HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Sothys Organics® ontvangt award op Nouvelles Esthétiques Congress

Posted on

Met trots deelde Sothys ons vorige week dat hun Sothys Organics®-assortiment de 2022 Innovation Award op het Nouvelles Esthétiques Congress heeft gewonnen. “De de knowhow van het merk is opnieuw beloond en wel voor deze prachtige productlijn!” We hebben online en in het magazine eerder over de Organics lijn van Sothys bericht. We zullen er nog even kort meer over vertellen.

De Organics-lijn is een serie met alleen maar vegan en biologische ingrediënten. Deze lijn heeft ook een cosmeceutisch accent, omdat de werkstoffen diep in de huid kunnen dringen om daar hun werk te doen. Om te onderstrepen dat deze serie aan alle strenge eisen voldoet op het gebied van de biologische afbreekbaarheid van ingrediënten, is deze lijn gecertificeerd door Ecocert. Daarom mag de lijn het Cosmos Organic-label dragen. Dit houdt in dat nanomaterialen, siliconen, synthetische geur- en kleurstoffen niet zijn toegevoegd. Daarnaast zijn de verpakkingen ecologisch en recyclebaar. Een echte vegan-lijn dus.

Plastic Bank
Sothys werkt samen met Plastic Bank. Deze organisatie zet zich in om oceaanplastic te verminderen en tegelijkertijd het leven van gemeenschappen te verbeteren. Mensen in de kustgebieden die plastic uit de oceanen verzamelen, ontvangen een premie voor de materialen die ze inleveren. Hiermee kunnen ze voorzien in de basisbehoeften van hun gezin. Plastic Bank gebruikt ethische recycling ecosystemen om de ingeleverde materialen te verwerken. De organisatie maakt er ‘social plastic’ van. Hiermee bedoelen we gerecycled plastic, dat tot stand is gekomen door de lokale bevolking te helpen in hun bestaansrecht. Ze geven hiermee de bewoners van minder bedeelde landen ook de kans op een beter leven. Dit doet Plastic Bank door de bevolking van deze kustgebieden te betalen voor elke kilo opgehaald plastic. Zo hebben zij meer kans op een regelmatig inkomen, gezondheidszorg en onderwijs.

Meer informatie over Sothys en de Organics-lijn: www.sothys.nl

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Vivian Reijs @ opening nieuw pand Medik8, G.M. Collin en GlowBotanica
Sothys Organics® ontvangt award op Nouvelles Esthétiques Congress