HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Starters in de beautybranche by STUDIO PUUR – Bianca Goedhart

Bianca Goedhart startte haar salon in september 2022. Ze huurde in eerste instantie 2 dagen per week een gemeubileerde ruimte. De overige dagen werd de salon gebruikt door een permanent make-up specialiste. “Ik had direct een volle agenda en had het drukker dan ik had durven dromen. Ik begon te brainstormen over minder werken op de afdeling Pathologie in het Dijklander Ziekenhuis te Hoorn en ruimere openingstijden voor mijn salon. In december vertelde de permanente make-up specialiste dat ze wilde stoppen met haar bedrijf. Toeval? Sinds 2023 huur ik de ruimte fulltime! Ik werk vanuit een bedrijfspand in de binnenstad van Hoorn en deel het pand met een kapster en nagelstyliste.”

Welke opleiding heb je gedaan en wanneer afgerond? “Ik heb de opleiding schoonheidsspecialiste in 2011 afgerond, daarna heb ik nog de opleiding medisch schoonheidsspecialiste bij U-Consultancy gedaan. Op dit moment volg ik de studie Orthomoleculaire Voeding- en Suppletie Adviseur. Ik heb altijd met veel plezier in loondienst gewerkt, in totaal 12 jaar. Mijn passie ligt echt bij huidverbetering, vandaar de stap naar een eigen salon waar dit echt centraal staat.”

Wat waren jouw eerste stappen naar je eigen salon? “Een eigen salon was echt een droom voor mij. Mensen helpen met het verbeteren van hun huid. Ik wist precies wat ik wilde, en had mijn visie heel helder. Toch twijfelde ik enorm voordat ik startte met mijn eigen salon, omdat ik het financieel een spannende stap vond. Mede door het advies van mijn vrienden- en familiekring heb ik uiteindelijk besloten om 2 dagen per week te starten in een gemeubileerde salon en daarnaast in het ziekenhuis te blijven werken. Veilige optie; dat past helemaal bij mij. Online is veel informatie te vinden over het starten van een eigen bedrijf. Ik heb webinars gevolgd van Stichting Startersloket en van de Kamer van Koophandel. Uren zat ik achter de computer mijn bedrijfsplan te schrijven; omzet, marketing etc etc. Ik laat niets aan het toeval over.”

Heb je een website? Zo ja, heb je die zelf neergezet? Of laten doen? “Ik heb mijn website www.studiopuurhoorn.nl en webshop laten maken door mijn neef. Ik had precies in mijn hoofd waar mijn website aan moest voldoen. Een duidelijke, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website.”

Waar heb jij alle salonbenodigdheden vandaan gehaald? “De salonruimte was gemeubileerd toen ik startte met mijn onderneming. Toen ik vanaf 2023 de ruimte fulltime ben gaan huren, kon ik de stoel overnemen. Ik hoefde alleen de decoratie aan te passen naar mijn wens.”

Wat zijn jouw specialisaties, Welke behandelingen doe je in de salon en met welke merken werk je?

“Ik werk met de merken IMAGE Skincare en ALPHA-H. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in ingrediënten, hierdoor had ik al jaren deze merken op het oog. Het was voor mij dan ook overduidelijk dat ik deze merken wilde gaan gebruiken. IMAGE Skincare en ALPHA-H zijn merken die een hoge concentratie werkstoffen bevatten, dierproefvrij zijn en vrij van schadelijke stoffen. Mijn specialisaties zijn acne- en anti-aging behandelingen. De behandelingen die ik het vaakst doe en ook het allerleukste vind, zijn de huidverbeterende behandelingen; zoals peelings en bindweefselmassages.

Je zit als starter niet dagelijks vol. Wat zijn jouw eerste stappen geweest om klanten te werven? “Ik heb kaarten laten maken met een vriendenkorting en ik stop veel energie in Social Media. Dat ik met meerdere ondernemers onder één dak zit; is ook zeker een pluspunt. Ik vind het belangrijk om behulpzaam en oprecht te zijn; een eerlijk advies over de behandelingen en het te verwachten resultaat. Ik sta volledig achter mijn visie en producten, klanten zeggen dan ook vaak dat ik zo enthousiast ben. Mond-tot-mond reclame is nog altijd de beste reclame.”

Ben je ingeschreven bij ANBOS of de huidprofessional? Of zorg voor zzp? Waarom wel of niet? Of ben je ingeschreven bij een andere organisatie? “Ik heb mij direct ingeschreven bij ANBOS. De hoofdreden hiervoor is dat klanten hun behandeling vergoed kunnen krijgen bij de zorgverzekering. Daarnaast is het fijn dat je met bepaalde vragen terecht kunt bij de brancheorganisatie.”

Waar sta je nu? Wat zijn je toekomstplannen met de salon? “Ik ben op dit moment zeer tevreden met de resultaten die ik boek, maar ik wil blijven vernieuwen. Ik oriënteer mij nu op de HydraFacial en/of microneedling, dat zou een mooie toevoeging zijn voor de toekomst. Na het afronden van de opleiding Orthomoleculaire Voeding- en Suppletie adviseur, wil ik totale huidverbetering aanbieden; van buitenaf en binnenuit.”

Hoe heb jij je prijzen gepaald voor de behandelingen? “Ik heb de prijzen bepaald aan de hand van de adviesprijzen van IMAGE Skincare en ALPHA-H.”

Nog andere dingen waar je als starter tegenaan liep en die nog als tip kunnen dienen voor anderen die willen starten? “DOEN! Geloof in jezelf! Blijf dicht bij jezelf en jouw visie; en onthoud goed wat jij belangrijk vindt. Als je net als ik het best wel een spannende stap vindt, adviseer ik je om alles goed uit te werken. Omzetprognose, marketingplan, etc etc. Ik heb ook veel gebruik gemaakt van de kennis uit mijn netwerk, dat raad ik jou ook aan! Vragen stellen, samen brainstormen, aangeboden hulp aanvaarden; twee weten meer dan één.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Yellow Rose Body Wash en Body Milk Cherry Blossoms bij Safety4YoU
Starters in de beautybranche by STUDIO PUUR – Bianca Goedhart

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord