HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

PMU nog lang niet perfect

Steeds meer specialisten in permanente make-up (PMU) benaderen mij met vragen over PMU waarbij de kleur is vervormd, of de PMU te diep of onjuist is aangebracht. Dit probleem komt regelmatig voor, aangezien veel PMU-specialisten onvoldoende kennis hebben over pigmenten, huidtypes en het effect van pigment op verschillende huidtypes. Bij veel korte cursussen wordt hier namelijk niet genoeg aandacht aan besteed. Dit leidt tot situaties waarbij veranderingen in de huid optreden waar de specialist niet op is voorbereid. Veel problemen kunnen echter voorkomen worden door over de juiste kennis te beschikken met betrekking tot huidtype, kleurgebruik en de juiste keuze van naalden.

PMU wordt steeds vaker toegepast en is inmiddels genormaliseerd. Dit leidt helaas ook vaker tot slecht gezette of vervormde kleuren in de wenkbrauwen.

Toen ik ruim 15 jaar geleden mijn eerste opleiding in PMU volgde, leerde men mij vooral mensen met te donkere PMU of vervormde kleuren weg te sturen en er vooral niet aan te beginnen!

In de afgelopen 10 jaar heb ik me gespecialiseerd in het corrigeren van dergelijke wenkbrauwen, lippen en eyeliner. Dit is nu een van de aspecten van mijn werk die ik het leukst vind. Klanten ondervinden vaak daadwerkelijk psychische last van dergelijke mislukte behandelingen, wat leidt tot verdriet en een verlies van vertrouwen in eventuele nieuwe PMU-behandelingen.”

PMU wordt steeds vaker toegepast en
is inmiddels genormaliseerd

Er bestaan meerdere technieken om problemen met PMU aan te pakken. Het is essentieel dat je als specialist deze kennis bezit. Het maakt je werk zoveel eenvoudiger en je gaat met meer zelfvertrouwen aan de slag als je weet hoe je met dit soort problemen moet omgaan. Je kunt ook een gespecialiseerde Masterclass van één dag volgen bij onze Langmair Academy om hier meer over te leren.

Daarnaast is het voor een PMU-specialist enorm voordelig om over een laser te beschikken. Hiermee kun je veel sneller en met betere resultaten de huid reinigen.

Te donker aangebrachte (verzadigde huid), roodkleurige, te grijze of simpelweg verkeerd gevormde PMU kun je op drie manieren aanpakken:

  1. Je kunt een vloeistof die zuren bevat gebruiken om pigment uit de huid te verwijderen. Dit vereist vaak meerdere behandelingen en levert niet altijd het gewenste resultaat op. Ik vind een Removal Liquid vaak handig voor kleine plekjes of bij het corrigeren van een Eyeliner die is uitgelopen of verkeerd is gezet.
  2. Corrigeren met een complementaire kleur is de eenvoudigste manier van kleurcorrectie. Zo kun je een rode of te grijze wenkbrauw weer naar de gewenste bruine tint brengen door correctiekleuren als rood of groen te gebruiken.
  3. Verwijderen met een PicoLaser. Met deze methode kun je na slechts 1-3 behandelingen de wenkbrauwen volledig ontkleuren of slechts één tint lichter maken. Ook is het mogelijk om met bijvoorbeeld één laserbehandeling de oorspronkelijke bruine kleur weer naar voren te halen.

Bridget Maas na correctie roodgrijs

Als PMU-specialist zal het vergaren van meer kennis over kleurenleer en correctiemogelijkheden, en het begrijpen van de effecten hiervan op de huid, ervoor zorgen dat je het weer leuk vindt om mensen te helpen na een negatieve ervaring. Je zult merken dat je klanten voor het leven wint! Na een succesvolle correctie of verwijdering van PMU zullen zij jou volledig vertrouwen en niet meer overwegen om naar een andere specialist te gaan. Bovendien kun je na het corrigeren of verwijderen van PMU zelf weer een prachtige wenkbrauw aanbrengen die perfect past bij het huidtype van je klant, met behulp van de juiste pigmenten en naaldtechnieken.

Onze academy biedt uitgebreide Masterclass trainingen in kleurenleer en correctiebehandelingen aan, om jou als PMU-specialist weer zelfverzekerd te maken in het werken met ook deze soort klanten!

Hartelijke groet,
Rebecca Langmair

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Event Beautylines bij Cosinta was een groot succes!
PMU nog lang niet perfect

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord