HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Hyalurondraden voor instant volume in de huid

Voor Kitty Sueters is het toepassen van Hya-threads een logische toevoeging aan de behandelingen in haar salon. De eigenaar van Skin Inc. in het Friese Oosterwolde is al jaren gespecialiseerd in het toepassen van collageendraden en is minstens zo enthousiast over de resultaten die te behalen zijn met deze nieuwe techniek. Hyalurondraad zorgt voor een zichtbare toename van volume in de huid waardoor rimpels geëgaliseerd worden. Bezoekers van vakbeurs Beauty Trade Special in Utrecht kunnen op de stand van Skin Inc. uitgebreid kennismaken met Hya-threads.

Hya-threads is ontwikkeld door DS V-line, het merk waarvan Skin Inc. distributeur in de Benelux is. “Met deze techniek zijn prachtige resultaten te behalen en ik ben ervan overtuigd dat mijn vakgenoten en hun klanten er net zo enthousiast over zullen zijn als ik”, zegt Kitty Sueters.” Hyalurondraden geven volume aan de huid die door veroudering vetmassa en bindweefsel verliest. De techniek is onder meer in te zetten bij voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, dunner wordende lippen, een zichtbare neus-lippenplooi, littekens en donkere kringen onder de ogen, maar accentueert ook de kaaklijn, kin, jukbeenderen en wangen. Het geeft direct een plumping effect. Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid, maar ook in spieren en gewrichten. Het fungeert als drager voor collageen- en elastinevezels en houdt watermoleculen vast. Naarmate we ouder worden, verliezen we hyaluronzuur, waardoor de huid uitdroogt en volume verliest.” Hya-threads bestaan uit sodiumgeacetyleerd hyaluronaat, dat een laag moleculair gewicht heeft en met de DS V-Line infusionpen tot in de SMAS (superficial musculo aponeurotic system)-laag van de huid gebracht kan worden. Het versterkt en stimuleert de lichaamseigen productie van hyaluronzuur. Bij de behandeling wordt verder een serum gebruikt dat bestaat uit zeven soorten hyaluronzuur met verschillende moleculaire gewichten en een moisturizer met drie soorten hyaluronzuur.

Voor De Beauty Professional/Beauty-pro.nl geeft Kitty Sueters graag een demonstratie van de Hya-threadstechniek. Onze collega Danijela, onderging de behandeling met veel plezier.

Reiniging
De behandeling begint met een grondige reiniging van de gezichtshuid. Kitty gebruikt eerst de Gentle fruitpeeling met 1% fruitzuren van DS V-line. Dankzij de lage concentratie fruitzuren is deze peeling dagelijks te gebruiken en Kitty vindt dit de ideale eerste stap om de huid voor te bereiden op het plaatsen van de Hya-threads. Vervolgens reinigt Kitty de huid met een licht vochtige DS V-line bubblepad, die papaya-enzymen bevat. Deze exfolieert en stimuleert de doorbloeding. De roze zijde wordt gebruikt om vuil te verwijderen. De reiniging wordt afgesloten met een lotion om de huid-Ph te neutraliseren en van eventuele laatste vuilrestjes te ontdoen.

DS10 serum
De container van de DS V- LINE infusionpen met DS10 serum, wordt daarna op de huid geplaatst. Het volledige gezicht wordt op deze manier met de infusionpen behandeld. De titanium micronaaldjes werken als een natuurlijke batterij: de elektrische signalen stimuleren de collageen- en hyaluron aanmaak in de huid.

Hyalurondraden
De hyalurondraden worden samen met de speciale Hyaluron Filler Serum aangebracht op de delen van het gezicht waar volume gewenst is. Kitty werkt volgens een protocol en tijdens trainingen legt ze dan ook uitgebreid uit waar op gelet moet worden bij het bepalen van een locatie van een hyalurondraad.

Hyaluronic 3D serum
Vervolgens wordt de DS V-LINE nano met Hyaluronic 3D-serum op de infusionpen gezet. Door deze moisturizer met de Nano-HS aan te brengen over de hyalurondraad onstaat en hele fijne hyaluron-cocktail die diep in de huidlagen dringt. Dit geeft instant volume, verfijnt de huidstuctuur en laat fijne lijntjes
direct verdwijnen. Kitty sluit de behandeling af met de speciale SucraEX verzorging.

Resultaat
Het effect van de behandeling is tijdelijk en Kitty Sueters raadt aan om eerst een kuur van zo’n vier tot zes behandelingen te nemen. “Als een klant tevreden is met het resultaat kan deze behandeling vier tot zes keer per jaar herhaald worden, afhankelijk van leeftijd en huidconditie. Omdat de huid aanzienlijk verbetert door de hyaluron, die zich gaat settelen, is er geen maandelijkse behandeling nodig. Het is ook mogelijk om alleen de lippen te behandelen tijdens reguliere behandelingen. Als een klant na een kuur niets meer doet is het resultaat, ook afhankelijk van leeftijd en conditie, vier tot zes maanden zichtbaar.” Hya-threads zijn volgens haar geen alternatief voor collageendraden, maar een aanvulling. “De techniek is ook heel goed te combineren met bijvoorbeeld DS V-Line Dermaplaning, een collageendradenmasker of Ribeskin Co2-Carboxy, afhankelijk van het huidbeeld en de wensen van de klant.”

Ervaring
Danijela heeft het gebruik van de H12 naald met DS 10-serum ervaren als ‘kleine stroomstootjes’ die ze niet pijnlijk vond. De rest van de behandeling, die ongeveer een uur duurde, vond ze ontspannend en na afloop is ze blij met het resultaat. “Mijn huid ziet er steviger uit en heeft een mooie glow.” Kitty geeft haar het advies om vooral de eerste twee dagen veel water te drinken en het gezicht de eerste zes uur niet nat te maken en niet aan te raken.

Meer informatie: Skin inc.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Sothys Organics Make-up
Hyalurondraden voor instant volume in de huid

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord