HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) van start

Er is op internet veel te vinden als het gaat om voeding en suppletie in relatie tot de huid. En er zijn ook heel veel producten op de markt die van alles beloven. Voedingswetenschappers en diëtisten Samantha Jordaans en Inge Backx gaan met hun initiatief KIVH de juiste wetenschappelijke informatie beschikbaar maken voor onder andere beautyprofessionals. Er zijn talloze wetenschappelijke onderzoeken die aantonen wat voeding en suppletie kan doen met de huidgezondheid, maar wetenschappelijk onderzoek is niet altijd makkelijk uit te leggen. Het nieuwe kennisinstituut gaat die wetenschap praktisch toepasbaar maken. Als beautyprofessional kun je er terecht voor de juiste informatie en trainingen.

Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche, samenkomen. Het is opgericht door Samantha Jordaans en Inge Backx. Samantha legt uit: “Inge en ik zijn beide voedingswetenschappers en dietist. Het KIVH is ontstaan vanuit de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van voeding, suppletie en huidgezondheid. Met KIVH bieden wij praktische adviezen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten, waarbij een volwaardige voeding altijd voorop staat. Het delen
van specialistische kennis met huidprofessionals en voedingsdeskundigen draagt bij aan
completere behandelingen voor onder andere mensen met acne, rosacea, alopecia, atopisch
eczeem, oedeem of psoriasis.”

Dit is onze merkbelofte. Het molecuul is de wetenschap, de lamp de praktische doorvertaling en het document vat alle diensten samen. De pijlen duiden op een continu proces en het vinkje laat zien dat bij alle stappen wordt voldaan aan de hoogst haalbare kwaliteitsnormen.

Voeding en huid onlosmakelijk aan elkaar verbonden
Zoals gezegd zijn er al veel beautyprofessionals die zich in de salon ook bezighouden met de leefstijl van de cliënt en voeding en suppletie hoort daarbij. Samantha: “Voeding hoort een vast onderdeel te zijn van huidbehandelingen. Ongeveer één op de acht Nederlanders heeft te maken met een aandoening aan de huid en/of het haar. Daarnaast is er een toenemende belangstelling vanuit consumenten en professionals naar onderzoek en kennis gericht op voedingspatronen, -middelen en -stoffen die bijdragen aan een betere huidbehandeling en huidconditie.” Iemand die het daar helemaal mee eens is, is Marie-José de Peijper, huidtherapeut bij Van Rosmalen Kliniek: “Graag wil ik op basis van specifieke huidindicaties wetenschappelijk onderbouwd advies kunnen geven over voeding en supplementen. Tevens heb ik behoefte aan verdieping op het gebied van veilig en effectief gebruik van supplementen.”

Meer resultaat
Samantha: “Dagelijks worden tal van cosmeticaproducten en topische behandelingen ingezet om de huid effectief te verbeteren. Maar er kan nóg meer bereikt worden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een gezond voedingspatroon, zo nodig aangevuld met supplementen, kan bijdragen aan het optimaliseren van de huidgezondheid. “Er is nog zoveel meer te bereiken met voeding en suppletie, je moet alleen weten hoe”, aldus Inge Backx. “Met KIVH maken we wetenschap praktisch toepasbaar. Deze belofte is gebaseerd op de kernwaarden: specialistisch, wetenschappelijk, betrouwbaar en praktisch. Dagelijks komen deze overtuigingen terug in de diensten die KIVH aanbiedt.”
Onlangs startte de KIVH de eerste training, waaraan ruim vijftig professionals deelnamen. Dit was een groot succes. Jacky Vermeulen, diëtist bij dietistenpraktijk Jacky Foodie over de training: “Interessante scholing van KIVH over vitamine C en de huid. Helder uitgelegd, zeer goed te volgen en ik heb echt nieuwe dingen geleerd.” “Verfrissend!”, zegt ook Luca Geleedst, huidtherapeut bij Velthuis Kliniek, “Door de training van KIVH weet ik wat de laatste inzichten zijn op het gebied van voeding en huid. Tijdens de live sessie kreeg ik uitgebreid antwoord op al mijn vragen.”

Binnenkort in jouw vakmagazine & op beauty-pro.nl
Samantha: “KIVH vindt het belangrijk om naast het delen van kennis, samen te werken met professionals. Zo maakt KIVH de verbinding met andere disciplines door te schrijven voor diverse vakbladen en te spreken op evenementen. Samen komen we tot nóg betere inzichten en behandelingen.” De KIVH zal ook voor ons vakmagazine De Beauty Professional artikelen gaan schrijven. Maandelijks op deze website een interessante column en diepgaande artikelen in ons vakmagazine. Binnenkort ook een uitgebreid interview met de oprichters Samantha en Inge.


Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Phytopeptiden op basis van stamceltechnologie
Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) van start

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord