HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Lancering mijncosmetica.nl: wetenschappelijk onderbouwde baak voor alle cosmeticavragen

De Nederlandse Cosmetica Vereniging lanceert:
MIJNCOSMETICA.NL

Dé wetenschappelijk onderbouwde vraagbaak voor alle cosmetica-gerelateerde vragen en informatie.
De cosmetica-industrie heeft zich ontwikkeld tot een gigantisch universum vol beloften, trends en producten. Voor consumenten wordt het echter steeds moeilijker om feiten van fictie te onderscheiden. Met de opkomst van influencers, (on)geverifieerde claims en valse beloftes is cosmetica soms verwarrend geworden, en wordt er zelfs afgestapt van essentiële producten zoals zonbescherming. De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) kreeg veel vragen van zowel pers als consumenten en besloot Mijncosmetica.nl op te richten, een onafhankelijk platform vol objectieve en wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Mijncosmetica.nl
Op internet en sociale media circuleren vaak vreemde, sensationele of soms angstaanjagende verhalen, vaak niet gebaseerd op wetenschappelijke feiten. De NCV kreeg de afgelopen jaren steeds meer vragen. Daarom besloot ze actie te ondernemen. Mijncosmetica.nl beantwoordt op een transparante en onderbouwde wijze vragen van consumenten over cosmetica. Deze vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over trends, duurzaamheid of ingrediënten. Naast deze informatie wordt er ingegaan op productieprocessen en zijn er experts te vinden, zoals dermatologen, die uitleggen hoe of waarom iets wel of niet werkt.

De werknemers van de NCV worden overspoeld met vragen over persoonlijke verzorging. Er was dus een grote noodzaak als organisatie om een betrouwbare bron van objectieve informatie te creëren.

Ronald van Welie – Directeur NCV

Voor wie
Persoonlijke verzorging is geen exclusief domein voor een specifieke groep. De diversiteit aan gebruikers die cosmetica in hun dagelijks leven integreren, vereist een informatieve bron die voor iedereen toegankelijk is. Cosmetica omvatten meer dan alleen make-up en parfum; tandpasta, scheerschuim, shampoo en deodorant vallen ook onder cosmetica en zijn onmisbaar voor onze dagelijkse verzorging. Niet alleen consumenten, maar ook journalisten en influencers kunnen waardevolle informatie op Mijncosmetica.nl vinden. In een wereld waar nauwkeurigheid en transparantie cruciaal zijn, biedt de website feitelijke, wetenschappelijk onderbouwde inhoud.

De NCV verwacht dat deze online bron snel een begrip zal worden
en zal uitgroeien tot dé go-to plaats voor iedereen met vragen over cosmetica. Het streven is dat de website synoniem wordt met betrouwbare, objectieve informatie over cosmetica. Consumenten hoeven niet langer te twijfelen over waar ze accurate details over cosmetische producten kunnen vinden; de naam Mijncosmetica.nl moet automatisch opkomen.

Marjolein van Oostrum, Operations manager NCV

Over mijncosmetica.nl en de NCV
De lancering van Mijncosmetica.nl markeert een uitbreiding van de inspanningen van de NCV, waarbij de focus verschuift naar de consument. Het initiatief is onafhankelijk en streeft naar volledige neutraliteit en betrouwbaarheid. Hoewel NCV-leden het belang van het initiatief onderschrijven en ondersteunen, zullen zij geen inhoudelijke input leveren. Dit benadrukt de onpartijdigheid van Mijncosmetica.nl en verzekert consumenten dat de verstrekte informatie gebaseerd is op feiten en objectiviteit.

Samenwerking met Cosmile
Cosmile is een Europese database voor ingrediënten en momenteel beschikbaar in veertien talen. De site bevat gedetailleerde informatie over de eigenschappen van ingrediënten, zoals of deze door mensen gemaakt zijn en in welke soorten producten de ingrediënten kunnen worden gevonden. De informatie is afkomstig van onafhankelijke deskundigen en wetenschappelijke beoordelingen die zijn gepubliceerd door Europese en nationale instanties van deskundigen. Terwijl Mijncosmetica.nl consumenten voorziet van basiskennis en antwoorden op hun algemene vragen, biedt Cosmile Europe een dieper inzicht in de specifieke ingrediënten van cosmetische producten. Gewapend met de kennis van Mijncosmetica.nl kunnen consumenten gerichter gebruikmaken van de Cosmile-database en zo een geïnformeerde keuze maken bij het selecteren van cosmetische producten.

Over de NCV
Het initiatief van Mijncosmetica.nl komt van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). Sinds haar oprichting in 1950 heeft de NCV zich onophoudelijk ingezet als belangenbehartiger voor fabrikanten, importeurs en merkhouders van cosmetica, met als doel: een succesvolle en innovatieve cosmetica-industrie met veilige en duurzame cosmeticaproducten die ons welzijn blijvend vergroten via persoonlijke verzorging, schoonheid en hygiëne.

Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV): www.ncv-cosmetica.nl
Mijn Cosmetica website: www.mijncosmetica.nl

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
PMU nog lang niet perfect
Lancering mijncosmetica.nl: wetenschappelijk onderbouwde baak voor alle cosmeticavragen

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord