HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Tom Sebastian: ‘Ondernemerskracht haal je uit je onderbewuste’

Wat is toch het verschil tussen je bewustzijn en je onderbewustzijn? En wat kun je ermee? Je bewuste gedachten zijn rationele gedachten die aan de oppervlakte liggen, die je bijvoorbeeld gebruikt tijdens een gesprek. Je bewuste gedachten zijn functioneel in dagelijkse bezigheden, maar ze beslaan maar 5 % van je totale gedachten. De overige 95 % zijn onderbewuste gedachten. Dat zijn je intuïtieve gedachten, je creatieve gedachten, je inspirerende gedachten die op de achtergrond fluisteren en waar je vaak niet naar luistert maar die van grote invloed kunnen zijn!

Gevoel en verstand

Je onderbewuste gedachten worden namelijk vaak overschaduwd door je bewuste gedachten. Je zou ook kunnen zeggen dat je gevoel vaak overheerst wordt door je verstand. Je intuïtie is een voorbeeld van je onderbewustzijn. Vaak geeft die signalen af en laat je dat overschaduwen door je bewustzijn of je verstand. En dat kan nadelig zijn omdat je onderbewustzijn vaak meer weet. Het onderbewustzijn is heel krachtig. En daar kun je gebruik van maken.

Je onderbewustzijn pikt alles op van je omgeving. Waar je bewustzijn uitschakelt als je gaat slapen, slaapt je onderbewustzijn nooit en verwerkt al jouw indrukken in een droom. Alle zaken worden dan verwerkt die je onbewust hebt opgepikt. Je onderbewustzijn weet daarom veel meer dan je denkt.

De kracht van affirmaties

Door je bewust te worden van je onderbewustzijn en de kracht ervan kun je jezelf sterker ontwikkelen. Ik ben dat gaan doen door middel van affirmaties. Affirmaties zijn gedachten die je door ze steeds te herhalen gaat geloven. Door ze te herhalen neemt je onderbewustzijn ze op als waarheid en wordt de gedachte werkelijkheid. Letterlijk betekent het: bevestiging, bekrachtiging. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen. Affirmaties kunnen heel kort en krachtig zijn zoals:

• Ik ben gezond en gelukkig
• Ik ben een sterke ondernemer en ik groei
• Ik ben sterk en heb alleen positieve gedachten
• Ik ben in balans
• Mijn dagen zijn fijn en positief

Affirmaties werken! Plak ze op je spiegel, op je startscherm van je telefoon en herhaal, herhaal, herhaal ze hardop, elke dag. Maak er gewoon een leuk, dagelijks ritueel van. Tijdens het douchen, in de auto, het kan overal.

Krijgen wat je wilt

Met affirmaties kun je je onderbewustzijn trainen en naar je toetrekken wat je wenst. Dat de kracht van een wens groot kan zijn blijkt wel uit het gezegde ‘Be careful what you wish for’. Wat je sterk inwendig wenst komt uit. Train jezelf daarom in positieve gedachten, herhaal elke dag wat je écht wilt.

Door jouw energie te veranderen met affirmaties kom je anders in de wereld te staan en zul je merken dat je ook andere energie aantrekt. Positiviteit trekt positiviteit aan. Het is een magische magnetische wisselwerking!

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Tom Sebastian, businesscoach

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Périne zet zich in voor ondernemers met groeiambitie 
Tom Sebastian: ‘Ondernemerskracht haal je uit je onderbewuste’

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord