HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Blijf je belastingen de baas met de voorlopige aanslag 

Deze maand stuurt de Belastingdienst voorlopige aanslagen inkomstenbelasting naar ondernemers. Met een voorlopige aanslag betalen ondernemers gedurende het jaar belasting in plaats van in één keer achteraf. De Belastingdienst vraagt ondernemers die een voorlopige aanslag ontvangen om de gegevens op de aanslag goed te controleren. En de voorlopige aanslag te wijzigen als de gegevens voor 2023 niet kloppen. Zo blijven ondernemers hun belastingen de baas.

Met een voorlopige aanslag betalen ondernemers gespreid belasting. Dat kan handig zijn. Je hoeft dan niet zelf geld opzij te zetten en hebt minder zorgen over een hoge belastingaanslag achteraf. Het is wel belangrijk om de voorlopige aanslag goed te controleren en te wijzigen waar nodig. Zo weet je als ondernemer altijd waar je aan toe bent en blijf je je belastingen de baas. 

Controleren en wijzigen kan op ieder moment
De voorlopige aanslag is een schatting, gebaseerd op de meest recente gegevens waarover de Belastingdienst beschikt: de voorlopige aanslag 2022 of de laatste definitieve aanslag inkomstenbelasting. Kloppen de gegevens in de voorlopige aanslag niet? Bijvoorbeeld door veranderingen in je persoonlijke situatie of de financiële situatie van je onderneming. Dan is het belangrijk om te weten dat je de voorlopige aanslag op ieder moment gedurende het jaar aan kan passen via Mijn Belastingdienst op belastingdienst.nl. De Belastingdienst neemt de wijzigingen dan in behandeling. Dit duurt 6 tot 8 weken, maar gaat meestal sneller. Het kan zijn dat de Belastingdienst vragen heeft. Of niet alle wijzigingen overneemt. Dan wordt er contact met je opgenomen. Na je uitleg bekijkt de Belastingdienst of je wijziging alsnog kan worden doorgevoerd.  

Startende ondernemer? Vraag zelf een voorlopige aanslag aan
Ben je in 2022 gestart als ondernemer en had je nog geen voorlopige aanslag? Dan ontvang je in januari waarschijnlijk geen voorlopige aanslag 2023. Je kunt deze wel zelf aanvragen. Je betaalt de inkomstenbelasting dan alvast in termijnen en hoeft bij de definitieve aanslag minder of helemaal niet te betalen. Ook kun je daarmee voorkomen dat je later in dezelfde periode zowel de definitieve aanslag 2023 als de voorlopige aanslag van één of meerdere andere jaren moet betalen. Vraag je geen voorlopige aanslag aan? Dan is het verstandig om zelf een deel van jouw inkomsten te reserveren voor de belastingen. Meer weten? Kijk op belastingdienst.nl/voorlopigeaanslag

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
De geneeskrachtige werking van Manuka honing
Blijf je belastingen de baas met de voorlopige aanslag