HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

“Mening of geen mening” by Linda Dool

Posted on

Mening of geen mening
Hoe vaak worden wij wel niet verleid om ergens een mening over te hebben. Het gaat soms zo makkelijk. Je ziet of hoort iets en je krijgt daar een gevoel bij. Ga je dit gevoel dan ventileren of niet? Het zijn kleine keuzes met soms grote gevolgen.

Sterke mening
Jaren geleden lag er een dame bij mij in de stoel met een nogal sterk negatieve mening over iemand. Iemand die ik wel kende. Ik kreeg er een naar gevoel bij. Toch liet ik deze dame uitrazen. Op dat moment dacht ik, als ik nu geen grens ga aangeven, krijg ik dit vervelende gevoel de volgende keer weer. Of ik ga opzien tegen de volgende afspraak met haar.

Iets positiever?
Met een licht trillend stemmetje vroeg ik of we het misschien iets positiever kunnen houden. Er zijn genoeg andere leukere onderwerpen die we kunnen bespreken. Na dit te hebben gezegd was het even stil. ‘Je kent haar zeker’ was haar reactie. Dat kon ik niet ontkennen. Maar ik zei dat ik haar niet goed genoeg kende om een mening over haar te hebben. De klant heeft daarna niet veel meer gezegd en ik heb haar nooit weer gezien.
Tekst gaat verder onder de foto

Grenzen
Je grenzen aangeven kost moed en energie. Het levert je uiteindelijk altijd iets op. Dit keer was het positief omdat deze dame voelde dat wij geen klik hadden. Ik kon gelukkig ook begrijpen waar haar negativiteit vandaan kwam. Zij heeft geen makkelijk leven gehad. Daardoor kan ik met zachtheid naar haar kijken en tegelijkertijd mijn grenzen aangeven.

Positiviteit en warmte
In dit vak krijg je te maken met vele meningen. Deze worden makkelijk gedeeld in de stoel en je hoeft daar niet altijd op te reageren. In de salon ben ik Zwitserland, tenzij er wordt gevraagd naar mijn principes en waarden. Ooit heb ik de intentie gezet dat mijn praktijk een ruimte is voor positiviteit en warmte. Dit is een plek waar ik graag mensen help. En dat je daar af en toe een grens voor moet aangeven is onderdeel van het beschermen van die intentie. Kom jij ook die warmte en positiviteit brengen? De deur staat voor je open.

Warme groet, Linda Dool

Dé groene beauty expert​​​​​​, ​​​Selfcare coach

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Gharieni: de Satori Wellness Lounger
“Mening of geen mening” by Linda Dool

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord