HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Leren van vakgenoten: Sanne de Bruin – Sanne Huid & Voet verbetering

Sanne de Bruin is pas 25 jaar en inmiddels drie jaar eigenaresse van haar praktijk Sanne Huid & Voet verbetering. Vanaf het moment dat ze de opleiding startte had ze al grote dromen. Haar vader, die ook met veel passie werkt aan zijn eigen onderneming, is haar grote voorbeeld. Momenteel heeft ze haar bedrijf aan huis, maar medio 2022 gaat zij een tweede vestiging openen bij een sportschool in Almere Duin. Ook in deze tijden is het tijd om dromen te verwezenlijken.

Het runnen van een grote praktijk is niet per se meer haar doel, maar zo begon het ooit wel. Nadat ze de opleiding afrondde, heeft ze 2 jaar in een salon gewerkt voordat ze haar eigen bedrijf begon. Ze is opgeleid tot allround schoonheidsspecialiste en medisch pedicure. “Klanten kunnen voor alle soorten behandelingen bij mij terecht. Van gellak, acne, bindweefselmassage, pedicures, wimpers en wenkbrauwen. Maar mijn specialisatie is vooral echt verbeteren van huid- en/of voetproblemen. De meest geboekte behandelingen zijn dan ook peelings en pedicures. Mensen weer blij maken en hen van hun pijn afhelpen vind ik echt geweldig.”

Uitbreiding & ondernemen
Maar ondanks dat het openen van een grote praktijk niet meer haar doel is, gaat ze wel een grote stap zetten in een moeilijke tijd. “Tot op heden werkte ik altijd alleen aan huis. Ik heb op de eerste verdieping een eigen ruimte gemaakt. Maar ik ga in de loop van 2022 mijn tweede locatie openen bij een sportschool in Almere Duin. Hier zullen andere dames komen te werken, zelfstandig, en ik zal nog steeds voornamelijk werkzaam zijn vanuit huis.” Waarom een tweede vestiging? “Ik werk fulltime in mijn eigen praktijk, vaak wel 6 dagen
per week van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Vandaar dat het nu de perfecte tijd is op deze mega spannende stap te gaan nemen en uit te breiden.” Sanne is echt een ondernemer. “Ik had mijn vader als voorbeeld en ik heb dezelfde passie als het gaat om ondernemen. Het leukste aan ondernemen vind ik dat ik kan doen wat ik graag wil. Ik heb wekelijks weer nieuwe ideeën en kan die ook uitvoeren zoals ik wil en wanneer ik wil. Soms is het ook stressvol, maar ik zou niks anders meer willen!” Ondernemen is ook extra belangrijk in deze coronatijden. Wat heeft Sanne deze laatste lockdown allemaal gedaan? “In de vorige lockdowns ben ik veel met social media bezig geweest: online adviezen geven, filmpjes en informatieve posts gemaakt. Dat heb ik ook nu gedaan. Daarnaast heb ik een webshop waarop ik me meer ben gaan focussen.”

Merken & kennis
In de praktijk werkt Sanne met het merk Image Skincare en sinds kort ook met Salonnepro. “Dit merk voer ik al vanaf het begin en ik ben een groot fan het merk. Het verbaast me elke keer weer wat je ermee kan bereiken en ik hoor ook zoveel positieve verhalen van klanten. Sinds kort heb ik ook de biopeeling van Salonnepro. Dit bevalt me goed en ik verdiep me momenteel dan ook in de andere producten die het merk heeft.” Bijblijven
in het vak vindt Sanne belangrijk. En ze is dan ook altijd bezig met zich verdiepen in nieuwe technieken en het volgen van cursussen om haar kennis te verbreden.

Social media & webshop
Zoals gezegd doet Sanne veel op social media. Het is niet meer weg te denken. Ook om nieuwe klanten binnen te halen is het een goed. Ze is de afgelopen tijd niet echt bezig geweest met het binnenhalen van nieuwe klanten, omdat ze het te druk had. Maar ze heeft social media wel altijd gebruikt om nieuwe klanten binnen te halen. Ook plaatst ze weleens een coupon in een plaatselijk tijdschrift en bij de start van haar salon
heeft ze veel geflyerd. “Maar veel nieuwe klanten, zowel voor de praktijk als voor de website. Ik vind dit ook wel super leuk omdat ik er veel tijd in heb gestopt. Ik heb het meeste bereikt met Instagram.” De webshop van haar praktijk, is dat een belangrijk onderdeel? “Het is eigenlijk voor nu extra. Eerder, toen ik erg actief op Instagram was, merkte ik echt wel redelijk wat aankopen op de webshop en helemaal tijdens de lockdown. Nu heb ik gewoon iets minder tijd helaas en merk ik dat het iets afneemt. Maar ik vind het erg prettig om erbij te hebben want klanten kunnen gemakkelijk alles bekijken over de producten en tot aankoop overgaan.”

Brancheorganisatie
De praktijk van Sanne is aangesloten bij ANBOS. “Ik merk dat klanten het ten eerste erg fijn vinden als je bij een Brancheorganisatie bent aangesloten. Het geeft een extra vertrouwd gevoel voor de klant. Zelf vind ik het ook erg fijn dat je er altijd terecht kan en nu helemaal in de coronatijd merk je pas echt het verschil. Ze hebben veel moeite gedaan om voor ons zo snel als mogelijk alles te weten te komen en we zijn goed geïnformeerd. Ik hoef eigenlijk nergens over na te denken!” In het SKIN-register heeft Sanne, zoals velen, zich nog niet echt verdiept.

Toekomst
Wat is het hoogtepunt geweest in Sanne’s carrière? “Voor mijn gevoel is mijn carrière pas net begonnen! Maar het feit dat het zo goed gaat had ik niet durven dromen. En dat ik nu zelfs ga uitbreiden, dat had ik helemaal niet op de planning staan. Maar fantastisch dat dit allemaal gebeurt!” De toekomst van de beautybranche? Onzekerheden? Kansen? “Er zullen altijd wel onzekerheden zijn als je zelfstandig ondernemer bent.
Helemaal in deze coronatijd is alles soms extra spannend. Maar ik denk dat je vooral vooruit moet blijven kijken naar wat je wél kan! Mooie dingen komen soms ook op je pad. Net als bij het nieuwe pand, zodat ik
kan gaan uitbreiden. Ik heb zelf niet een strak toekomstplan over hoe het moet verlopen. Maar ik ga er voor de volle 100% procent voor. Nu eerst deze nieuwe zaak succesvol maken en wie weet wat later nog meer op
mijn pad komt!”

Als laatste is Sanne wel benieuwd hoe jullie, haar vakcollega’s, omgaan met onzekerheden in het ondernemen. Tips zijn altijd welkom!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Longue Vie+ Anti-Ageing Serum by Guinot
Leren van vakgenoten: Sanne de Bruin – Sanne Huid & Voet verbetering

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord