HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Bakuchiol, de nieuwe retinol?

De tweede editie 2023 van De Beauty Professional ligt alweer bij de drukker! Tijd voor een sneak peak!

Zo’n beetje iedereen die ook maar enigszins bekend is met huidverbetering dan wel huidverjonging kent het ingrediënt retinol. Het is een ongekend populair goedje in cosmetica. Niet zo vreemd ook: retinol stimuleert een gezonde celdeling en bevordert de productie van elastine en collageen met als gevolg: een mooie en gladde huid! Maar waar in dit verhaal komt bakuchiol dan om de hoek kijken? Bakuchiol is een plantaardig alternatief voor mensen die onder andere allergisch reageren op retinol, bij zwangerschap en het geven van borstvoeding. Dit vraagt om meer uitleg. Tekst: Esther Bode-Scholte 

Het moge duidelijk zijn: wil je huidveroudering zo effectief mogelijk tegengaan, dan mag er geen retinol ontbreken in je skincare-routine. Retinol is vitamine A en daarvan kennen we de huidverjongende werking. Er zijn verschillende vormen van vitamine A die allemaal anders werken. Een goed retinol-serum of -crème vermindert fijne lijntjes en rimpels zichtbaar, vervaagt verkleuringen in het gezicht, zoals pigmentvlekken én heeft een positief effect op een acne-gevoelige huid. Heel leuk en aardig, maar is retinol voor iedereen geschikt? Als we het hebben over puur vitamine A-zuur -die alleen op doktersrecept verkrijgbaar is- kan dit de huid flink irriteren. Zoals eerder aangekaart, zijn er veel verschillende varianten en zal de ene variant meer irritatie uitlokken dan de andere. Ook zijn er contra-indicaties voor het gebruik van vitamine A, zoals een zwangerschap en het geven van borstvoeding. Bakuchiol biedt hier dus een mooie uitkomst. En daar willen we meer van weten! In de komende editie van De Beauty Professional legt Ilona Rubingh, trainer bij Medik8, alles uit over de werking van retinol én bakuchiol, de verschillen en de overeenkomsten. 

Ben jij nog geen abonnee? De Beauty Professional is het best gelezen vakblad van de beautybranche (bron: marktdata.nl). Ook ons online platform staat op het prioriteitenlijstje van vele professionals. Dat is niet voor niks! Wij zorgen voor diepgaande vakinformatie en natuurlijk inspiratie. Als abonnee heb je dit 12x per jaar met het magazine én 24/7 online! Sluit vandaag nog jouw abonnement af en blijf altijd up-to-date! Een must voor elke beautyprofessional die serieus met haar vak bezig is. KLIK HIER!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Nano CellCare therapie, een bijzondere behandeling
Bakuchiol, de nieuwe retinol?

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord