HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Meest gemaakte fouten met foundations (en wat je wel moet doen!)

Als het gaat om make-up moet je kritisch zijn. Vandaag de dag wordt je overspoeld met make-up tips en tricks. Op social media al helemaal, trendbloggers en vloggers vertellen je elke dag wel wat je nu weer moet doen volgens de laatste trends… Het belangrijkste advies is in ieder geval naar jouw klanten: ‘altijd je huid eerst goed schoonmaken, verzorgen, hydrateren, beschermen en voeden.’ Daarnaast is make-up advies geven een must. Want er gaat nog weleens wat mis als het gaat om make-up. In deze column behandel ik de meest gemaakte fouten met foundation. Wat moet je nu NIET en wat moet je WEL doen? Door Roberto Dresia

We bewaren onze foundations te lang!
De houdbaarheidsdatum van basis foundations zijn beperkt tot 1 jaar en als je een vreemde wat zure lucht ruikt gelijk weggooien! Heb je gelijk weer zin om een nieuwe foundation te kopen. Koop 1 of 2 foundations en maak ze eerst op. In de zomer heeft je huid een ander kleur dan in de winter. En er zijn foundations met SPF.

De huid voorbereiden op de foundation wordt ook nog eens vergeten!
Voordat je een basis foundation opbrengt, eerst je huid goed schoonmaken en een primer aanbrengen. Er zijn primer producten met vitamine C. Vocht en beschermde dagcreme aanbengen wat de huid niet vettig maakt en aan de slag met je foundation.

De juiste kleur foundation…
Soms gebruiken we te veel foundation, verkeerde kleur en te veel poeder op de huid, waardoor je juist de lijntjes en rimpels benadrukt waardoor je ouder lijkt! Zorg voor sowieso niet te veel zon op je gezicht en gebruik dan een zachte kleur bronzer op je gebruinde huid.. pgeen foundation en geen bronzer met glans erin! Een huid wat veel in de zon/onder zonnebank is geweest heeft moeite met foundations…


Te zware dikke foundations gebruiken..
Dat gebeurt vaak met vloeibare foundations. Van Healthy Glow foundations krijg je mooie resultaten voor een mooie egaal natuurlijk effect met weerkaatsing van het licht. Er zijn foundations die je niet meer hoeft na te poederen voor een natuurlijk effect.

Test foundations niet op je hand!
Test foundations op je kaaklijn en meenemend in je hals! Kijk wel in daglicht of het de juiste kleur is..vaak in makeup counters is het licht slecht.. soms veel te geel of er is een kleur in de spiegel wat een soort bruinachtig of grijs is..en probeer altijd 3 kleuren te testen wat dicht bij jouw eigen huidskleur past.


Nooit te veel foundation met je spons, penseel of vingers aanbrengen…
De truc is zo weinig mogelijk aanbrengen. Nooit smeren… maar deppend aanbrengen! Begin bij je voorhoofd, ogen, wangen, kaak, rondom de mond en de hals vloeiend meenemen. Waar je denkt meer te camoufleren, breng je meer foundation aan. Je kan nog nadeppen met een tissue voor de overtollige foundation. Als laatste kan je de basis foundation fixeren met een SPF erin.

In de volgende column komen de vele poeders aan bod.

Bye for now beauties!
Roberto Dresia

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Celine
    4 juni, 2021

    Super tips ! Ik wist ze al door je lessen ?

Vorige
Voorkom een trage website door HR foto’s
Meest gemaakte fouten met foundations (en wat je wel moet doen!)

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord