HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Medisch en cosmetisch komen samen in bdr. ‘7 vragen aan Drs. Debby’

Wat hebben geneeskunde en cosmetiek met elkaar te maken? Volgens Drs. Debby zijn er veel raakvlakken. In haar functie als arts ziet zij dan ook een grote rol voor cosmetische behandelingen en met name voor het merk beauty defect repair (bdr), waar zij sinds kort ambassadeur van is. Wij stellen Drs. Debby kort aan je voor én stelden haar 7 vragen waarin zij dieper ingaat op het belang van de combinatie ‘medisch en cosmetisch’ en de rol die zij hierin ziet voor bdr.

Tijdens de eerste dag van de Week van de Beautyprofessional, op maandag 7 februari 2022 om 20:00 uur, geeft Drs. Debby een interessante Masterclass over apparatuur en huidverbetering met bdr. Mis het niet en schrijf je snel in! KLIK HIER om in te schrijven!

Nadat Drs. Debby haar geneeskunde studie afrondde aan de Universiteit van Amsterdam en stages had gelopen bij onder andere een kliniek in plastische chirurgie en bij een groot districtsziekenhuis in Tanzania, ging ze werken als arts spoedeisende hulp en als arts orthopedische chirurgie. Haar interesse in esthetiek is er altijd geweest, mede omdat ze tijdens haar studie leerde dat naast lichamelijke gezondheid, het ook belangrijk is dat iemand tevreden is met zijn of haar uiterlijk. Een stralende huid kan iemand extra zelfvertrouwen geven en dat heeft impact op het dagelijks leven.

Wat is de overeenkomst tussen cosmetisch en medisch?
“Zowel medisch als cosmetisch gezien is het uiteindelijke doel van een behandeling verbeterde kwaliteit van leven. Daarnaast kan een cosmetische hulpvraag op medisch gebied beantwoord worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan injectables bij een vermoeid uiterlijk of bij een norse blik, terwijl iemand juist fit en vrolijk is. Voor deze behandeling is medische kennis noodzakelijk om complicaties te voorkomen dan wel op tijd te kunnen herkennen en adequaat te kunnen behandelen. Tevens kan ontevredenheid met het uiterlijk, door bijvoorbeeld littekens of acne, veel impact hebben op het dagelijks leven. Door middel van een medische behandeling kan iemand meer zelfvertrouwen krijgen en weer stralender door het leven gaan.”

Waar kwam jouw interesse in het cosmetische aspect vandaan?
“Tijdens mijn coschappen had ik bewondering voor chirurgen die rekening hielden met het uiterlijk, bijvoorbeeld als er extra aandacht werd besteed aan de plaats van incisie of de manier van hechten. Dit heeft de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen. Daarnaast heb ik geleerd vanuit de praktijk dat zowel fysieke gezondheid als gezondheid met betrekking tot het uiterlijk bijdragen aan een gelukkiger leven. Ook heb ik ervaren dat er binnen de cosmetiek meer tijd is voor cliënten. Ik vind persoonlijke aandacht belangrijk en daar is in andere vakgebieden soms minder ruimte voor. Tevens kun je binnen de cosmetiek vaak direct iets voor iemand betekenen en dat geeft voldoening. Ik wil het dan ook graag gaan combineren. Ik houd van diversiteit. Ik wil mij zowel medisch als cosmetisch verder ontwikkelen. Er zijn veel cosmetisch artsen die bijvoorbeeld ook huisarts zijn en die combinatie spreekt mij erg aan. Door beide te combineren kun je een patiënt of cliënt meer bieden. Patiënten met een onzuivere huid of acne vragen vaak naar alternatieven ten opzichte van antibiotica en roaccutane in verband met bijwerkingen. Naast de effectiviteit van bdr op onzuiverheden en acne, zullen ook littekens verminderen. Dit geldt ook voor littekens ontstaan na medische ingrepen.”

Hoe kwam je met bdr in aanraking en wat sprak jou daarbij aan?
“Ik liep tegen bdr aan vanuit persoonlijke interesse, omdat ik zelf veel waarde hecht aan huidverbetering. Zodoende kwam ik terecht bij Cosinta en heb ik mij verdiept in het unieke concept. Door de techniek kan in één behandelsessie zowel een fruitzuurpeeling gegeven worden, als microdermabrasie en als microneedling. Drie-in-één dus! Deze technieken versterken elkaars effect, waardoor je meer kunt bereiken. Direct na de behandeling zie je dat de huid stralender is en beter is doorbloed, zonder dat iemand een aantal dagen thuis moet blijven vanwege hevige vurigheid of vervelling van de huid.”

Wat doe je momenteel precies voor bdr?
“Op basis van literatuur research heb ik vanuit medisch oogpunt gekeken naar de behandeltechnieken en actieve ingrediënten van bdr. Het zijn ingrediënten die echt wat doen voor de huid en goed aansluiten op de behandeltechnieken in de salon, zoals bij microneedling. Bij microneedling worden er namelijk minuscule kanaaltjes gemaakt in de opperhuid waarna actieve stoffen van de producten beter worden opgenomen en de effectiviteit dus beter is. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine. Als ambassadeur van bdr ondersteun ik het concept en beantwoord ik medische vragen omtrent de behandelingen. Ik ben aanwezig bij trainingsdagen en benaderbaar voor bdr-specialisten. Als er medisch gezien twijfel is omtrent een behandeling of een mogelijke huidaandoening denk ik graag mee. Daarnaast vind ik het belangrijk om ‘rode vlaggen’ te bespreken met bdr-specialisten, zodat bepaalde huidafwijkingen op tijd worden herkend en wordt doorverwezen indien nodig”

Wat maakt bdr voor jou bijzonder ten opzichte van andere merken?
“Binnen bdr kunnen er drie behandeltechnieken worden toegepast in één behandelsessie. Door de synergetische werking van deze technieken is de behandeling effectief, snel en minder invasief dan andere behandelingen. Daarnaast is de behandeling vrijwel pijnloos. Thuis wordt het behandeltraject voortgezet door middel van producten met actieve ingrediënten. Doordat de thuisproducten zo mooi aansluiten op de salonbehandeling kan er veel bereikt worden. Door bdr kunnen tekenen van huidveroudering verminderen, net zoals onzuiverheden, acne, oppervlakkige littekens, fijne lijntjes, en oppervlakkige hyperpigmentatie. In de lijn is rekening gehouden met verschillende huidproblemen, zodat er voor iedereen een behandelplan kan worden samengesteld. Daarnaast denk ik dat het als schoonheidsspecialist heel gaaf is om deze behandeling uit te voeren, omdat er echt huidverbetering mee wordt bereikt.”

Met welke werkstoffen wordt gewerkt en wat maakt deze uniek?
“Wat betreft peelings kan er afhankelijk van het huidtype gekozen worden uit een breed scala aan zuren, zodat per huidtype de juiste behandeling kan worden toegepast. Door een combinatie van polyhydroxyzuren kan zelfs een huid met couperose of rosacea behandeld worden. De moleculen zijn namelijk groter, waardoor de werking wat oppervlakkiger is en exfoliatie op een milde manier plaatsvindt. Tevens heeft het een sterk hydraterend karakter en zorgt het ervoor dat hydraterende serums na de peeling dieper in de huid worden getrokken. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor peelings die dieper inwerken op de huid. De huidproducten bestaan uit effectieve antioxidanten zoals niacinamide, vitamine E en C, panthenol en cafeïne. Niacinamide versterkt de barrièrefunctie van de huid, het remt de talgproductie, vermindert oppervlakkige pigmentvlekken en het is ontstekingsremmend. Een ander mooi ingrediënt is microzilver. Minuscule deeltjes aan echt zilver hebben een antibacteriële werking en verlichten huidirritaties. Allantoïne is een van de kalmerende ingrediënten die de huid beschermd tegen uitdroging en de huid laten stralen door de exfoliërende eigenschap waarbij fijne droogte lijntjes minder opvallen.”

Hoe is de samenwerking met Cosinta?
“De samenwerking is ontzettend leuk waarbij wij allen toewerken naar verbetering van producten en behandelingen. Tevens zijn er jaarlijks trainingsdagen voor de bdr-specialisten, zodat de juiste kennis en vaardigheden worden gewaarborgd.”

Meer weten? Tijdens de Week van de Beautyprofessional kun je drs. Debby live vragen stellen! Deze week staat helemaal in het teken van nieuwe inzichten, nieuwe dingen leren en jezelf en jouw salon naar een hoger niveau tillen. Mis het niet en meld je vandaag nog aan! KLIK HIER om in te schrijven!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Net verschenen Massage Magazine 1 | 2024

Net verschenen Massage Magazine 1 | 2024

Posted on

De eerste editie van 2024 is net verschenen. We beginnen dit jaar ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Leren van vakgenoten: Petra van der Werf – Lief voor nagels
Medisch en cosmetisch komen samen in bdr. ‘7 vragen aan Drs. Debby’