit register zoveel sterker. De schoonheidsspecialisten die zich inschrijven zijn zichtbaar gediplomeerd en dat gaat de professionele schoonheidsspecialist onderscheiden.”

Zeg JA tegen kwaliteit en ontwikkeling!
Het SKIN Register lag al in de planning, maar zelfs in Coronatijd is er druk doorgewerkt om het hele register op te zetten. “Ik was de hele dag bezig met de zaken voor ANBOS, maar daarnaast ook voor het SKIN Register dat wel handen en voeten moest krijgen”, zegt Jantine. “Hiervoor heb ik dagen aan de telefoon gezeten met organisaties als ProVoet, ANKO en MKB Nederland. SKIN is voor de komende jaren echt de grootste ontwikkeling in onze branche en je kunt dit maar 1 keer goed neerzetten. Daarom zijn we er met zijn allen ook zo druk mee. En ik ben ervan overtuigd dat het supergoed is neergezet. Dit kan de branche alleen maar helpen. Schoonheidsspecialisten kunnen laten zien dat ze gediplomeerd zijn en altijd bij blijven, dus staan we als branche ook sterker als er weer iets geroepen wordt in bijvoorbeeld de media.”

Het is een langgekoesterde wens om hetgeen ik bij andere branches zag, ook voor de schoonheidsspecialisten te zien gebeuren.

Linda Jonkers

Maar met alleen de organisatie en het register goed neerzetten zijn we er natuurlijk nog niet. “De schoonheidsspecialisten moeten zich laten registreren. Ze moeten ja zeggen tegen kwaliteit en ontwikkeling, maar ik heb het gevoel dat iedereen in onze branche dat wel ziet zitten”, aldus Jantine. Inmiddels zijn er heel veel opleiders die hun scholingen hebben laten accrediteren. “We zitten ongeveer op 30 scholingen/cursussen nu. Van tevoren hebben we natuurlijk ook leveranciers en opleiders gesproken met de vraag of zij zo’n kwaliteitsregister zagen zitten. En hier bleek dat alle seinen op groen konden. “Er is een aparte accreditatiecommissie die alle opleidingen en cursussen beoordeeld volgens een reglement. Als bestuurslid kijk ik mee en ik ben heel blij met de resultaten die ik nu al zie.”

Daarom het SKIN register!
Wat maakt het SKIN register zo bijzonder? Gudrun: SKIN is voor mij bijzonder omdat het een nieuwe stap is naar professionalisering van onze branche. Zeker naar de consument toe wordt dit een nieuwe belangrijke stap omdat de consument kan zien welke behandelaar precies bevoegd en bekwaam is om een bepaalde behandeling uit te voeren. Dus als je als consument een IPL behandeling wilt ondergaan, kijk je op de site wie daarvoor bevoegd is. Zo kun je niet terecht komen bij een stagiaire die de behandeling uitvoert. Dus voor consumentenveiligheid een hele belangrijke. Ook kan de schoonheidsspecialist zich hiermee onderscheiden van niet gediplomeerde schoonheidsspecialisten of kunnen schoonheidsspecialisten die zich op een andere manier dan met ANBOS specialisaties laten zien dat ze haar kennis en kunde up-to-date houdt.”
Claudie: “Het is het eerste onafhankelijke ‘keurmerk’ voor schoonheidsspecialisten en een kwaliteitsgraadmeter voor opleiders aan schoonheidsspecialisten! Voor elke schoonheidsspecialiste die zoveel tijd insteekt in het volgen van nascholing, trainingen en opleiding. Als eigenaar van mijn zaak wordt er nog dagelijks gevraagd naar de kwaliteit van de schoonheidsspecialistes en opleidingen en hoe ze dat beoordelen in onze branche. Met SKIN gaan we die stap maken om kwaliteit te registreren en te beoordelen. Als je ons vak en jezelf serieus neemt moet je je inschrijven! Ga die lat hoog leggen, daag jezelf uit met nieuwe opleidingen en cursussen. Niets is zo veranderlijk als ons vak! Met SKIN geaccrediteerde opleidingen en cursussen weet je dat je gedegen kennis opdoet.”
Jantine: “Als je je vak serieus neemt, dan moet je je hiervoor inschrijven. Dit is de volgende stap die je jezelf moet gunnen in je professionaliteit. Dat meen ik uit de grond van mijn hart.”
Linda: “Je laat je klanten zien dat je professionaliteit in huis hebt. Je staat sterker in alle opzichten als je bent ingeschreven in het kwaliteitsregister.”

Met SKIN gaan we de stap maken om kwaliteit te registreren en te beoordelen. Als je ons vak en jezelf serieus neemt moet je je inschrijven!

Toekomst van SKIN
Hoe zien de bestuursleden de toekomst van SKIN? Gudrun: “Dat het opleiders en schoonheidsspecialisten bij elkaar brengt. Je opleiding wordt eerst gekeurd op de leerdoelen, dus het moet wel inhoud hebben. De commissie die dit beoordeeld bestaat uit zeer ervaren en gedreven mensen uit de branche. Een andere wens is dat we hiermee zelfregulerend zijn naar de regering en aan kunnen tonen dat aangesloten professionals hun kennis upgraden en up-to-date houden. And last but not least: dat de consument hier echt wat aan heeft doordat hij/zij kan zien wie bevoegd en bekwaam is voor bepaalde behandelingen.”
Jantine: “Het gaat de branche en schoonheidsspecialistes in alle opzichten helpen. Als branche staan we zoveel sterker tegenover andere organisaties. De professionele schoonheidsspecialist is vakbekwaam en kan vele soorten behandelingen prima uitvoeren. Dit zal voor iedereen zichtbaar zijn in het kwaliteitsregister.”
Linda: “Ik vind het ook belangrijk dat we ons straks meer kunnen meten met andere beroepsgroepen. Schoonheidsspecialisten moeten op een hoger niveau gewaardeerd worden. We hebben daar op een of andere manier altijd voor moeten knokken, maar door het SKIN Register zal dat een stuk minder zijn.” Claudie: “Dat we door SKIN de kwaliteit van opleiding en opleiders verbeteren en upgraden. En dat we de schoonheidsspecialisten kunnen monitoren zodat zij bij blijven in ons vak. Dat SKIN naamsbekendheid krijgt voor zowel de consument die naar de schoonheidsspecialiste gaat, als voor zorgverleners die patiënten doorsturen voor gedegen huidzorg.”

Promotie
Het SKIN Register is bijna geopend, maar nu is het zaak dat het SKIN register ook onder de consumenten gepromoot gaat worden. Wie gaat dat doen? Jantine: “Dat zullen wij vanaf ANBOS gaan doen, en uit naam van SKIN. Het is natuurlijk super belangrijk dat de consument van het kwaliteitsregister af weet en op basis hiervan een keuze maakt voor zijn of haar schoonheidsspecialist. We zijn binnen ANBOS al bezig met een consumentencampagne en dat pakken we ook zo snel als mogelijk op voor SKIN.” Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat de schoonheidsspecialisten die zich inschrijven van zich laten horen. Het promoten van het SKIN register moeten we met zijn allen doen.

Meer weten over SKIN? www.skinregister.nl

Eerder verscheen in Vakmagazine De Beauty Professional en op deze website al een artikel over SKIN. Lees het artikel hier: https://beauty-pro.nl/nieuws/skin-register-gaat-van-start/
Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

Posted on

De nieuwe (02 | 2024) editie van De Beauty Professional is in ...

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Posted on

Myrthe Feijen is een 36-jarige schoonheidsspecialist en de trotse eigenaresse van Blush ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Posted on

We zijn verheugd om onze nieuwe columnist van ons vakblad aan te ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Huidverzorging en maskne, door VIVE Huidtherapie
SKIN Register is geopend! Exclusief interview SKIN bestuur