HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Ouders ontwikkelen crème voor eigen kinderen met constitutioneel eczeem

Ruim 400.000 mensen in 2018 hebben constitutioneel eczeem. Bij deze vorm van eczeem is sprake van een chronische huidontsteking. Het maakt deel uit van een overgevoeligheidssyndroom, zoals bijvoorbeeld astma en hooikoorts. In de leeftijdsgroep van 0 tot 4-jarigen kreeg 1 op de 10 (10%) last van eczeem. De risicofactoren voor het krijgen van constitutioneel eczeem is een atopische aanleg. Dit betekent dat als de ouder(s) gevoelig is/zijn voor astma, hooikoorts, eczeem, voedsel- en/of luchtwegallergieën, de kans toeneemt dat hun kinderen dit ook krijgen. Bij 20-50% van de patiënten met constitutioneel eczeem is sprake van een genmutatie dat codeert voor een eiwit dat van belang is voor de opbouw van de huidbarrière. Hierdoor zouden stoffen zoals water, zeep en bacteriën makkelijker de huid binnendringen.

Maar wat doe je als je kinderen dagelijks lijden onder continu jeukende huid door eczeem dat met geen crème, dieet of specialist is op te lossen? De ouders van Mikai en Quilan, Kinh-Thi en Elmer Vapor uit Amsterdam, namen het heft in eigen handen. Zij ontwikkelden samen met een Nederlands laboratorium een crème om de jeuk te verminderen en de beschadigde huid te herstellen. En het wonder geschiedde: deze Tiny Todd crème verbeterde de extreme huidontsteking van hun kinderen. Omdat ze deze crème graag beschikbaar stellen aan iedereen die worstelt met eczeem of andere huidproblemen, hebben zij na een grote crowdfundingscampagne de productie op kunnen starten en de crème is sinds begin dit jaar beschikbaar via hun website www.tinytodd.com.

Horrorscenario
De Amsterdamse ouders Kinh-Thi en Elmer Vapor voelden zich machteloos toen hun eerste zoon Mikai, pas 3 weken oud, last kreeg van constitutioneel eczeem. “Als we naar zijn ruwe, beschadigde huid keken en de met bloed bevlekte lakentjes, was dat een onvoorstelbaar horrorscenario. Altijd maar zijn pijn, jeuk en verdriet zien en niks kunnen doen. Je voelt je zo machteloos.” Toen hun tweede zoon Quilan geboren werd, bleek hij dezelfde huidaandoening te hebben. Alle beschikbare crèmes en diëten hebben ze uitgeprobeerd en veel specialisten zijn geraadpleegd, maar niets hielp. “Bij onze jongste werden de klachten alleen maar erger. Vanaf april 2019 ging Quilan naar school. Op een dag werd ik gebeld, omdat hij op de wc zijn benen tot bloedens toe had opengekrabd. De pijn die je dan voelt als ouder is onbeschrijflijk.” Toch lieten deze ouders zich niet in de slachtofferrol duwen. “Na vele slapeloze nachten, tranen, wanhoop en frustratie besloten we dat er meer moest zijn, want onze kinderen verdienen toch de allerbeste ingrediënten en een zorgeloze jeugd waarin ze heerlijk kunnen opgroeien, zonder pijn en jeuk.”

Ontwikkelen
Gesterkt door het verlangen om het lijden van hun jongens te verzachten, zochten ze naar een laboratorium dat met hen een crème wilde ontwikkelen die echt verlichting zou geven. Deze zoektocht bracht hen bij een Nederlands laboratorium met een passie voor het maken van pure, natuurzuivere en eerlijke huidverzorging. Samen met dit lab ontwikkelden ze, na anderhalf jaar testen op hun jongste zoon, de crème die werkt: Tiny Todd Itch-Free Oat Cream.

Tiny Todd Itch-Free Oat Cream
Volgens Kinh-Thi en Elmer biedt de Itch-Free Oat Cream krachtige, maar zachte verlichting voor de extra droge, gevoelige en beschadigde huid. De crème is geformuleerd voor baby’s en kinderen van 0 tot 5 jaar oud en kan ook door oudere kinderen en volwassenen gebruikt worden. De plantaardige crème is vrij van parfums en gluten en is niet getest op dieren. De Itch-Free Oat Cream is gemaakt van natuurzuivere ingrediënten waarvan is bewezen dat ze de huid tot 17 dagen hydrateren.

Tiny Todd Calming Oat Lotion
De power crème is heel goed ontvangen en heeft veel hulpeloze ouders en hun kleintjes al ontzettend geholpen. Er is recent aanvullend ook een calming oat lotion ontwikkeld; een bodylotion die geschikt is ter onderhoud voor de normale en de droge huid. Voor volwassenen is deze lotion ook als dagcrème voor dagelijkse hydratatie te gebruiken. Kinh-Thi: “Een nieuw inzicht was dat we de crème oorspronkelijk hebben ontwikkeld om verlichting te geven voor kinderen, maar volwassenen blijken er ook baat bij te hebben. En wij wilden met onze crème de gevolgen van het eczeem oplossen en de pijn verlichten, maar nu blijkt dat de crème ook heel goed tegen veel andere huidproblemen werkt – dat is natuurlijk fantastisch. Nu is ons doel om zo veel mogelijk kinderen en ouders verlichting te geven bij eventuele huidproblemen. Hoe meer mensen wij kunnen helpen, hoe beter!”

Eind goed, al goed
Mikai (7) en Quilan (5) zijn nu vrolijke jongens die samen met hun ouders weer vrij kunnen leven en spelen. “We zijn helemaal genezen en kunnen voor het eerst sinds jaren opgelucht ademhalen. Net als de huid van onze kinderen.” Met hun missie ‘Happy healthy skin for all little warriors’ dragen Kinh-Thi en Elmer uit dat alle kinderen met een zeer droge, jeukende of zeer gevoelige huid deze crèmes verdienen. Zij krijgen zelfs erkenning van een aantal artsen die de crème zelf gebruikt hebben. Kinh-Thi: “Dat is zo’n prachtig compliment en een extra bevestiging dat het altijd goed is om je hart te volgen. Geweldig dat onze producten aanslaan en dat zowel klein als groot weer vrij zijn om te kunnen spelen en om te kunnen zijn.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Starters in de beautybranche: Sandra Leyte van Home of Beauty
Ouders ontwikkelen crème voor eigen kinderen met constitutioneel eczeem

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord