HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Show your best results by Suzanne Smal van biocareonline.nl

Mijn naam is Suzanne Smal en ik ben eigenaar van biocareonline.nl. Dit bedrijf is ontstaan vanuit Salon Biocare, dat ik 10 jaar geleden ben gestart. Ik ben expert op het gebied van natuurcosmetica en ervaringsdeskundige en expert op het gebied van de gevoelige huid en eczeem. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik alleen nog consulten doe om mensen met een gevoelige huid te helpen. Dat vind ik dan ook tevens het allermooiste aan dit vak. Echt mensen helpen. Dat is allemaal ontstaan omdat mijn zoon 13 jaar geleden zelf last kreeg van heftige eczeem. Dit werd zo erg dat ik ontslag moest nemen om 100% voor hem te zorgen. Twee dagen in een schoonheidssalon maakte dat ik alle tijd had voor hem om de oorzaak te onderzoeken. Daar, toen dat specifieke jaar, is mijn grote passie ontstaan voor natuurcosmetica en de gevoelige huid.

Suzanne deelt met jullie graag een van haar beste resultaten. Dat wil zeggen, in schrift, want de klant over wie dit gaat, wilde liever geen foto delen. Die schaamde zich te erg. De foto die wij hieronder wel delen is van een ander mooi resultaat dat zij behaalde.Met welk probleem kwam de klant bij jou?
“Bij binnenkomen zag ik het al direct. Heftige mate van eczeem en een zeer ontstoken huid die hier en daar kapot aan het gaan was. De dame was radeloos en had van alles geprobeerd. Veel parfumvrije cosmetica merken (allemaal synthetisch) werkte niet. Inmiddels was ze overgestapt op natuurlijke huidverzorging, maar na onderzoek bleek dit te gaan om een cosmeticamerk dat deed aan ‘green washing’. Dus de producten waren niet zo natuurlijk als dat zij dacht. Daarbij gebruikte ze al 2 jaar continue Lanette zalf dat bestaat uit vaseline.

Wat heb je haar aangeraden en waarom?
“Ze gaf aan sinds een week gestopt te zijn met vaseline en binnen een paar dagen was haar eczeem vertienvoudigd en ontstoken geraakt. Het advies van mij uit was dat ze per direct weer (tijdelijk!) moest beginnen met vaseline en hier een afbouwschema voor moest maken. Daarbij zou ze dan tijdens het afbouwen vaseline in gedeeltes moeten vervangen voor een natuurlijke parfumvrije zalf op basis van herstellende ingrediënten. Ik adviseerde haar de Green People rescue balsem, vanwege de herstellende en verzachtende eigenschappen. Daarbij heb ik 2 kuren probiotica geadviseerd van het merk Orthica. Ze bleek meerdere antibiotica kuren gehad te hebben, wat invloed heeft op de gezondheid van de darmen en afweersysteem en wat ook invloed heeft op haar eczeem. Dan nog belangrijker heb ik haar geadviseerd allergietesten te ondergaan om de definitieve oorzaak van het eczeem te onderzoeken.”

Na hoeveel behandelingen haalde je dit resultaat en na hoeveel tijd?
“Binnen een week belde de klant terug om de eerste resultaten te delen. Haar huid was niet meer ontstoken en geen roodheden meer. Daar ze de week ervoor overspannen overkwam, was ze nu blij en opgetogen.
Het starten met vaseline en rustig afbouwen was de juiste weg. Na 6 maanden was haar huid rustig, maar nog altijd lichte eczematische plekjes. De allergie test gaf definitief uitsluitsel. Heftige contactallergie met een duidelijke lijst aan ingrediënten die ze moet vermijden. Boomhars, wat in haar bril aanwezig is, nikkel en parfum waren voor haar de grootste boosdoeners en dan de vaseline die haar huid alleen maar afhankelijk maakte en niet ondersteunde in het zelfherstellende vermogen.”

Hoe gaan jij en de klant dit resultaat behouden?
“Inmiddels hoeft deze klant geen Green People rescue balsem meer te gebruiken, maar is ze overgestapt op de parfumvrije product lijn van Green People. Wanneer zij haar huid niet meer belast met de allergenen, zal er geen eczeem meer ontstaan.

Wil jij ook een resultaat delen met jouw vakcollega’s? Stuur dan een mail naar info@beauty-pro.nl

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
NEW by Blend New Day
Show your best results by Suzanne Smal van biocareonline.nl

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord