HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Starters in de beautybranche: Melissa Osnabrugge

Melissa Osnabrugge was van plan om begin april 2020 haar salon, Meos skincare, te openen. “Maar door het corona virus en de eerste lockdown ben ik uiteindelijk begonnen in mei. Toen de contactberoepen weer open mochten,” vertelt Melissa. Voor welke merken heeft Melissa gekozen? En wat zijn haar toekomstplannen? Lees snel verder!

“Toen de lockdown werd aangekondigd, vond ik dat echt jammer. Ik wou zo graag beginnen. Maar tegelijkertijd dacht ik, ik heb nog een aantal dingen die ik moet regelen. Dus dit is het moment om te doen. Ik zag het dus als een soort extra tijd die ik had gekregen. Ik heb bijvoorbeeld een extra producten training gevolgd en mijn website in elkaar gezet. De domeinnaam had ik al vrij snel gereserveerd. Eerst dacht ik dat het moeilijk was, een website maken. Dus ik had wat bedrijven gevraagd voor offertes, maar ik vond dat nog best prijzig. Uiteindelijk dus in de lockdown heb ik zelf alles uitgezocht. En dan kun je al best een prima website zelf maken, ook met een webshop. Toen ik in mei open mocht, heb ik veel via social media gedeeld. Veel bekende kwamen langs en toen was het al snel mond-tot-mondreclame. Sinds oktober zit ik ook bij Treatwell, de online boeking website voor salons.”

Opleiding
Ik heb de opleiding allround schoonheidsspecialiste behaald in 2015. Ik wist eigenlijk al vrij snel dat ik deze kant op wou gaan, maar na de middelbare school ben ik meteen gaan werken. Toch bleef het altijd in mijn gedachten… een eigen salon. Uiteindelijk ben ik alsnog de opleiding gaan volgen en in 2015 mijn diploma behaald. Daarna heb ik nog extra trainingen en cursussen gevolgd, voor diverse behandelingen. Ik heb gewerkt in een salon en kort in een huidkliniek. Ik heb daar super veel geleerd. Maar wat voor mij niet werkte, was de krappe tijd die je voor een klant kreeg. Ik wil graag de tijd nemen voor mijn klanten. Het leukste aan ondernemen vind ik dat ik mijn eigen tijden bepaal en mijn eigen ideeën kan uitvoeren.

De eerste stappen
Ik had mij al heel snel ingeschreven bij de KvK. Daarna ben ik gaan uitzoeken wat ik allemaal nodig had en een hele lijst gemaakt. Die lijst ben ik vervolgens helemaal afgegaan. De informatie heb ik deels gevraagd bij andere ondernemers, maar ook zelf uitgezocht via internet. Mijn schoonmoeder heeft een eigen salon aan huis, waar ik parttime gebruik van mag maken. Zij is pedicure en nagelstyliste, maar doet ook gezichtsbehandelingen. Het is wel gescheiden van elkaar, dus elk onze eigen onderneming, maar ik ben onwijs dankbaar voor de ruimte. En de hulp van mijn schoonmoeder, waarvan ik ook erg veel leer.

Merken en behandelingen
De behandelingen die ik doe zijn reinigende en huidverbeterende behandelingen. Ik doe nu voornamelijk fruitzuurpeelings, biopeelings, microneedling, bio pulse behandelingen en wimperlifting. In mijn salon werk ik met Dermedics en SalonnePro. Ik heb van Dermedics de opleiding microneedling gevolgd. Daar heb ik meteen mijn producten gekocht.
Ik hou van natuurlijke producten en heb bij verschillende leveranciers gesprekken gehad. Maar omdat ik de biopeeling en bio pulse van het merk SalonnePro had gevolgd, ben ik hier ook een producttraining voor gaan volgen. Ik heb toen een proefpakket gekregen en de producten bevielen mij goed! Ook de communicatie met hun vond ik erg prettig en ze denken echt met je mee. Dit was voor mij de doorslag om met SalonnePro te gaan werken.

Social media
Ik doe veel via social media en deel before en after foto’s. Omdat ik dat zelf altijd heel leuk vind om te zien bij andere. De resultaten, daar zijn mensen benieuwd naar. Ze zien gelijk wat van je werk. Ook maak ik af en toe een hele opname van mijn behandeling, die ik vervolgens in 1 minuut versneld bewerk. en op social media zet.

Ben je ingeschreven bij ANBOS?
Ja, ik ben ingeschreven bij de ANBOS. Vanwege de specialisaties die ik wil behalen, maar ook vanwege het feit dat je altijd ergens terecht kunt met je vragen.

Loop je nog tegen dingen aan als starter?
In principe kun je alles vragen bij de ANBOS of bij een leverancier. Ik liep wel tegen de boekhouding aan, dus ik heb nu een boekhouder die voor mij alles op orde maakt en houdt. 

Wat zijn je toekomstplannen met de salon?
Ik ben begin dit jaar 2021 gestart met de opleiding tot medisch schoonheidsspecialiste. Dit houd in dat je 18 modules moet volgen in 3 jaar. Je begint met de basis dermatologie voor schoonheidsspecialiste, daarna het vervolg. En daarna kun je je specialisaties/modules behalen. Wel met presentaties, stages, portfolio’s en opgeleid door dermatologen. De huid is echt mijn passie, dus hoe ik mezelf over 5 jaar zie. Ja, zeker met dat diploma!

Prijzen en openingsacties
Ik heb mijn prijzen een beetje aangehouden aan de behandelingen van het merk waarmee ik werk. Ook heb ik berekend wat mijn kostprijs is en zodoende kwam ik er ook uit voor mijn andere behandelingen. Zelf heb ik een openingsactie gehad, maar ik heb bijvoorbeeld ook een goodiebag gegeven met de feestdagen. Nu, vanwege corona, heb ik een kortingsactie. Je moet elkaar toch blijven helpen in deze tijden. 

Waar haal jij je vakinformatie vandaan?
Ik heb het meeste geleerd van mijn opleiding. Daarnaast door werkervaring en de hulp van mijn schoonmoeder. Ook vind ik het belangrijk om me te blijven scholen door trainingen/cursussen te volgen. En op de hoogte te blijven van wat er speelt en welke behandelingen er allemaal zijn. 

Nog andere dingen waar je als starter tegenaan liep en die nog als tip kunnen dienen voor anderen die willen starten?
Waar ik tegen aan liep, was dat er zoveel op je af komt. Je moet aan alles denken. Dus mijn tip is echt om het stap voor stap uit te zoeken, een lijst te maken. En dan ook stap voor stap alles doen. Niet alles tegelijk willen doen.

Welke tip zou jij aan andere starters willen meegeven?
Mijn tip voor andere starters; zoek goed uit wat je allemaal nodig hebt, maak een lijst. En een doelenplan, wanneer wil je wat gaan doen en/of afhebben. Doe dat stap voor stap en vraag hulp. 

En niet te vergeten: Geloof in jezelf! 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
 • Jolanda Hooijmans
  16 maart, 2021

  Complimenten voor je story, duidelijk en professioneel.
  Mooie foto van de ruimte.
  Succes en ik kom zeker 1 x langs voor een heerlijke behandeling.
  Groet Jolanda Hooijmans

Vorige
VIDEO Roberto Dresia: Laat jouw klanten stralen met naturel make-up!
Starters in de beautybranche: Melissa Osnabrugge

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord