HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Veilig genieten van de zon 

Het lentezonnetje maakt alweer bijna plaats voor de zomerzon. Met de wisseling van het seizoen wordt ook de zonkracht sterker. Iets waar we massaal naar uitkijken, want dat zonnetje heeft een positief effect op ons lichaam en onze mindset. Maar kun je nog wel genieten als je je bewust bent van de gevaren? Huidveroudering, pigmentvlekken, verbranding, vervellen en niet te vergeten huidkanker liggen op de loer. Hoe gevaarlijk is die zon nu eigenlijk en hoe kunnen we veilig genieten van die fijne zonnestralen? 

Birgitta van der Linden interviewde Linda Sumner van KWF en Sofie Dewitte van Schoonheidsinstituut Het Stille Seizoen. Het werd een artikel over huidkanker en behandelingen, zonbescherming, feiten & fabels en meer. Het complete artikel lees je in de aankomende editie van De Beauty Professional! Nog geen abonnement? Klik dan hier: www.beauty-pro.nl/abonneren

Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel in de zon; er zijn veel positieve effecten die de zon ons brengt, zowel fysiek als mentaal. Denk aan de aanmaak van vitamine D, dat zorgt voor een goede weerstand, sterkere botten, tanden en spieren en afname van de kans op darmkanker. Een hoog vitamine D-gehalte in het lichaam kan er eveneens voor zorgen dat het lichaam minder ontstekingen krijgt. Daarnaast zorgt de zon ook voor een positieve(re) mindset. 

De zon zorgt voor een stralend humeur en een relaxte mindset.   

Een stralend humeur 

De zon verhoogt de aanmaak van serotonine en endorfines; neurotransmitters die de manier waarop onze hersenen werken beïnvloeden. Deze stofjes komen bijvoorbeeld ook vrij als je een uur hebt hardgelopen, maar in de zon hoef je er verder geen inspanning voor te leveren. Deze neurotransmitters werken stressverlagend, brengen de bloeddruk omlaag én zorgen ervoor dat mannen sneller verliefd worden. Zonlicht kan namelijk het testosteronlevel met wel 30% verhogen. De zon zorgt dus voor een stralend humeur en een relaxte mindset.   

Drie vormen huidkanker 

Ook Linda Sumner, woordvoerder van KWF, beaamt dat. “Geniet van de zon, maar bescherm jezelf goed tegen de schadelijke straling ervan. De kans op huidkanker en andere vervelende gevolgen door uv-straling valt niet te ontkennen.” In 2022 kregen 83.300 mensen de diagnose huidkanker. Huidkanker komt in meerdere vormen voor, waarvan er drie het meest bekend zijn: basaalcelcarcinoom, plaveisel-celcarcinoom en melanoom, waarvan melanoom de meest kwaadaardige. In 2022 kregen zo’n 60.000 mensen voor het eerst een basaalcelcarcinoom. Deze vorm van huidkanker zaait zelden uit en bijna iedereen geneest hiervan. Plaveiselcel-carcinoom kwam voor bij ongeveer 15.000 mensen en deze vorm kan uitzaaien, maar bij vroege ontdekking en behandeling zijn de vooruitzichten gunstig. Van de 83.300 mensen die huidkanker kregen zijn dat er zo’n 8.000 met melanoom. Deze agressieve vorm van huidkanker zaait sneller uit dan andere vormen. Verder waren er nog een paar honderd mensen in 2022 die een zeldzame vorm van huidkanker kregen.  

DIT IS EEN SNEAK PEAK VAN HET COMPLETE ARTIKEL DAT ROND 20 MEI VERSCHIJNT IN VAKBLAD DE BEAUTY PROFESSIONAL.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Huidexpert Club organiseert fysieke en/of online middag: ‘Click your Brain’
Veilig genieten van de zon 

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord