HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Nieuwe inzichten over pigmentvlekken

Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan negatieve invloeden, zoals Uv-straling en luchtvervuiling. Maar ook aan vermoeidheid, stress, hormonen of een slecht voedingspatroon. Met als gevolg: pigmentvlekken. Een bekend probleem is dat een gebruinde huid in de wintermaanden lichter wordt, omdat er minder blootstelling is aan UV, maar de pigmentvlekken eigenlijk minder snel of bijna niet vervagen. Hoe kan dit? Tekst: Cosinta Service

Een studie heeft aangetoond dat er een ontstekingsreactie optreedt tijdens de ontwikkeling van pigmentvlekken. Deze reactie veroorzaakt proliferatie (activatie) van pigment activerende factoren. Het gevolg hiervan is dat de hyperpigmentatie nog steeds duidelijk zichtbaar is, ondanks dat de huidtint lichter wordt.

Kennis voor nieuwe productlijn
Met deze vernieuwde kennis heeft bdr een lijn ontwikkeld, bestaande uit drie producten. Door de andere kijk op het ontstaan van hyperpigmentatie is dit de meest effectieve manier van behandelen voor het verminderen, maar ook het voorkomen, van pigment. Dit komt met name door een Tranexaminezuur. Tranexaminezuur staat bekend om zijn ontstekingsremmende effect, maar sinds een aantal jaar wordt er aan dit ingrediënt ook een brightening effect toegeschreven. Dit betekent niet dat het de huid bleekt, maar dat het juist van binnenuit een remming geeft op het ontstaan van pigmentvlekken. Het verwijdert geconcentreerde melanine vanaf de randen, waardoor het pigment geleidelijk zal krimpen. Tranexaminezuur is al super effectief bij lagere concentraties. Daarom wordt er binnen deze lijn gewerkt met een percentage wisselend tussen de 1 en 2,5%.

Doordat de huid van binnenuit sterker wordt gemaakt, bestaat er minder kans op het ontwikkelen van de eerdergenoemde ontstekingsreactie, met als positief gevolg dat de producten een extreem positief effect hebben op een couperose en/of rosacea huid. Mede ook vanwege de toevoeging van het mooie ingrediënt Niacinamde, ook wel vitamine B3 genoemd.

Met behulp van deze drie synergetisch samengestelde producten, gaan we de factoren tegen die onze huid er onzuiver en oneffen uit laten zien, namelijk hyperpigmentatie, ontstekingen, onzuiverheden en roodheid. De benaming van deze lijn was dan ook een logische keuze: EP, wat staat voor Even & Perfect.

Hyperpigmentatie steeds groter probleem
Drs. Debby is sinds kort ambassadeur voor bdr. Zij heeft haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Zij ziet in de praktijk dat het probleem van hyperpigmentatie steeds groter wordt en meer mensen er last van hebben en zich eraan storen.
Op basis van literatuur research heeft zij vanuit medisch oogpunt gekeken naar de actieve ingrediënten van deze 3 nieuwe producten. “Het zijn ingrediënten die echt wat doen voor de huid en goed aansluiten op de behandeltechnieken in de salon. Omdat uit medisch onderzoek is gebleken dat op het moment dat tranexaminezuur wordt geneedled, deze vele malen beter zijn werking kan doen en sneller een vermindering geeft op bestaande pigmentvlekken.” Daarom is het advies van Drs. Debby om de 3 producten te combineren met de behandelingen van bdr in de salon, om zo het snelste effect te behalen.

Peelen
Het eerste product binnen deze lijn is de Re-action EP. Het is een lichte leave-on vloeistof en werkt tegen alle soorten hyperpigmentatie. 2,5% tranexaminezuur (TXA) in combinatie met 4% niacinamide (actieve vitamine B3) vormen het uiterst effectieve powerduo dat ouderdoms- en pigmentvlekken laat verdwijnen en de huid een egale uitstraling geeft. Deze lichte peeling kan bij elke huid iedere avond aangebracht worden en hoeft niet afgespoeld te worden met water.

Egaliserend serum
Het multifunctionele egaliserende serum met gestabiliseerde vitamine C, whitening peptide, azelaïnezuur en tranexaminezuur is geschikt voor alle huidtypes en bestrijdt zowel hyperpigmentatie als roodheid op verschillende niveaus. De effectieve formule corrigeert de teint, vervaagt ouderdomsvlekjes, verstevigt de huidtextuur en laat een doffe, vlekkerige huid weer stralen. Het serum, dat dagelijks wordt aangebracht op gezicht, hals en décolleté, heeft een subtiele kersenbloesem- en witte theegeur.

Creme met fytolipiden
Perfectioneer je dagelijkse huidverzorgingsroutine met de Re-vital EP crème. De lichte crème met een delicate geur van kersenbloesem en witte thee maakt indruk met een dragersysteem met fytolipiden, dat een zeer actieve whitening peptide bindt in een fluweelzachte consistentie. Geen siliconen, minerale olie of microplastics, want een goed verzorgde huid heeft geen optische mooi makers nodig, ze straalt helemaal vanzelf!

Samengevat: perfect trio
Deze 3 nieuwe producten hebben een verhelderend en egaliserend vermogen op de huid, verminderen alle soorten van hyperpigmentatie, stimuleren de productie van het huideigen collageen en hebben een sterk kalmerende en antioxiderende werking. Een zichtbare verbetering kan al na 2 tot 3 weken behaald worden, maar voor een blijvend resultaat is 12 weken dagelijks gebruik nodig.

Wil je graag meer informatie om te zien of bdr een toevoeging is voor in jouw salon? Neem dan contact op met Cosinta door een mail te sturen naar verkoop@cosinta.nl om een afspraak te maken voor een proefbehandeling. Deze behandeling onderga je bij ons in het Beauty Inspiration Center te Zoetermeer.

Nog meer weten? Bekijk dan het filmpje hieronder: https://www.cosinta.nl/beauty-defect-repair

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Behandelen van de winterhuid: huidverzorging als het buiten guur is
Nieuwe inzichten  over pigmentvlekken

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord