HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Je bent nooit uitgeleerd….

Posted on

Practice makes perfect!

Permanente make-up heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen 15 jaar. Verbetering in scholing, technieken, naalden, machines en pigmenten.

Voordat ik startte met PMU (permanente make-up) werden wenkbrauwen nog volledig ingekleurd met een 3-punt naal-den…Daar zouden wij nu de rillingen van krijgen! Tegenwoor-dig werken wij met verschillende naalden en technieken om pigmenten zo natuurlijk mogelijk in te brengen in de huid.

Aan de Langmair Academy leren onze leerlingen een stappenplan maken (anamnese voor de PMU specialist) wat je moet doen alvorens je PMU bij je klant zet:

  • Bepaal eerst het huidtype
  • Maak dan de juiste naaldkeuze op dat huidtype.
  • Welke techniek kun je het beste doen op : dunne, droge , normale of vette huid?
  • Bepaal of je cliënt een koele of warm huidtype heeft
  • Pas hier je pigmentkeuze op aan
  • Pas hier je naaldkeuze op aan

Al deze keuzes zijn bepalend voor je eindresultaat en hoe je behandeling verloopt tijdens het zetten. Je moet dus als specialist niet alleen verstand hebben van de techniek maar ook van pigmenten en de huid.
Ik heb mijzelf afgelopen december uitgedaagd, omdat ik ook graag een keer mee wilde doen aan een Internationale PMU Master wedstrijd waarbij meerdere landen uit verschillende werelddelen meedoen. Dit op mijn favoriete categorie: de Nano Hairstroke needle techniek.

Dit is een van de nieuwste methoden, die momenteel steeds meer de Microblading heeft overgenomen. Hier worden hele dunne naaldjes gebruikt met een specifieke pentechniek waarbij je ook de kleur en dikte per haar leert aanpassen. Elke haartje heeft een dunne uitloop en is niet overal even donker. Dit zijn technieken die je jezelf kunt aanleren.

Aan de Langmair Academy hebben wij een speciaal oefenprogramma om deze patronenleer en speciale pentechniek goed te leren beheersen.

Volg verschillende masterclasses bij verschillende Masters
want iedereen kan je weer nieuwe inzichten geven!

Tot mijn grote blijdschap heb ik de finale bereikt en mag ik mij nu een van de 10 finalisten op internationaal niveau noemen. Maar hiermee is het doel nog niet bereikt. Ik ben afgelopen 23 Maart in Düsseldorf met mijn model gekomen om daar deel te nemen aan de finale voor PMU Master Award 2024. Dit werd georganiseerd tijdens de Düsseldorf Beauty Messe. Een gigantische organisatie waar jaarlijks rond 40.000 bezoekers komen. Wat nu zo geweldig is, is dat er steeds meer aandacht voor professionele PMU-specialisten komt die zich kunnen prikkelen om nog beter te worden in hun vak middels dit soort wedstrijden. Er waren in totaal 40 finalisten op vier verschillende categorieën: Nano Hairstroke, Ombre Brow, Shadow Eyeliner en Satin Lips technieken. Een geweldige opkomst van veel professionals bij elkaar. Er was zelfs een Hygiëne jury die erop toezag dat je schoon en netjes te werk ging. Helaas ben ik niet nr. 1e geworden maar heb heel veel geleerd van deze intensieve dag. Het was een geweldige ervaring, waarbij ik veel nieuwe top collega’s heb ontmoet in de wereld van PMU.

Mijn TIP voor jou: Je bent als specialist nooit uitgeleerd ga nooit op je routine werken, maar blijf jezelf uitdagen en prikkelen. Volg verschillende masterclasses bij verschillende Masters want iedereen kan je weer nieuwe inzichten geven!

Aan de Langmair Academy hebben wij een heel goed Nano Cashmere Hairstroke programma voor PMU-starters of gevorderden. Een goed afgestemd programma voor het leren van de prachtige Nano Hairstroke (needle) techniek inclusief patronenleer.

Hartelijk groet,
Rebecca Langmair

https://langmairacademy.com

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Hyalurondraden voor instant volume in de huid
Je bent nooit uitgeleerd….

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord