HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Na de zomer de huid verfijnen en verfrissen met Doctor Eckstein

Posted on

We zitten nu volop in de zomerperiode en iedereen gaat binnenkort op vakantie. Maar in augustus komt iedereen weer terug en dan wil je in de salon de nazomerbehandelingen en producten aan kunnen bieden. We weten allemaal dat de huid uitdroogt van de zon als je het niet goed onderhoudt. Daarnaast gaan we de herfstperiode daarna weer in. Een overgang die altijd best pittig is voor de huid. Doctor Eckstein biedt nieuwe producten met fruitzuren om na de zomer de huid weer heerlijk te verfijnen en verfrissen, maar om ook de rimpels te vervagen. José Laurens, trainer bij Cosinta, vertelt er alles over. Naast nieuwe producten is er meer nieuws onder de zon voor Doctor Eckstein, nieuwe verpakkingen, nieuwe trainingen en uiteraard ligt er ook weer een mooie aanbieding voor jou klaar!

José Laurens is trainer van Doctor Eckstein bij Cosinta en is dan ook zeer enthousiast over de twee nieuwe producten en alle vernieuwingen binnen Doctor Eckstein. “De productrange van Doctor Eckstein is zeer uitgebreid. Ze bieden meer dan 100 producten. Het is een familiebedrijf uit Duitsland dat al sinds 1949 bestaat. Sinds enige tijd zijn ook de zoon en dochter van de huidige eigenaresse bij het bedrijf betrokken. Ze wonen en studeerden in Amerika en daardoor is er toch meer jeu in het bedrijf gekomen. Doctor Eckstein werkt met de 4-10-100 methode, dat wil zeggen: 10 huidcondities, 4 verzorgingsdoelen en 100 producten. De 4 verzorgingsdoelen hebben allen een kleur en die passen bij de verschillende huidcondities, zo weet je als specialist altijd welke producten je moet kiezen. Inmiddels is men ook de verpakkingen aan het restylen waardoor je ziet welk product bij welke kleur hoort. Op die manier is het heel gemakkelijk om mee te werken.” Wie dacht dat Doctor Eckstein voornamelijk huidverzorging is, heeft het mis. Want met de introductie van de twee nieuwste producten: de AHA Decrustin serum en de AHA Kaolin peel pack, worden er nu ook fruitzuren aan het assortiment gevoegd. Zoals Doctor Eckstein zelf zegt: ‘De Beautykick voor je huid’. “En”, zegt José, ideaal na de zomer!”

Stap 1 & 2: Reiniging en AHA Decrustin
De nieuwe producten zijn uitsluitend bedoeld voor in de salon. En je kunt er een heel mooie behandeling mee geven. José: “Het zijn inderdaad echt producten die bedoeld zijn voor in de salon. Werken met deze fruitzuren kun je thuis niet doen. Deze twee producten kun je na elkaar inzetten tijdens een ontspannende en anti-aging nazomerbehandeling en je kunt het in kuurverband aanbieden. 4 tot 6 keer een behandeling met zo’n 8 tot 10 dagen ertussen. Ik heb de resultaten inmiddels mogen zien en het is echt geweldig. Je begint een behandeling uiteraard met de reiniging. Ik kies altijd voor de Lavolind van Doctor Eckstein omdat dit 3x intensiever is dan een reinigingsmilk. Het haalt echt de dode huidcellen al van het gelaat af. Dan kun je starten met het nieuwe AHA Decrustin Serum. Het is een huidverfijnend AHA-peelingsserum met oppervlakte-actieve stof voor een egale en stralende teint. De belangrijkste ingrediënten zijn: Fruitzuur van citroen, suikerriet, bosbes, esdoorn en sinaasappel, wasactieve stoffen en beschermende factoren. Het reinigt de poriën diep en lost overtollige huidschilfers zachtjes op, zodat ze gemakkelijk door het serum kunnen worden geabsorbeerd en met water kunnen worden afgespoeld. Dit laatste is wel van belang, je kunt het serum niet laten zitten. De huid ziet er gezuiverd en gladder uit, het helpt ruimte te creëren voor de aanwezigheid van jongere hoorncellen en het bereidt de huid optimaal voor op de AHA Kaolin Peel Pack en/of verdere behandelingsstappen. Het serum laat je, afhankelijk van de huid, zo’n 6 minuten zitten. Als je dit hebt verwijderd met een warm kompres ga je verder met de AHA Kaolin Peel.”

Stap 3, 4 & 5: AHA Kaolin Peel, Reiniging en zonbescherming
De AHA Koalin peel is een peelpakking met kaolien (witte klei) en hydraterende factoren voor een egale en gladdere teint. “Het maakt de ankers van overtollige huidschilfers zachtjes los, zodat ze gemakkelijk met de pakking kunnen worden verwijderd. Het zorgt voor een jeugdigere uitstraling, een egale uitstraling en een glad, zacht huidgevoel. Afhankelijk van de huidconditie laat je het 3 tot 10 minuten inwerken en ook dit verwijder je weer met een warm kompres. De belangrijkste werkstoffen zijn hier: fruitzuur van citroen, suikerriet, bosbes, esdoorn en sinaasappel, kaolien en de beschermende factoren fructose en sorbitol. Wij raden aan om de huid na de behandeling grondig te reinigen met een van de reinigingsproducten van Doctor Eckstein. En na de behandeling breng je nog de AC Sun Shield SPF 50 aan. Deze verkoop je ook voor thuis, want de klant mag de eerste 3 à 4 dagen niet in de zon. Met de AC Sun Shield SPF 50 onder de dagcrème zijn ze de hele dag goed beschermd voor de dagelijkse bezigheden. Zeker na de zomer raad ik daarnaast de producten aan van de Repair lijn, die is ideaal voor onder andere zonbeschadigde huiden.”

Resultaat
Het mooiste resultaat verkrijgt de klant natuurlijk na een kuur. Maar uiteraard moet de klant ook thuis aan de slag. “We zien een enkele keer dat de klant niet de producten meeneemt van de salon. En dat is zo zonde. Als specialist is het onze taak de klanten hierin te onderwijzen en het belang van dagelijkse huidverzorging duidelijk te maken. Alleen op die manier behaal je het hoogst mogelijke resultaat tijdens de huid verbeterende kuur. Wie meer wil weten over deze nieuwe producten, kan geheel vrijblijvend bij Cosinta een training volgen. “We geven voor Doctor Eckstein meerdere trainingen. Dat is in de ochtend altijd theorie, daarna een heerlijke lunch en na de lunch gaan we alles in de praktijk brengen en op elkaar werken met de producten. Wie een product en/of behandeling wil verkopen, moet zelf gevoeld hebben wat het product doet en hoe een behandeling is. Alleen dan kun je jouw enthousiasme ook op de klant overbrengen. Ik hoop een heleboel nieuwe gezichten te gaan zien tijdens een training over de nieuwste producten en behandeling van Doctor Eckstein zodat iedereen net zo enthousiast kan worden over de producten en resultaten als ik”, besluit José.

Ontvang je een gratis dag training inclusief lunch!
Met de actiecode ‘Beautyprofessional’ kun jij je inschrijven voor een Doctor Eckstein training naar keuze. Stuur hiervoor een mail naar verkoop@cosinta.nl met onderwerp: ‘Beautyprofessional’.

https://cosinta.nl/educatie-agenda

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

Posted on

De nieuwe (02 | 2024) editie van De Beauty Professional is in ...

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Posted on

Myrthe Feijen is een 36-jarige schoonheidsspecialist en de trotse eigenaresse van Blush ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Posted on

We zijn verheugd om onze nieuwe columnist van ons vakblad aan te ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Royal Honey Cleansing Balm by Alissi Brontë
Na de zomer de huid verfijnen en verfrissen met Doctor Eckstein