HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Hoe hou je het vol?! by Linda Dool

We zijn nu halverwege januari. Hoeveel goede voornemens en intenties zijn er bij jou al gesneuveld? Of is dit te pessimistisch. In januari met iets beginnen of met iets stoppen is voor de meeste mensen een mooi moment. Deze maand is rustig. De feestdagen zijn geweest en alles komt weer tot rust. Dan kan je je beter focussen op jouw voornemens. Dat is tenminste de theorie.

Weer begonnen

Ik word daar een beetje recalcitrant van. Waarom per 1 januari kiezen voor verandering. Ik kan elk moment kiezen voor een nieuw begin. Vanaf oktober ben ik (weer) begonnen met sporten. Ik ging direct voor drie keer in de week om 7.30 uur. Lekker ambitieus met een professioneel schema aan de gewichten hangen. En, echt waar, het voelde heerlijk als ik was geweest. Maar toen werd ik een keer ziek en de kinderen werden een andere keer ziek. Mijn schema zakte in door onverwachte gebeurtenissen en omdat op de zaterdag mijn bed extra lekker ligt en ging ik van drie keer naar één keer in de week.

Motivatie

Hoe krijg ik mijzelf weer gemotiveerd, want mijn potje met wilskracht en doorzettingsvermogen is niet altijd even goed gevuld. En dit kom je niet alleen bij jezelf tegen maar ook bij je klanten. Men begint enthousiast met nieuwe producten en op ten duur kan dit ritueel gaan versloffen.

Wat levert het jou op

Wat helpt is van te voren helder krijgen waarom je met een voornemen gaat beginnen. Wat levert het je op. Of wat levert het de klant op. Dan is het handig als de klant een intrinsieke motivatie voelt. Als zij het niet belangrijk vindt kan je nog zo vaak roepen dat ze eerst moet reinigen en dan pas de crème aanbrengt, maar dan komt het niet aan. Zij mag voelen wat het haar oplevert.

Goed gevoel

Zo werkt het met mijn sportschema ook. Wat het mij oplevert is wat ik voel na de sportsessie. Ik voel mij fit en vrolijk. Ik zie dat ik sterker wordt en dat is voor mij belangrijk omdat ik gezond oud wil worden. En zelfs als ik een paar keer oversla kan ik liefdevol naar mezelf kijken en vrolijk weer opnieuw kiezen voor mijn sportschema.

Je mag altijd weer opnieuw beginnen. Het leven is één grote speeltuin, geniet ervan.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Blijf je belastingen de baas met de voorlopige aanslag 
Hoe hou je het vol?! by Linda Dool

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord