HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

(PREVIEW) Waarom de man iets anders verwacht voor zijn huid….

De laatste jaren is de man zijn huid meer en beter gaan verzorgen. Hij is zich bewust geworden van wat hij smeert en hoe hij wil dat zijn voorkomen is. Dat betekent voor jou dat hij dus wat vaker bij je in de stoel komt liggen. Maar wat doe je nu eigenlijk met de mannenhuid en waarom benader je deze anders dan die van een vrouw?

Over het algemeen zijn huidpigmentatie en -dikte bij de man aanzienlijk hoger, zijn rimpels in het gezicht dieper en is verslapping van het gezicht prominenter in de onderste oogleden van mannen, maar er is geen significant verschil in huidelasticiteit tussen mannen en vrouwen. En de huid van de man is iets minder zuur dan die van de vrouw. De pH ligt bij de man gemiddeld op 5.8 en bij de vrouw meer richting de 5.5. De vrouwelijke huid wordt beïnvloed door oestrogeen en de mannelijke huid wordt voornamelijk beïnvloed door androgenen, waaronder testosteron en 5α-dihydrotestosteron (DHT). Testosteron verdikt weefsels van de dermale- en epidermale huidlagen, waardoor de productie van collageen wordt vergemakkelijkt. Terwijl zowel mannen als vrouwen talg produceren, zorgt een grotere productie als gevolg van hogere niveaus van testosteron bij mannen ervoor dat hun talgproductie relatief stabiel blijft met de leeftijd. Dit heeft zowel positieve als negatieve effecten op de mannelijke huid. Hoewel meer talg de opname van oliën bevordert om de huid te hydrateren, draagt het ook bij aan acne en maakt het de huid plakkeriger of vetter en lijken de poriën groter en meer uitgesproken. Tsja, hoe ga je deze dan optimaal verzorgen?

Laten we gewoon eens een behandeling starten. Pak een reiniger met een salicylzuur erin, dit lost vuil uit de poriën op en werkt licht exfoliërent, ontstekingsremmend en verminderd roodheden. Wanneer de huid schoon is kunnen we gaan werken op het uiterlijk van de huid. Neem hierbij ingrediënten zoals Vitamine C welke het collageen. Of een zoethoutwortel extract wat verhelderend werkt op de huid en het tyrosinase remt. Verder is het goed om antioxidanten aan de huid te geven met ingrediënten zoals Ectoin, Ergothioneine of een enzyme als Q10. Dan is het tijd om de huid te hydrateren. Dat kan met werkstoffen zoals linolzuur, ceramiden, Niacinamide of Carnosine, allen met hetzelfde doel de huidbarrière te versterken en vochtverdamping van de huid tegen te gaan. Natuurlijk sluiten we af met een SPF, beschermen is de basis!

Nu zijn we iets belangrijks vergeten ……..

Deze column van DiedeJan kun je in zijn geheel lezen in De Beauty Professional editie 8/2023 dat verschijnt op 11 augustus a.s.

Diedejan ter Horst is Internationaal Klinisch Trainer bij Berg Care b.v. en vaste columnist voor De Beauty Professional.

 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
MASK RANIMEE
(PREVIEW) Waarom de man iets anders verwacht voor zijn huid….

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord