HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Leren van vakgenoten by Annelies van der Kuil van Sparkling Beauty

Annelies van der Kuil, 37 jaar oud en eigenaresse van Sparkling Beauty by Annelies, maakte in 2016 de stap om voor zichzelf te starten. In 2005 rondde ze de opleiding tot schoonheidsspecialist af aan het Zadkine College. Na haar studie, ontwikkelde ze zich verder en deed ze verschillende aanvullende opleidingen op het gebied van huidverbetering. Haar doel: mensen doelgericht behandelen en adviseren.

Wat doe jij om bij te blijven in jouw vak?
“Ik volg regelmatig trainingen zodat ik mijn kennis van bestaande en nieuwe behandelingen en producten up-to-date kan houden, zodat ik mijn klanten het beste kan aanbieden. Maar ik bezoek ook verschillende vakbeurzen, zodat ik weet wat er op de markt is. Uiteraard test ik alle producten en behandelingen alvorens ik het aanbied in de salon.”

Waarvoor kan een klant bij jou in de salon terecht?
“Ik richt mij met Sparkling Beauty by Annelies vooral op huidverzorgende en huidverbeterende behandelingen. De vraag naar huidverbeterende behandelingen, zoals het tegengaan van bijvoorbeeld beginnende rimpels, wordt steeds groter, dat zie ik terug in het aantal behandelingen dat wordt geboekt.” 

 Werk je alleen of met een team?
“De eerste jaren heb ik alleen gewerkt. In 2021 nam ik iemand aan, omdat de vraag naar behandelingen erg groot werd. Na een jaar heb ik dit geëvalueerd en besloten om toch weer alleen te gaan werken, zodat ik mijn klanten altijd de persoonlijke aandacht kan geven die ik wil bieden. Op dit moment werk ik 32 uur in de salon, dit mede ook door de zorg voor mijn kinderen.”

Werk je vanuit huis of heb je een bedrijfspand?
“Met Sparkling Beauty by Annelies heb ik de eerste 2 jaar vanuit huis gewerkt. Uiteindelijk deed de mogelijkheid zich voor om mijn salon te vestigen in de winkelstraat van Klaaswaal. En die stap heb ik in 2018 gemaakt.”Wat vind jij het leukste aan het ‘ondernemen’ / het hebben van een eigen salon?
“Het adviseren en behandelen van mensen met huidproblemen waarbij ik een stukje persoonlijke aandacht kan geven, is iets wat ik graag doe. Hierin kan ik mijn ideeën verwerken zoals ik denk dat het het beste is.”

Wat is/zijn jouw favoriete merk(en) en waarom?
“Producten van S+ Summecosmetics werken voor mij goed als het gaat om huidverzorgende behandelingen. Voor huidverbeterende behandelingen gebruik ik de producten en behandelmethodes van Ernani Cosmetics. Hier bereik ik heel mooie resultaten mee en zodoende gaan mijn klanten dus tevreden weer naar huis.”

Wat maakt jouw salon uniek?
“Ik geef in de salon hoogwaardige behandelingen in combinatie met hoogwaardige producten voor het beste resultaat. Door de persoonlijke aandacht van mijzelf, kan ik het maximale resultaat bij de klant behalen.”

Wat betekent social media voor jouw salon?
“Via Facebook en Instagram houd ik iedereen op de hoogte van mogelijke behandelingen en productlijnen. Op dit moment loopt er bij een actie van ‘Look good, feel better’, hiervoor geef ik behandelingen weg aan mensen die kanker hebben of hebben gehad. Ze kunnen zichzelf of anderen hiervoor opgeven.”

Heb je een webshop?
“Ik heb een webshop op www.sparklingbeautybyannelies.nl en via de webshop kunnen producten aangeschaft worden. Ook kan er via de website in de online agenda een afspraak worden gemaakt. Uiteraard ben ik ook altijd telefonisch bereikbaar voor vragen en hier krijg ik erg positieve reacties op.”

Hoe heb jij de coronaperiode doorstaan?
“De eerste lockdown periode waarin we niet mochten werken, kreeg ik te horen dat mijn vader ongeneeslijk ziek was en niet lang meer te leven had. Doordat ik niet kon werken heb ik hem kunnen ondersteunen en een deel van de zorg op mij genomen. Uiteindelijk ben ik na een korte periode open te zijn geweest, weer gesloten vanwege mijn zwangerschap. Daarbij is ook mijn vader overleden en heb ik hem kunnen bijstaan in de laatste periode van zijn leven.”

Ben je aangesloten bij brancheorganisatie ANBOS of De Huidprofessional? Of bij Zorg voor ZZP? En bij SKIN? Waarom wel/niet?
“Sinds januari 2023 ben ik met mijn salon aangesloten bij branchevereniging de Huidprofessional.”

Wat is de grootste blunder die je ooit begaan hebt in de salon? Vertel!
“Mijn grootste blunder was het maken van een dubbele afspraak met klanten op hetzelfde tijdstip. Dit was natuurlijk niet handig en uiteindelijk heb ik iemand moeten teleurstellen. Nu – met de mogelijkheid dat mensen zelf online een afspraak kunnen inboeken via de website – is dit gelukkig niet meer voorgekomen.”

Wat is het hoogtepunt geweest in jouw carrière?
“Het mooiste moment in mijn carrière was de overstap naar het pand in de winkelstraat van Klaaswaal.”

Hoe zie jij de toekomst van de beautybranche en jouw salon?
“Steeds meer mensen neigen naar een gezonde levensstijl, waarbij huidverzorging een steeds groter aandeel krijgt. Wel worden er ook meer producten aangeboden die schade kunnen aanbrengen aan huid en lichaam. Ik sta daar niet achter en zal deze producten (bijv. botox) ook niet gaan gebruiken, zelfs niet als ik daar financieel voordeel uit zou kunnen halen.”

Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen met betrekking tot jouw salon/ondernemen in de beautybranche?
“Je bent uniek, dus blijf zoals je bent. Ik sta altijd voor iedereen klaar. Om op deze manier gewaardeerd te worden, om mijn behulpzaamheid, daar doe ik het voor.”

 Is er nog iets anders wat je met vakcollega’s zou willen delen?
“Wij hebben zo’n mooi beroep en kunnen mensen echt helpen op het gebied van de huid. Laten we ze de persoonlijke aandacht geven die ze verdienen.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Lonneke
  6 februari, 2023

  Leuk interview!

  • Marjan Hoogerwaard
   8 mei, 2023

   Wat een mooi beeld van jou en de salon.
   Annelies is een schoonheidsspecialiste met kritische blik,zo hebben we elkaar ontmoet op produktentraining.Blij met jou als collega.
   Groeten Marjan Hoogerwaard

Vorige
Een mooie huid van binnenuit start met My Daily Vitamins
Leren van vakgenoten by Annelies van der Kuil van Sparkling Beauty

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord