HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Het vak nagelstyling is officieel erkend!

Het is CND™ in samenwerking met TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief) gelukt om een diploma Allround nagelstylist NLQF niveau 3 op te zetten. Een primeur voor de branche! Jeroen Goudsmits, Business development director bij CND™ – Beauty Service vertelt graag hoe dit prachtige initiatief tot stand is gekomen.

CND™ staat voor verdere professionalisering van de branche, op welke manier(en) wil het merk daarin bijdragen?
“Wat wellicht niet iedereen weet of beseft is dat CND™ in de jaren ‘70 de grondlegger is geweest van de nagelindustrie zoals wij deze vandaag de dag kennen en dat de innovaties vanuit CND™ de industrie verder vorm hebben gegeven. Producten zoals acryl (Solar Nail, later Radical SolarNail en Retention+ Liquid & Powder), nagelriemolie (Solar oil), SpaPedicure en Gel Polish (CND™ Shellac) zijn innovaties die ontwikkeld en geïntroduceerd zijn door CND™. Naast deze baanbrekende productinnovaties is CND™ de bakermat van educatie en kunnen we gerust stellen dat het door de jaren heen door CND™ ontwikkelde lesmateriaal de basis vormt van al het lesmateriaal wat vandaag de dag gebruikt wordt.”

“Het is dan ook altijd het doel van CND™ geweest om niet alleen de koploper te zijn binnen de trends die we elk jaar zien in onze industrie, maar vooral ook om de professionaliteit binnen onze industrie onder de aandacht te brengen en naar een hoger niveau te tillen. De inzichten vanuit de coronasituatie maar zeker ook de feedback uit de markt heeft ons doen besluiten om al onze kennis en vaardigheden in te zetten om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de branche nog verder te professionaliseren. Binnen onze industrie zijn er nogal veel verschillen in de niveaus van opleiden, ‘kennis’ overdracht maar zeker ook binnen het niveau van kennis en kunde waarmee nagelstylisten het vak uitoefenen. Deze verschillen, tezamen met het niet kunnen herkennen van een goede nagelstyliste of opleider leidt veelal tot teleurstellingen en zelfs gezondheidsproblemen en doet de professionele nagelstyliste tekort.”


“Vanuit deze constateringen is het onze visie geworden om een herkenning te creëren waarmee de professionele stylist maar ook de professionele opleiders en merken zichzelf kunnen gaan onderscheiden van de rest. Met als uiteindelijk doel dat de consument een goede nagelstyliste kan gaan herkennen.”

‘Sinds 22 juni is het vak nagelstyling officieel erkend’

Vanuit de samenwerking tussen CND™ en TCI is het vak nagelstyling nu officieel erkent. Hoe is dit proces verlopen?
“We hebben dit samen gedaan met Liesbeth Kieboom, directeur van TCI; een ministerieel erkende exameninstelling die examens afnemen binnen de beautybranche vanuit een onafhankelijk karakter. Juist dit onafhankelijke karakter sprak ons aan en is mijn inziens de enige manier om echt kwaliteit en niveau te waarborgen. Om er zeker van te zijn dat we onze visie konden bouwen op een sterk fundament zijn we gestart met het up-to-date maken van het branche kwalificatie dossier en vanuit de inzichten die hier vanuit ontstaan zijn, zijn de eisen en kwalificaties bepaald.”

Het branche kwalificatie dossier is tot stand gekomen door de commissie van TCI, de experts van CND™ en Tracy Shelverton van Gorge Nails. Tracy is voor de Benelux echt de kennisbaken betreffende de natuurlijke nagel en het is ontzettend mooi om te zien wat je allemaal kunt bereiken als je bereid bent om je kennis te delen en gezamenlijk in te zetten.
“Deze nieuwe eisen en kwalificaties hadden echter ook voor ons lesmateriaal gevolgen, want streng zijn ze wel bij het TCI”, glimlacht Jeroen. “Sommige onderdelen van ons lesmateriaal hebben wij ook moeten uitbreiden om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen. Toen het branche kwalificatie dossier en de bijbehorende eisen en kwalificaties waren vastgesteld, was er vanuit TCI zoveel vertrouwen dat een aanvraag werd ingediend bij het NLQF voor een officiële erkenning van het vak nagelstyling. Sinds 22 juni jongstleden is voor het eerst in de geschiedenis het vak nagelstyling officieel erkend en ingedeeld op niveau 3 (gelijk aan MBO 3 niveau). Iets waar we enorm trots op zijn!”

Hoe kunnen nagelstylisten die een erkend diploma willen behalen zich hiervoor opgeven?
“Voor bestaande nagelstylisten zijn er quick scans en is een EVC-procedure ontwikkeld. Hiermee kunnen huidige nagelstylisten meten in welke mate ze voldoen aan het nieuwe kwalificatieprofiel allround nagelstylist en onderzoeken waar er nog kansen en mogelijkheden liggen om zich te verbeteren als nagelprofessional.”

“Speciaal voor bestaande nagelstylisten zal er een speciaal event georganiseerd worden waarbij je jouw kennis en kunde kunt laten zien om ook zelf erkend te worden op basis van de nieuwe officiële richtlijnen. Hierover volgt snel meer, dus houd je mailbox, de website van CND, de website Beautyspot, Beauty-pro.nl en de vaktijdschriften ProfNail en De Beauty Professional goed in de gaten de komende tijd”, tipt Jeroen.

“Nieuwe stylisten kunnen zich inschrijven voor een opleiding allround nagelstyliste via een van de opleidingslocaties van CND. Deze opleiding is zowel klassikaal, privé, online en als thuisstudie te volgen. Na het afronden van de opleiding allround nagelstyliste ga je op examen bij het TCI. CND heeft ook voor de bestaande stylist speciale trainingen ontwikkeld om zich voor te bereiden op deze examens.”

Deze week is er een bijeenkomst geweest met verschillende leveranciers en opleiders in de nagelbranche om het bovenstaande toe te lichten en om te zorgen dat dit initiatief branche breed gedragen wordt. Het was een bijeenkomst met een positieve uitslag. Uiteraard zijn er vragen vanuit andere leveranciers die hun opleidingen zouden moeten aanpassen en laten accrediteren, zodat je bij alle merken en opleiders in aanmerking komt voor een erkend diploma ‘allround nagelstylist’. Het startschot is in ieder geval gegeven en over anderhalve maand zal er opnieuw een bijeenkomst plaatsvinden met de verschillende partijen.

Voor meer informatie neem contact op met Beauty Service BV via opleidingen@beautyservice.com.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
Vorige
Nagelstyliste opleiding: welke opleiding moet ik kiezen?
Het vak nagelstyling is officieel erkend!

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord