HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Glycobiologie: wetenschap over suikerstructuren in en rond levende cellen

Heb jij weleens gehoord van glycobiologie? Vanaf nu wel. En vanaf half november (volgende week!), wanneer de nieuwe editie van De Beauty Professional op de mat valt, weet je er nog veel meer over. Hoewel glycobiologie al een tijdje bestaat is er nog weinig over bekend. Toch hoor je er wel steeds vaker over in de cosmeticabranche. Een aantal merken ontwikkelde cosmeticaproducten die geïnspireerd zijn op glycobiologie. Wat is het precies en wat doet het met de huid?

Dit is een sneak preview van het artikel dat verschijnt in de komende editie van De Beauty Professional. Mis het niet!

Sinds 1988 doen wetenschappers onderzoek naar glycobiologie, de wetenschap rond suikerstructuren in en rond levende cellen. Ook maken cosmeticamerken gebruik van glycobiologie en glycanen, zoals wetenschappers die suikerstructuren noemen. Om te weten wat glycanen precies zijn, komen we terecht bij biomedicus Amina el Ouati. Amina: “Polysachariden of lange koolhydraatketens noemen we ook wel glycanen. Deze glycanen vinden we overal in en op onze cellen. In de cel zijn ze van belang bij de vorming van eiwitten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Daarnaast spelen glycanen ook een rol bij onze immuunrespons na een infectie.”

De biochemicus vertelt er in het artikel nog veel meer over. Maar wat voor rol spelen glycanen in cosmetica? Dat wordt vertelt door trainers van de merken Cosmedix en Sothys. Cosmedix biedt enkele producten met Polysachariden (glycanen) erin en Sothys ontwikkelde onlangs een nieuwe lijn oogproducten gebaseerd op glycobiologie. De cosmetica die op glycobiologie gebaseerd is, kan huidveroudering tegengaan, maar bijvoorbeeld ook acne en hyperpigmentatie aanpakken. Hoe dat werkt, lees je in de aankomende november editie!

Toegevoegde suikers kunnen de structuur, cellulaire stofwisseling en biologische rol van glycanen in levende cellen beïnvloeden.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN EN NOG GEEN ABONNEMENT? KLIK HIER: WWW.BEAUTY-PRO.NL/ABONNEREN

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Posted on

Volg de cursus Huiddiagnostiek in Zwolle! Overweegt u ‘huidanalyse’ een professioneel en betrouwbaar ...

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Fruitzuren & Kruidenpeeling by Safety4yoU
Glycobiologie: wetenschap over suikerstructuren in en rond levende cellen