HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Interieurtrends: Vrouwelijke vormen en warme kleuren

De laatste trends op interieurgebied? Vrouwelijke vormen, warme kleuren met details in brass en matgoud, gecombineerd met veel groen. “Dat kille, industriële interieur hebben we nu eigenlijk wel achter ons gelaten”, vertelt Guy Sarlemijn. “Elegantie, natuurlijke, duurzame materialen en warmte zijn nu echt een trend. Dat betekent trouwens niet dat je een industrieel interieur compleet moet verbouwen, ook met een paar kleine aanpassingen kun je de zaak weer helemaal up-to-date maken.”

Bij Guy Sarlemijn Interior Design kun je terecht voor een compleet nieuwe saloninrichting, maar ook voor losse onderdelen. “Dus dat maakt het heel eenvoudig om nieuwe, elegantere stoelen uit te zoeken en je zaak er daarmee net even anders uit te laten zien. Of je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een andere wachthoek. We denken graag met je mee. De groene wand was een tijdje helemaal hot, maar dat is inmiddels ook alweer een beetje voorbij.”

Natuurlijk voldoen onze leveranciers ook aan allerlei milieueisen

Voor het interieur van kapsalons heeft duurzaamheid altijd al een belangrijke rol gespeeld. Eigenlijk is daarin volgens Guy de laatste tijd niet zo heel veel veranderd, behalve dan dat het bewustzijn hierover ook in de kappersbranche is toegenomen. “Maar de meubels en materialen moesten altijd al een lange levensduur hebben en geschikt zijn voor intensief gebruik. Want als je al na een paar
jaar moet gaan vernieuwen, dan is dat natuurlijk verre van duurzaam. En neem de vloeren, niet elk materiaal is daar geschikt voor. Je hebt nu eenmaal met chemische kleuringen te maken en je wilt niet dat er vlekken achterblijven. Maar als je kijkt naar de keuze voor ‘groen’ dan lijkt dat bij veel ondernemers niet direct in het interieur een issue te zijn, maar vooral in de keuze van hun haarproducten.”

Bij het inrichten van salons spelen zaken als waterbesparing en elektriciteit wel een steeds belangrijker rol. “Dus adviseren we eco heads – zoals de Biospray – om minder water te gebruiken, adviseren we over de juiste armaturen voor ledverlichting en werk ik met airco’s voor verwarming en verkoeling. In combinatie met zonne-energie is dat een goede stap. Ik verwacht in de toekomst nog wel allerlei ontwikkelingen die je ook in kapsalons terug gaat zien, bijvoorbeeld een systeem om het water te zuiveren en nog een keer te gebruiken. Een honderd procent groene salon is in mijn ogen onmogelijk, zeker als je wilt dat de salon lang mooi blijft, maar je kunt wel met veel dingen rekening houden. En wat goed is om te weten: natuurlijk voldoen onze leveranciers ook aan allerlei milieueisen.”

Voor meer warmte en kleur in je salon kun je ook kiezen voor opvallende accessoires. “En ons merk Kartell heeft ook producten van 100% gerecycled thermoplastisch technopolymeer. Een verantwoorde keuze dus.”
Mooi & verantwoord! Een mooie keuze en
nog verantwoord ook: De Eco Stylingchair.
“Een milieuvriendelij ke stoel gemaakt van onder andere houtsnippers
en gerecycled plastic. De stoel is comfortabel, betaalbaar en gewoon heel erg mooi.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Masseren in de zorg
Interieurtrends: Vrouwelijke vormen en warme kleuren

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord