HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Harde lockdown #3. No words…

INMIDDELS HEBBEN WE EEN UPDATE GEPLAATST. HET BERICHT HIERONDER BEVAT VEEL INFORMATIE MET LINKS NAAR DIVERSE SITES. BEHANDELINGEN DIE VALLEN ONDER DE WKKGZ MOGEN WORDEN UITGEVOERD. LEES DE UPDATE HIER: https://beauty-pro.nl/actueel-overall/huid-actueel/update-behandelingen-die-vallen-onder-wkkgz-mogen-worden-uitgevoerd/

We hebben geen woorden… en willen iedereen heel veel sterkte wensen! ❤Lots of love to all of you!❤ We hebben hieronder wel een en ander voor jullie op een rij gezet over de harde lockdown, links van de rijksoverheid over steunpakketten, het persbericht van Provoet en meer… houd ook de website van ANBOS in de gaten voor de eventuele behandelingen die vallen onder de wkkgz. Veel is er momenteel nog niet duidelijk.

Helaas moeten we toch weer een nieuwsbericht schrijven waar we allemaal niet vrolijk van worden. De nieuwe harde lockdown werd vanavond een feit en gaat in vanaf 19 december 5.00 uur. Weer moet de beautybranche de deuren sluiten. Weer onzekerheid, weer de vraag voor welke behandelingen mogen we wel open, weer de vraag hebben we recht op vergoeding, weer teleurstelling alom. En iets goeds kunnen we er ook niet van maken. Alles van de persconferentie even simpel op een rij… maar wat betekent het allemaal voor ons? ANBOS was er vanavond nog niet uit. PROVOET liet op de website weten dat ze in overleg waren met de overheid omdat het hen logisch leek dat behandelingen die vallen onder de WKKGZ wel doorgang konden vinden. Maar zolang ze geen definitief uitsluitsel hebben, houden ze nog een slag om de arm. De overheid geeft aan: “De lockdown raakt veel mensen en bedrijven. Het kabinet heeft voor bedrijven een steunpakket om ze te helpen.” Er is nog niet veel duidelijk, maar we hebben hieronder wat informatie gezet die jullie kunnen doorlezen over overheidssteun en dergelijke. Houdt de brancheorganisaties in de gaten voor volledige berichtgeving!

Nieuwe informatie over de steunpakketten vindt je hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen

Checklist heb ik recht op steun en welke: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/checklist-mogelijkheden-voor-steun

Ook goed om door te lezen hierover: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand-voor-zelfstandigen-bbz/tozo

En dan nog het laatste nieuws over de TVL: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/nieuws/2021/12/16/aanvragen-tvl-vierde-kwartaal-2021-kan-vanaf-maandag

Waarom deze lockdown?

Volgens Mark Rutte, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel is deze lockdown nodig om besmettingen van de omikron versie tegen te gaan. Daarom gaat Nederland vanaf zondag 19 december in een lockdown. De lockdown duurt zeker tot en met vrijdag 14 januari 2022. Op 14 januari kijkt het kabinet hoe het gaat. En welke regels dan nodig zijn. Op 3 januari besluit het kabinet over het onderwijs vanaf 10 januari.

Rutte zei het duidelijk: schoonheidssalons, nagelstudios, kappers… ze moeten allemaal dicht. Huidtherapeuten daarentegen mogen zoals eerder open blijven. En hoe zit het dan met de speciale behandelingen bij schoonheidsspecialisten? Geldt nu ook weer die wkkgz? Hiervoor raden wij jullie aan contact op te nemen met brancheorganisatie ANBOS. www.anbos.nl. Maar het Ondernemersplein en de RVO melden: Voor medisch noodzakelijke behandelingen door de schoonheidsspecialist en pedicure geldt dat zij tussen 17.00 en 5.00 uur gesloten moeten zijn. Lees het hieronder maar.

Op Ondernemersplein van de KvK staat exact het volgende over regels voor contactberoepen, geplaatst door de rijksoverheid (RVO):

Wetten en regels voor contactberoepen

Heeft u een contactberoep (u bent bijvoorbeeld kapper, tatoeëerders, of nagelstylist)? Er gelden sinds 18 december strenge coronamaatregelen:

U moet gesloten zijn tot en met 14 januari 2022.Alleen (para)medische contactberoepen en sekswerkers kunnen hun werk voortzetten. Er geldt een mondkapjesplicht, met uitzondering van behandelingen aan het gezicht en sekswerkers en hun klanten. Heeft u een paramedisch contactberoep? U moet tussen 17.00 en 5.00 uur gesloten zijn.

Heeft u een locatie met een winkelfunctie? Dan moet u de regels voor winkels volgen.

Schoonmaken

Was voor en na de handeling uw handen en laat de klant de handen wassen of desinfecteren bij binnenkomst. Maak na iedere klant de werkplek en het materiaal schoon. Zorg voor goede ventilatie in uw zaak.

Wat zijn contactberoepen?

Contactberoepen zijn bijvoorbeeld:

  • (para)medische beroepen, zoals fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut, tandprotheticus, keuringsarts (deze moeten tussen 17.00 en 5.00 uur gesloten zijn.)
  • persoonlijke verzorging, zoals kapper, schoonheidsspecialist, pedicure. Voor medisch noodzakelijke behandelingen door de schoonheidsspecialist en pedicure geldt dat zij tussen 17.00 en 5.00 uur gesloten moeten zijn.
  • alternatieve geneeswijzen, zoals masseur, acupuncturist, chiropractortatoeëerdersrij-instructeurs (zij kunnen hun werk voortzetten)
  • sekswerkers (zij kunnen hun werk voortzetten)

BERICHT PROVOET

Nieuwe lockdown pedicurebranche, mogelijke uitzondering Wkkgz

De persconferentie van zaterdag 18 december 2021 kent helaas een onduidelijke boodschap voor onze leden. Feitelijk moeten niet-medische contactberoepen volledig op slot tot 14 januari 2022. ProVoet vindt het logisch dat behandelingen vanuit de Wkkgz wél mogen plaatsvinden, zoals tijdens de eerdere milde lockdown (na 17.00 uur).

Wij zijn hierover nog in overleg met de overheid en de eerste signalen lijken positief. Tot die tijd is onze interpretatie van de nieuwe lockdown dat onze leden mogen behandelen vanuit de Wkkgz. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid en ontlasten we de eerste- en tweedelijnszorg.

Let op: zolang wij geen definitief uitsluitsel hebben vragen wij jullie géén contact te zoeken met de ProVoet ledenservice, omdat wij jullie niet van meer informatie kunnen voorzien. Zodra wij meer weten communiceren wij via website, (extra) nieuwsbrief en Facebook. We hopen op je begrip. 

ANBOS

Ook bij ANBOS is de website nog niet aangepast. (INMIDDELS WEL! GA NAAR WWW.ANBOS.NL)

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Blog Sonya Bloemhard: FEEST!
Harde lockdown #3. No words…