HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Onderzoek Treatwell onder 3.000 Europese mannen: ‘Dit zijn de minst en meest populaire behandelingen’

Posted on

Treatwell voerde onlangs een groot onderzoek uit naar beauty onder Nederlandse mannen. Mannen zullen een spray-tan behandeling het minst snel uitproberen en 87% van de mannen zal zich nooit laten harsen, is een van de uitkomsten. Lees verder om meer te lezen over de behoeftes van mannen!

Treatwell, Europa’s grootste online boekingsplatform voor hair & beauty, heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen mannen en beauty treatments. Voor het onderzoek zijn begin februari 3.000 mannen in zes Europese landen (Engeland, Spanje, Nederlands, Duitsland, Italië en Frankrijk) geïnterviewd over dit onderwerp. Uit het onderzoek blijkt wat de populairste en minst populaire treatments onder de mannen zijn.

Beauty behandelingen die het meest door mannen wordt geboekt:
– Gezichtsbehandelingen 24%
– Mani/pedicures 20%
– Massages 15%

Minst populaire behandelingen onder de mannen
– Spray Tan 88%
– Harsen 87%
– Wenkbrauw-/wimper behandelingen 79%

Ondanks het feit dat veel mannen beauty treatments als snel te vrouwelijk vinden, worden beautybehandelingen toch geboekt omdat mannen ´er toch goed of verzorgd uit willen zien’. Engelse mannen en ook 34% van de mannen in Nederland zien een gezichtsbehandeling vaker als een verwen/moment, dan als een vast onderdeel van hun uiterlijke verzorging. Veel mannen van alle leeftijden en alle beroepen brengen maandelijks een bezoek aan een beautysalon. Vooral de chemische peelings en persoonlijk afgestemde treatments, die langdurige positieve effecten hebben voor het gezicht, zijn populair. En de Nederlandse mannen voelen zich vaker op hun gemak in een salon die gespecialiseerd is mannen.

De mannensalons
Treatwell heeft ook aan een aantal populaire mannen salons gevraagd naar hun ervaringen. De salon eigenaren van Mr. Adam, gespecialiseerd in beauty behandelingen voor mannen en May Beauty Concept gespecialiseerd in skin treatments, zien de resultaten uit het onderzoek terug in het type behandelingen dat bij hun in de salon wordt geboekt door mannen.

Q: Welke type man behandel jij in je salon?
May Beauty Concept: “Allerlei mannen; vaders, studenten, influencers, leraren, advocaten, managers. Hun leeftijd varieert – net zoals bij onze vrouwelijke klanten – tussen 20 en 60 jaar.”
Mr. Adam: “Zowel de hetero als de gay man, leeftijden vanaf pubers – tot aan 60 jaar. De grootste groep is toch wel tussen de 30 en 45 en het is een brede groep, van stratenmaker tot advocaat of acteur.”

Q: Welke behandeling is het populairst onder de mannen?
May Beauty Concept: “De meeste mannen komen eens in de 6 a 8 weken bij ons voor de MAY For MEN facial, een gezichtsbehandeling op maat. Ook behandelingen voor huidproblemen rondom de baard zijn populair en daarbij hebben veel mannen baat.”
Mr. Adam: “Signature Peel is heel populair, dit is een chemische peeling met natuurlijke fruitzuren. De mannen komen gemiddeld een keer per maand terug voor deze behandeling. De directe en langdurige effecten zijn vaak de reden waarom mannen voor deze treatment ondergaan.”

Q: Waarom komen mannen naar jouw salon? Wat maakt jouw salon uniek?
May Beauty Concept: “Wij geven op Treatwell aan dat wij ook gespecialiseerd zijn in mannen behandelingen en door onze huiselijke sfeer voelen mannen zich snel op hun gemak bij ons.”
Mr. Adam: “We zijn gespecialiseerd in (de huid van) mannen. Hierdoor is de drempel minder voelbaar om een afspraak te maken bij ons. Voor mannen moet zowel een behandeling als een skin routine, simpel, snel en effectief zijn, en dat is exact wat de signature peel is.”

Q: Wat is jouw persoonlijk beauty advies voor mannen?
May Beauty Concept: “Neem eens een gezichtsbehandeling! Of start eerst rustig zelf met het reinigen van je huid onder de douche, en gebruik iedere dag een zonbescherming.”
Mr. Adam: “Mijn advies zou zijn begin met de basis. Een reiniging, exfoliant en dagelijkse verzorging met SPF. Vooral die laatste is mijn dringende advies.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Posted on

Ontvang nu een exclusieve vroegboekkorting op de tickets voor de voorjaarsbeurs, georganiseerd ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Onder de loep: ‘Holistische massage’
Onderzoek Treatwell onder 3.000 Europese mannen: ‘Dit zijn de minst en meest populaire behandelingen’