HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Zorg ervoor dat jouw cadeau- en tegoedbonnen niet oneindig geldig zijn!

Wie vanmiddag niet bij de lunchbreak is geweest van Tom Sebastian en Charlotte Meindersma (Charlotte’s Law & Fine Prints), heeft heel belangrijke tips gemist! Kun je nagaan wat je mist als je je nog niet hebt aangemeld voor de ‘Week van de Beautyprofessional’! Charlotte Meindersma is een van de sprekers op ons event. Zij heeft op woensdagavond 9 februari om 20:00 de masterclass ‘Marketing Rules’. Over deze masterclass kon je in een eerder artikel al meer lezen. Maar deze lunchbreak gaf een interessant inkijkje in wat je die avond kunt verwachten. Tijdens LIVE op Instagram vertelde Charlotte over een wetswijziging die is ingegaan per 1 januari 2022. Als jij niet wilt dat jouw cadeau- en/of tegoedbonnen oneindig geldig zijn, zorg dan dat je alles volgens de nieuwe regels op de bonnen schrijft!


Charlotte Meindersma: “Heel veel ondernemers hebben tijdens de lockdown vouchers en tegoedbonnen verkocht of uitgegeven. Normaal gesproken was de regeling dat een tegoedbon altijd minimaal een jaar geldig moest zijn. Maar ‘bonnen met een waarde’ die per 1 januari 2022 zijn uitgegeven, zijn minimaal 2 jaar geldig. Langer mag, maar je kunt nooit meer zeggen: ‘je moet hem binnen een jaar inwisselen’. Het allerbelangrijkste is dat er op de bon een uitgiftedatum staat en een geldigheidsduur van 2 jaar (of langer).”

Wat als een van deze twee dingen er niet op staat? En wat als je bonnen uitgeeft met de tekst ‘maximaal 1 jaar geldig’?
Charlotte: “Als je op de bon niet de uitgiftedatum hebt staan en er staat wel op hij is 2 jaar geldig, dat telt dan niet, want het is niet te controleren. Dus dan is de bon ONEINDIG geldig. Hetzelfde geldt als je er alleen een uitgiftedatum op zet. Als er nergens op die tegoedbon staat hoe lang het geldig is, dan is het ook ONEINDIG geldig. Hier gaat het dan ook vaak mis. Want stel je prijzen gaan omhoog of je wilt de bonnen om een of andere niet meer innemen? Dat is dan jammer, want ze zijn oneindig geldig geworden. Daar doe je dan niks meer aan.”

Maar hoe zit het dan met de cadeau- en tegoedbonnen die we voor 1 januari 2022 tijdens bijvoorbeeld alle lockdowns hebben uitgegeven en verkocht?
Charlotte: “Bonnen die in de lockdowns zijn uitgegeven, dus voor 1 januari 2022, en zowel de uitgiftedatum als de geldigheidsduur van 1 jaar (minimaal) staan erop. Dan geldt gewoon dat deze bonnen 1 jaar geldig zijn. Maar als je een van de twee er niet op hebt staan. Dan zijn ze oneindig geldig. Voor wie nu nog geprinte bonnen heeft liggen en waar op staat dat ze 1 jaar geldig zijn, zorg ervoor dat je daar nu 2 jaar van maakt, anders zijn ze dus ONEINDIG geldig. Of je het nu met pen aanpast als ze al gedrukt, dat maakt niet uit. Maar zorg ervoor dat ze kloppen en niet ineens oneindig geldig zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat je nieuwe bonnen laat drukken.”


Oploskoffie
We hebben Charlotte niet voor niets gevraagd om mee te werken aan de Week van de Beautyprofessional. Ze is jurist en ondernemer. En bij jurist denk je misschien aan iemand die strooit met allemaal ingewikkelde juridische termen, maar dat is bij Charlotte absoluut niet het geval! Zo kun je met haar koffie drinken: oploskoffie. En nee, dat is geen Nescafé, maar dat is een uurtje koffie drinken, je probleem bespreken en zij geeft de oplossing. Ze weet altijd en overal een oplossing voor en is bekend met alle nieuwtjes en wetswijzigingen als het gaat om ondernemen. Neem eens een kijkje op www.oploskoffie.nu.

Écht ondernemen
Maar Charlotte is ook de schrijfster van onder andere het boek ‘Eerlijk ondernemen – bemoei je met je eigen zaak’. “Leer hoe je niet in een paar weken tijd van duizend euro omzet naar een miljoen gaat, maar hoe je kunt ondernemen op je eigen voorwaarden. Claim je identiteit en werkgeluk voorgoed terug voor een investering van minder dan vier koppen koffie. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan, want we doen dit maar één keer. Beslis nu!” Via deze link vertelt zij meer over dit boek: https://www.charlotteslaw.nl/ondernemersboek/
Charlotte geeft ook gratis adviezen in haar blogs, is zeer actief op social media en is regelmatig te vinden in verschillende media.

Kortom, haar webinar op 9 februari om 20:00 mag je niet missen! Meld je vandaag nog aan, want het is al volgende week!
KLIK HIER: IK MELD ME AAN!Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Medisch en cosmetisch komen samen in bdr. ‘7 vragen aan Drs. Debby’
Zorg ervoor dat jouw cadeau- en tegoedbonnen niet oneindig geldig zijn!