HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Rosacea, is Niacinamide de oplossing?

Rosacea is een huidaandoening die een huidtherapeut veelvuldig tegenkomt in de praktijk. De prevalentie van rosacea wordt geschat op 5,4% van de algemene bevolking. Het is een vervelende huidaandoening, waarvan nog steeds niet elke specialist het eens is over de oorzaak en zeker niet welke behandelmethode het meest geschikt is. In de praktijk wordt niacinamide steeds vaker ingezet als middel tegen rosacea. In de komende editie van De Beauty Professional worst in het openingsartikel meer duidelijkheid geschetst in wat niacinamide kan betekenen in de strijd tegen rosacea.

Dit artikel is opnieuw geschreven door jullie collega Amanda Vermeulen en is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. We geven een klein voorproefje van wat je kunt verwachten.

Niacinamide

Niacinamide, B3 is een belangrijke in wateroplosbare vitamine voor het lichaam. Bij een tekort aan deze vitamine kan er Pellagra ontstaan. Deze ziekte kenmerkt zich door dermatitis, rode vlekken, ontsteking aan de slijmvliezen, diarree en dementie. Echter komt deze ziekte zelden in Europa en Noord-Amerika voor, alleen in speciale gevallen bij alcoholisme. In ontwikkelingslanden komt deze ziekte frequenter voor door de veel voorkomende voedingsdeficiëntie bij volwassenen.

Steeds populairder

Niacinamide is een werkstof die steeds populairder wordt in de cosmetica-industrie. Doordat B3 gemakkelijk de huid penetreert en vele voordelen heeft kan het de huid er beter doen uit zien. Zo kan niacinamide zorgen voor vermindering van hyperpigmentatie, roodheid, Doordat Niacinamide, B3, gemakkelijk de huid penetreert en vele voordelen heeft, kan het de huid er beter doen uitzien. het reduceren van talg, het verfijnen van poriëngrootte, oppervlaktestructuur en lijntjes en rimpels. Daarnaast verbetert het de huidbarrière, stimuleert het de aanmaak van ceramides, het vermindert het TEWL (trans epidermaal waterverlies), het verbetert daardoor de hydratatie en daarnaast de elasticiteit van de huid. Allemaal prachtige eigenschappen waar veel cliënten blij van worden. 

Dermatologische effecten

Naast deze resultaten zijn er ook onderzoeken gedaan naar de dermatologische effecten van topische Niacinamide, zoals verbetering bij acne en blaarziekten (bulleus pemphigoid). Ook is er aangetoond dat de topische toepassing van niacinamide bij rosaceapatiënten de huidbarrière verbetert. Het feit dat er bij het gebruik van niacinamide ontstekingsremmende effecten aangetoond worden bij acne en rosacea, geeft aan dat Niacinamide een goed advies zou kunnen zijn voor een huid met rosacea. 

Dit is maar een klein voorproefje van het complete artikel. Heel leerzaam en zeker het lezen waard! Hoe behandel jij klanten met rosacea? Gebruik je ook niacinamide? Laat het ons weten!

Mis de november editie niet! Heb je nog geen abonnement? Een abonnement op vakmagazine De Beauty Professional is een must voor elke professional die professioneel met zijn of haar vak bezig is! Sluit vandaag nog jouw abonnement af! KLIK HIER VOOR ALLE AANBIEDINGEN.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Verbreed je horizon met U-Consultancy: dermatologie-opleidingen en studiereis naar Curaçao!

Verbreed je horizon met U-Consultancy: dermatologie-opleidingen en studiereis naar Curaçao!

Posted on

Leren is investeren en voor de beste opleidingen ben je bij U-Consultancy ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

ROC/New Beauty Opleiding kiest voor BeautyCube Almere

ROC/New Beauty Opleiding kiest voor BeautyCube Almere

Posted on

Om elke week praktijktrainingen te verzorgen in een van de prachtige Trainingsruimtes ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Hydratatie en volume zonder fillers by Germaine de Capuccini
Rosacea, is Niacinamide de oplossing?