HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

“Help each other grow!” by Sylvana van Amerongen

Posted on


Ik geloof soms mijn ogen niet als ik online zie hoe venijnig sommige vrouwen op elkaar kunnen reageren. Hoe komt het toch dat vrouwen over het algemeen elkaar liever aanvallen, dan aanmoedigen? Het gebeurt natuurlijk wel, maar in mijn ogen zou het nog zoveel meer kunnen. Een gemiste kans!


Wist je dat ze hier een term voor hebben, namelijk; het “krabbenmand effect”. Een krab kan in zijn eentje namelijk prima uit een mand klimmen, maar wat blijkt; als er meerdere krabben in het mandje zitten, wordt hij door de rest naar beneden getrokken. Ongelofelijk toch? Wat is toch de reden dat, vooral vrouwen, zich hier schuldig aan maken? Helaas ben ik vroeger ook “gekrabd”. Ik werd gepest, genegeerd, afgewezen en vooral buitengesloten. Nu achteraf begrijp ik waarom ik erbuiten viel. Ik was een echte streber en perfectionist, zat altijd vooraan in de klas. Wilde altijd de hoogste cijfers halen. Ik was helemaal niet bezig met wat ik het beste kon doen of zeggen om “erbij” te horen, met als gevolg dat ik erbuiten viel.


Om je eigen gevoelens van onzekerheid te maskeren, is het namelijk veel handiger als iedereen in hetzelfde “mandje” blijft. Als er iemand uitstapt en zegt: ik ga het anders doen, dan geeft dat vaak onrust en dat willen we liever niet. Om daar niet mee te hoeven dealen, halen we de ander liever naar beneden. Ik heb tijdens deze periode tegen mezelf gezegd, “dit zal mij nooit meer gebeuren, ik doe het wel alleen”. Ik nam afstand van vrouwengroepen, ik probeerde niet op de voorgrond te treden en deed er alles aan om erbij te horen. Tot ik dacht; “nu is het genoeg, ik mag er ook zijn!” Ik besefte me, na veel therapiesessies, dat dit gedrag vaak voortkomt uit onzekerheid van de ander. Als je oordeelt over een ander, zegt dit vaak iets over het beeld wat je van jezelf hebt.

Rivaliteit is namelijk nergens voor nodig. Er is meer dan genoeg voor iedereen en we dragen allemaal bij aan het grote geheel. Samenwerken maakt ons blij, dus laten we elkaar omarmen en sterker maken. Als een vrouw een andere vrouw helpt, halen we daar allemaal voordeel uit. En wanneer een vrouw een andere vrouw toejuicht, worden we allemaal opgetild en omhoog gehesen. Samen kunnen we meer, komen we verder en kunnen we dingen veranderen. Steun je een andere vrouw? Dan shinen we allemaal. Zoals Buddha zei “Thousands of candles can be lighted from a single candle, And the life of the candle will not be shortened.

Hoe fijn is het als we elkaar adviezen kunnen geven, ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen ondersteunen als we tegen obstakels aanlopen. Elke vrouw die tegen hobbels aanloopt, is een bron van ervaring voor de vrouwen die na haar komen. Tuurlijk, je zou het in je uppie kunnen bolwerken, maar stel je eens voor hoeveel beter het voelt met een groep sterke, ondersteunende en inspirerende vrouwen achter je? Onder het mom van: “practice what you preach” Mocht ik je ergens bij kunnen helpen, ik ben er voor je!

Sylvana van Amerongen, eigenaresse The Peeling Company

De columns van Sylvana verschijnen maandelijks in Vakmagazine De Beauty Professional. Voor deze ene keer online, maar volgende maand gewoon weer een inspirerende column in het magazine!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Sperience Pomegranate – wellnessbehandeling by Germaine de Capuccini
“Help each other grow!” by Sylvana van Amerongen

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord