HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Hoe vind je de balans tussen alle rollen die je hebt?

Als ondernemer ben je nooit klaar helaas. Trek je de deur van de salon achter je dicht, wil je eigenlijk wel bereikbaar blijven voor je klanten, zoveel mogelijk afspraken binnenhalen, service leveren, vragen van je medewerkers beantwoorden, social mediakanalen onderhouden, administratie bijhouden en verantwoording nemen over wat er op de vloer gebeurt als jij er niet bent. En dan hebben we het nog niet eens over het managen van je huishouden, gezin en sociale kring. Tekst: Tom Sebastian.


Ik weet zelf hoe lastig het kan zijn. Je moet zoveel ballen in de lucht houden, dat het lastig is om balans te vinden tussen alle rollen die je als ondernemer hebt. Het gaat me tegenwoordig gelukkig een stuk beter af, omdat ik mijn leven volgens een aantal vaste regels indeel. En ik deel deze graag met je.

And the Oscar goes to

De buitenwereld denkt dat jij als beautyondernemer klaar bent als je om 17.00 uur de laatste klant gedag zegt. Wij weten wel beter …. Grote kans dat je na het behandelen van je klanten in een van je andere zakelijke rollen moet kruipen. Als ondernemer ben je ook nog bezig met je administratie, marketing, bijscholing, netwerken, de groei van je bedrijf en noem maar op. Deze werkzaamheden zijn voor de buitenwereld minder zichtbaar, maar kosten stiekem best wat tijd. Je kunt ze niet zomaar laten liggen. En dan hebben we het nog niet eens over wat er thuis op je wacht.

Naast baas, administrateur en marketeer ben je vaak ook nog partner, mama of papa, vriend of vriendin en dochter of zoon. Zonder dat je het doorhebt, heb je in je leven best wat hoofdrollen te pakken die veel van je vragen. Helaas krijg je er geen Oscar voor, maar je wilt wel je best doen om aan het einde van de dag met een goed gevoel in slaap te vallen. Uitstellen gaat ten koste van wat je hebt opgebouwd. Maar hoe pak je al deze to-do’s op zonder dat het ten koste van jezelf gaat?

Zorg voor balans

Ik denk dat deze struggle voor bijna iedere ondernemer herkenbaar is. Ik heb zelf vaak het gevoel gehad dat ik op een bepaald vlak tekortschoot en daarom probeer ik nu veel meer bewust om te gaan met mijn tijd en de zaken waar ik grip op heb zo goed mogelijk in te plannen. Dat doe ik door twee dingen helder te houden voor mezelf:
1. Plan morgen vandaag. Ik plan niet alleen mijn werkzaken in, maar ook privé afspraken en tijd voor mezelf. Plan je dag niet helemaal vol, want er komen altijd zaken bij. Geef daarnaast je me-time niet te snel op. Je hebt deze tijd nodig om je andere rollen goed te kunnen spelen!
2. Wees je bewust van de rollen die je hebt. Schrijf ze eens voor jezelf uit en zet erachter hoeveel tijd je eraan zou willen besteden. Ik weet voor mezelf hoeveel uur ik wil werken en er bijvoorbeeld wil zijn voor mijn partner en vrienden. Je kunt niet alles strak inplannen, maar het helpt je wel overzicht te houden. Kom je erachter dat je rollen meer van je vragen dan de uren die je hebt? Kijk wat je kunt doen om bepaalde rollen te verkleinen en besteed werkzaamheden uit om zelf te groeien! Op die manier vind je balans en zorg je dat je niet achter de zaken aan blijft lopen.

Uiteindelijk draait het om de juiste balans te vinden tussen al deze rollen, zodat jij je bedrijf op een gezonde manier kunt leiden. Hopelijk helpen mijn tips je in ieder geval een beetje op weg!

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Shoti Maa Harmony Thee
Hoe vind je de balans tussen alle rollen die je hebt?

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord