HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Certificeringen by Suzanne Falasco

Hallo skincare professional,

Wat leuk dat je mijn column weer leest. Zoals vorige maand beloofd zouden we deze maand dieper duiken in de wereld van goede ingrediënten.

In de cosmetica kan gebruik gemaakt worden van duizenden ingrediënten. Welke ingrediënten een ontwikkelaar kiest, hangt af van de functie van het product, budget, wie is de doelgroep en zo kunnen er nog veel meer redenen zijn.

Een ingrediënt definiëren als “goed” of “niet goed” is dus niet zo makkelijk als het in eerste instantie lijkt.

Gelukkig zijn er wereldwijd diverse certificeringen die je een handje kunnen helpen met wat zou passen bij jou als specialist en in ons geval, als leverancier.

De twee meest bekende certificaten zijn Ecocert en COSMOS. Ecocert staat voor natuurlijke producten en ingrediënten vanaf 99%. COSMOS is een aan Ecocert gekoppeld certificaat en draait om cosmetica.

Bij COSMOS moeten de plantaardige ingrediënten voor minimaal 95% van biologische oorsprong zijn. Water telt niet mee, wat soms voor verwarring kan zorgen. Check dus goed de INCI lijsten!

Natrue staat voor natuurlijke en biologische ingrediënten, maar staat ook toe dat natuurlijke ingrediënten in een lab nagebootst worden zonder het milieu extra te belasten. De minimale eis om het Natrue label als product te krijgen, is 75%. Ook hier telt het water niet mee als natuurlijk of biologisch.

Peta is bij de meesten wel bekend als het dierenrechten keurmerk. Wanneer in het product of tijdens het productieproces geen dieren gebruikt worden, komt een product in aanmerking voor het certificaat.

Maar, de voor ons en de toekomst meest belangrijke op dit moment is Made Safe. Made Safe staat uiteraard voor biologische en natuurlijke ingrediënten, echter kijken zij ook naar de hele productieketen, de ingrediënten die tijdens het verwerken gebruikt worden en de impact op het milieu.

Zo zie je maar, het is niet zo simpel als het lijkt.

Ik ga me nu snel klaarmaken voor onze eerste ondernemerslunch voor onze dépositaires, waar we het onder andere zullen hebben over klantenbinding, winstmarges en alles rondom personeel onder het genot van een culinaire lunch in het Koetshuis in Bennekom. Volgende keer zal ik jullie hier meer over vertellen.

Liefs, Suzanne

Deze column stond in De Beauty Professional editie 10-2023. Gemist? 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Stralende Huid met NeoGen Stikstof Plasma Behandeling!
Certificeringen by Suzanne Falasco

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord