HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Huidverbetering met fruitzuurpeelings en moderne apparatuur

Beauty professional Brenda Paap is sinds 2014 bdr (beauty defect repair) specialist. bdr is een Duits ‘Medical Beauty Concept’ dat in Nederland door Cosinta uit Zoetermeer wordt gedistribueerd. “Het is een huidverbeteringsmethode die de huidconditie echt aanpakt met verschillende fruitzuurpeelings, microdermabrasie, microneedling en dermaceutische werkstofconcentraten. Het geheim schuilt onder andere in de diepe penetratie van de werkstoffen. Voor elke huid, jong en oud, en veel huidproblemen is er een oplossing met direct resultaat. En in kuurverband kun je de resultaten langdurig in stand houden en de conditie van de huid daadwerkelijk verbeteren. Ik vind mezelf een bofkont dat ik met bdr mag werken.”

Brenda is al jarenlang schoonheidsspecialist en verhuisde haar praktijk onlangs naar een nieuw gezondheidscentrum in Aalsmeer. Daar werkt ze onder één dak met een huisartsenpraktijk en andere disciplines die elkaar aanvullen. Een grote verandering, maar eentje met een bijzonder mooi succes verzekerd concept. En zo bleek dat zes jaar geleden ook het geval toen Brenda startte met bdr: “Ik wilde met mijn praktijk de overgang maken van huidverzorging naar ‘echte’ huidverbetering. Ik had al eerder mijn oog op bdr laten vallen. De verschillende soorten peelings om de huid te doordringen en de needling om de werkstoffen in te sluizen… de maskers, het calming light, de thuisproducten… alles aan dit concept klopt. Je kunt er bijna elk huidprobleem mee aanpakken en de behandelingen geven direct zichtbaar en voelbaar resultaat. Natuurlijk behaal je de beste en langdurige resultaten met een kuur en met de juiste thuisverzorging. Door de unieke behandelmethode van producten in combinatie met de apparatuur worden de huideigen functies gestimuleerd: collageen en elastine wordt verbeterd en de huidtextuur verfijnd. Het geeft daarnaast ook perfecte resultaten bij littekens en (jeugd) acné. Met bdr maak je een reis met de klant om hun doel te bereiken. En dát doel bereiken we met bdr. Dat is fantastisch om te zien.”

Voordelen
De meest uitgebreide behandeling van bdr duurt ongeveer twee uur. Maar je kunt ook werken met compactere of zelfs deelbehandelingen. “Dat is het mooie aan bdr. Je kunt een behandeling doen voor het hele gelaat maar als de klant bijvoorbeeld uitsluitend een probleem heeft met de rimpels op haar bovenlip, of met de acné op zijn of haar voorhoofd, dan kun je kiezen voor een deelbehandeling in kuurvorm, die zich dus uitsluitend richt op dat deelgebied.” Ook de microneedling behandeling van het bdr concept vindt Brenda zeer prettig. “Ik ben zelf geen voorstander van het rolsysteem, omdat er in mijn ogen te veel huidverschuivingen plaatsvinden. Je kunt met bdr kiezen voor verschillende naaldlengtes en de opzetstukjes zijn ook nog eens heel erg hygiënisch. Het werkt veilig en met de juiste nazorg thuis worden reacties tot minimaal beperkt, terwijl je toch diep in de huid gaat om de mooiste resultaten te bereiken.” 

Opleiding en de Time Capsule Formule
Als je wilt starten met bdr kun je ervoor kiezen eerst een behandeling te doen bij een bdr specialist. Deze behandeling is kosteloos. Je bent daarnaast verplicht de opleiding te volgen en twee keer per jaar de opfriscursussen te doen. Hier hoort ook scholing bij, door een huidtherapeut, in massage technieken en in ondernemen. Ook doe je mee aan de ‘Time Capsule Formule’, een formule waarmee de bdr specialisten verregaand ondersteund worden door Cosinta en contact houden met elkaar. “Als bdr specialist sta je er nooit alleen voor. Door de Time Capsule Formule kun je terugvallen op de backoffice- en marketingondersteuning vanuit de leverancier en je wordt regelmatig bezocht door een buitendienstmedewerker. Maar het mooiste is nog dat je een hecht team vormt met andere bdr specialisten. Zo hebben we een aparte Facebookpagina waar we onze ervaringen delen, vragen kunnen stellen en kunnen sparren. De meesten werken toch alleen en op deze manier werk je toch in een team. Ik vind dat echt een pré.”

Mogelijkheden en samenwerking
Brenda is altijd heel erg blij geweest met haar leverancier. “Ik werkte al vanaf de start van mijn bedrijf met Doctor Eckstein, dat ik kende vanuit mijn opleiding. En het contact met Cosinta is altijd goed en persoonlijk. Ze hebben mensen op de weg, zijn telefonisch perfect bereikbaar, hebben een mooi opleidingscentrum en goede marketingondersteuning. Ook de landelijke website van bdr, gehost door een professionele provider, waar je als klant van meeprofiteert is ideaal. Bij Cosinta staan ze door kennis en meedenken altijd voor je klaar.” Brenda werkt met meerdere merken van Cosinta. “Ik werk ook met John van G make-up collection en sinds kort met ‘IDUN Minerals’, een minerale make up lijn, vrij van minerale oliën en talk. IDUN Minerals sluit heel mooi aan bij bdr omdat je hiermee toch make-up kan aanbrengen op de behandelde huid. En het is net als bdr geschikt voor iedereen, zelfs met een allergische huid.” Genoeg redenen voor schoonheidsspecialisten om eens uit te zoeken wat bdr allemaal voor hen en de cliënten kan betekenen. “Als je interesse hebt in huidverbetering dan moet je echt eens kijken naar de vele mogelijkheden van bdr. Het is een mooie en veilige manier van werken. En vooral ook uitdagend. Je gaat met je cliënten effectief aan het probleem werken. En van de eindresultaten wordt iedere cliënt, maar ook zeker jijzelf, gelukkig!”

Kijk voor meer informatie op: www.bdr-specialist.nl

ACTIE

Wil jij werken met bdr?
Betaal nu de helft en de rest over 12 maanden!

Een jaar lang geld opzij zetten! Je betaalt nu de helft van het apparaat en je hoeft pas volgend jaar de andere helft te betalen. Betaal 50% van het apparaat aan, krijg de BTW over het volledige bedrag en betaalt na 12 maanden het restbedrag. Deze actie is geldig t/m december 2020.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Posted on

Volg de cursus Huiddiagnostiek in Zwolle! Overweegt u ‘huidanalyse’ een professioneel en betrouwbaar ...

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
DB Award 2020 Winnaar categorie Salonbehandeling: Éminence Organics
Huidverbetering met fruitzuurpeelings en moderne apparatuur