HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Wat is nu een goede zonbescherming? SNEAK PEAK!

Yes! De nieuwste editie van De Beauty Professional is weer naar de drukker! Het duurt even voor hij bij je in de brievenbus ligt, want we hebben Goede Vrijdag en Pasen tussendoor… Maar hij is het wachten waard… beloofd! Het hoofdartikel zal gaan over zonbescherming. Wat is nu de juiste zonbescherming? En wat wijzen de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken uit over zonbescherming? Hieronder een sneak preview! Mis het niet! Ben jij nog geen abonnee? Sluit dan HIER vandaag nog jouw abonnement af!

De samenstelling van zonbescherming is een hot topic in wetenschappelijke onderzoeken. Hoe werkt het beschermingsmechanisme precies, wat is het verschil tussen een fysische filter en een chemische, wat is het effect van de ingrediënten op mens en milieu, maar ook: wat zegt een SPF 15 tegenover een SPF 50 eigenlijk? Nu het lente is, is het niet verkeerd om je hierin als huidexpert nog eens goed te verdiepen.

Het is dus een veelbesproken onderwerp in de wetenschap en nieuwe bevindingen volgen elkaar op. Zo meldt de NCBI, National Center for Biotechnology Information, dat bescherming tegen de zon om huidkanker en veranderingen in veroudering te voorkomen, een combinatie moet zijn van het vermijden van de zon, het dragen van beschermende structuren en kleding, evenals het gebruik van zonnebrandproducten. In het stuk van de NCBI komt naar voren dat er nieuwere en veiligere producten nodig zijn om oudere middelen aan te vullen en te vervangen en om hun cosmetische aanvaardbaarheid te verbeteren. Dit zal een beoordeling zijn van ingrediënten, lokale huidreacties -zoals contactdermatitis en/of fotocontactdermatitis-, speciale overwegingen voor kinderen en samenstelling van zonnebrandmiddelen. Een ander deel dat aandacht krijgt in deze publicatie is dat de ontwikkeling van zonbescherming zich zal richten op de milieu-, ecologische en menselijke toxiciteiten die in toenemende mate in verband worden gebracht met UVF’s -Ultra Violette Factor.

Dr. Ilan Karavani, dermatoloog en auteur van verschillende medische, filosofische en natuurgeneeskundige boeken, is ook van mening dat het verstandiger is om zoveel mogelijk zonnestraling te vermijden en alleen zonnebrandcrèmes te gebruiken als het niet anders kan. In dit artikel legt hij uit wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende vormen van zonbescherming.

Effect in huid na blootstelling Uv-straling
Om te begrijpen wat er precies in de huid gebeurt als er blootstelling is aan ultraviolette straling, frissen we eerst even de kennis op tussen de verschillende golflengten, UVA-, UVB- en UVC-straling. UVC-straling is enorm gevaarlijk en schadelijk voor de mens, omdat het de huidcellen vernietigt. De ozonlaag filtert deze straling. Natuurlijk zonlicht bestaat voor zo’n 95 procent uit UVA-straling en voor zo’n vijf procent uit UVB-straling. UVB-stralen zijn krachtiger dan UVA-stralen, maar dringen minder diep in de huid door dan UVA-stralen. Wat nu precies het effect hiervan in de huid is, legt Dr. Karavani uit: ‘UVA-straling veroorzaakt pigmentatieproblemen, collageenafbraak, en een minder goed delende opperhuid. Het gevolg hiervan is: een ruwe, verdikte, lederachtige huid met pigmentvlekken en zichtbare bloedvaten. UVB-straling dringen weliswaar minder diep door in de huid, maar ze creëren wel schade aan ons DNA. Er ontstaat een onstabiele chemische omgeving in ons moleculair systeem door reactieve zuurstofmoleculen, ze zorgen voor een minder goed functionerend immuunsysteem, en het kan tumoren tot gevolg hebben. De bekendste drie huidtumoren zijn het maligne melanoom, het basaalcelcarcinoom en het plaveiselcelcarcinoom. Het maligne melanoom is één van de gevaarlijkste, maar minst voorkomende vorm van huidkanker, het basaalcelcarcinoom is het minst gevaarlijk, maar de meest voorkomende vorm van huidkanker en het plaveiselcelcarcinoom is vaak het gevolg van actinische keratose en hiervan is een grote kans op genezing.’ Over het algemeen kun je dus stellen dat zonschade rimpels, pigmentatiestoornissen en elasticiteitsverlies -lees: verslapping- veroorzaakt en het een ruwe en ongelijkmatige, vlekkerige huidtextuur geeft met kans op tumoren. Reden te meer om extra voorzichtig te zijn. Gelukkig is er volgens de arts nu meer bewustzijn op het gebied van zonbescherming dan vroeger.

Dit is maar een kleine preview van het gehele artikel dat binnenkort verschijnt. Leer meer over 100% zonbescherming (bestaat dat??) en over fysische versus chemische filters, maar ook over zonbescherming voor kinderen, over de verschillen tussen factors, SPF’s in dagcremes, minerale make-up, de milieueffecten en nog veel meer! Ook vind je in deze editie een heleboel nieuwe zonneproducten van leveranciers. Zorg dat je het niet mist! www.beauty-pro.nl/abonneren



Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


ScKIN Nutrition lanceert Triple Magnesium+

ScKIN Nutrition lanceert Triple Magnesium+

Posted on

Op 16 en 17 mei introduceert ScKIN Nutrition een nieuw product: Triple ...

Dé 10 Wellness Trends in 2022

Dé 10 Wellness Trends in 2022

Posted on

WellnessSpots.com deed onderzoek naar de wellnesstrends voor 2022 en kwam tot de ...

Wat zijn cosmeceuticals? De wetenschap vertelt…

Wat zijn cosmeceuticals? De wetenschap vertelt…

Posted on

Cosmetica of cosmeceutical? Wat is een cosmeceutical precies volgens de wetenschap? Wij ...

INSPIRATIE: Nailtrends voor winter en feestdagen

INSPIRATIE: Nailtrends voor winter en feestdagen

Posted on

We willen een mooie huid, een mooie make-up en mooie nagels maken ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Nieuw: Le Masque Riche Réconfortant by Absolution
Wat is nu een goede zonbescherming? SNEAK PEAK!