HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Show your best results! Het resultaat van Skinfluencers

We sluiten deze week af met de resultaten van Esther van Skinfluencers uit Nijmegen. Esther haar cliënt had last van acne, een veel voorkomend huidprobleem. Echter de oorzaak is voor ieder mens verschillend. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. Maar acne kan je op elke leeftijd krijgen. Het zoeken naar de oorzaak is daarom stap 1. Lees snel verder om te ontdekken hoe Esther dit heeft aangepakt met haar cliënt!

“Mijn cliënt wou graag geholpen worden met haar acne. Ze had al zoveel geprobeerd om haar acne te verminderen maar niets leek te helpen. Haar acne bevond zich voornamelijk op haar wangen en de acne was erg ontstoken en vuurrood.”

De oorzaak
“Alvorens we zijn gestart met behandelen ben ik rustig met de cliënt gaan zitten om eerst samen te bekijken wat de oorzaak van haar acne kon zijn. Door middel van een uitgebreide vragenlijst over haar eetgewoonten, levensstijl en haar dagelijkse verzorgingsroutine bleken er een aantal factoren te zijn die van grote invloed waren op de ontstekingen in haar huid. De cliënt bleek een intolerantie te hebben op melkproducten en een gevoeligheid op gluten. Hierdoor was een disbyose ontstaan in haar darmen waardoor haar immuunsysteem overactief werd en de huid op haar wangen ging ontsteken. Door het elimineren van geraffineerde suikers, melkproducten en het verminderen van gluten werd het microbioom in haar darmen gezonder en zagen we al snel een vermindering van inflammatie.”

De behandeling
“In de salon zijn we gestart met elke 5 weken uitreinigen van de onzuiverheden en het inzetten van de AC resurfacings peelings van pHformula. Deze resurfacings werken huidvernieuwend en ontstekingsremmend. Door de samenstelling van salicylzuur, amandelzuur, azeloglycine en pyruvic acid werd verhoorning verminderd en de propioni bacterie vernietigd.

Ter ondersteuning heeft ze elke dag onze omega 3 visolie van omegaflow genomen om van binnenuit ontstekingsremmend te werken. Daarnaast is de cliënt direct na de intake gestart met een kit van Cosmedix. Deze kit bevat vier intensieve producten om de huid goed voor te bereiden op de intensieve resurfacings in de salon. Dat betekende voor haar dat ze dagelijks twee keer een routine kon gaan inzetten. Een kalmerende foam op basis van salicylzuur, groene thee en aloë vera, een serum met niacinamide en retinol en een hydraterende olie vrije moisturiser met onder andere D-Theralose konden haar huid snel rust geven.”

Behouden van resultaat

Er zijn drie resurfacings uitgevoerd voor het behaalde resultaat. “Het resultaat is al erg mooi, maar kan nog verder verbeteren. Het plan is om microneedling in te zetten om uiteindelijk ook de littekens te kunnen verminderen. De lifestyle en voedingsadviezen in combinatie met de omega 3 visolie zijn blijvend aangezien dit de oorzaak was van de ontstekingen. Hierdoor kunnen we haar huid goed onder controle houden maar de cliënt wil af en toe ook kunnen snoepen. Wat heel begrijpelijk is. Voorlopig blijft de cliënt de huidige producten gebruiken. Deze zullen in een later stadium aangepast worden om littekens en roodheid te verminderen.”

WIL JIJ OOK JOUW RESULTATEN DELEN? HEB JE IETS GEDAAN WAAR JIJ, MAAR OOK JOUW KLANT HEEL ERG BLIJ MEE IS? LAAT HET ONS WETEN VIA INFO@BEAUTY-PRO.NL

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Column Roberto Dresia: Imago
Show your best results! Het resultaat van Skinfluencers