HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Stijgende vraag naar injectables en laserbehandelingen bij huidproblemen

Posted on

Senitas geeft steeds meer medische opleidingen voor Sunekos® en Aerolase®

Laserbehandelingen worden steeds vaker ingezet bij huidaandoeningen zoals acne, melasma en rosacea. Ook injectables, die de huid op een natuurlijke manier van binnenuit herstellen, zijn niet langer taboe. Dat stelt Senitas, als professionele partner van zo’n 500 huidexperts in de Benelux. “De technologie is zo geëvolueerd dat er vandaag heel wat mogelijk is, met een uiterst natuurlijk resultaat op een veilige manier. De positieve resultaten spreken voor zich, waardoor we steeds meer medische opleidingen geven rond Aerolase® en Sunekos®,” vertelt First Impressions Officer Tim Vanheusden.

Als expertisecentrum in huidverzorging werkt Senitas samen met dermatologen, artsen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Het familiebedrijf ondersteunt de medische markt met de exclusieve verdeling van Aerolase® en Sunekos®, twee wetenschappelijk onderbouwde merken die zowel in Nederland als België aan belang winnen.

Aerolase®, 36 goedgekeurde indicaties
Aerolase® is een geavanceerde laser die met zijn unieke pulsduur een veilige en effectieve behandeling biedt voor de meest voorkomende dermatologische aandoeningen en veelgevraagde esthetische procedures (36 FDA-goedgekeurde indicaties).

Tim Vanheusden: “Aerolase® levert indrukwekkende resultaten, zowel voor huidverjonging en vasculaire laesies als voor de behandeling van acne, melasma, rosacea en psoriasis. Daarbij is er geen contact met de huid én geen koeling van de huid nodig. Bovendien kan de laser ook veilig op een donkere huid worden gebruikt, het hele jaar rond. Dat maakt het systeem gemakkelijk in gebruik én breed inzetbaar voor verschillende behandelingen. Net omdat er zoveel kan met deze technologie, organiseren we voortdurend opleidingen met artsen – de interesse vanuit dermatologie blijft trouwens groeien.”

Sunekos®, voor natuurlijke huidverjonging
Ruim vijf jaar geleden startte Senitas met injectables. Sunekos® – met een gepatenteerde formule van zes aminozuren met hyaluronzuur – herstelt de gezondheid van de huid van binnenuit door de natuurlijke productie van collageen en elastine te stimuleren.

“Zo krijg je een natuurlijk resultaat met lichaamseigen stoffen. Veel injectables leggen de focus op wat we zien in de spiegel, maar Sunekos® richt zich op de oorzaak van het probleem. Doordat de huid intens gevoed wordt met aminozuren en hyaluronzuur kan het eigen reparatieproces starten. En omdat de huid zichzelf herstelt van binnenuit, blijft het resultaat lang zichtbaar,” vertelt Tim Vanheusden, die een duidelijke trend ziet naar natuurlijke huidverjonging. “Patiënten zijn ook steeds jonger, waarbij veel twintigers om preventieve behandelingen vragen. Daarbij is het taboe rond injectables vandaag fors verminderd. Met Sunekos® kunnen artsen alvast een zo natuurlijk mogelijk resultaat nastreven.”

Over Senitas
Senitas – House of Skin Care is vandaag uitgegroeid tot een expertisecentrum in huidverzorging. Oprichters Luc Vanheusden en Diane Zoons startten in 1999, vanuit hun expertise in de gezondheidszorg, met kwalitatieve voedingssupplementen (voor de huid) en voedingsbegeleiding. Tien jaar later zetten ze de stap naar de beautywereld, met producten en behandelingen die focussen op een gezonde huid en levensstijl. Vandaag is Senitas de professionele partner van zo’n 500 huidexperts in de Benelux – dermatologen, artsen, huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten…

Het hoofdkantoor van Senitas – en tegelijk ook ‘experience center’ – is gevestigd in Diepenbeek, waar een 30-tal mensen werken. Ze ondersteunen zowel de cosmetische als medische markt met de (exclusieve) verdeling van wetenschappelijk onderbouwde topmerken (Aerolase, icoone, Hydrafacial, Circadia, Nassif MD, Sunekos). Daarnaast reiken ze hun partners advies op maat en businesscoaching aan en geven ze trainingen over sectortrends. In 2022 lanceerde Senitas ‘United by Senitas’, een community voor en van huidexperts.

Meer informatie:
senitas.com

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Terra Exotic – Natural Bronzing Powder van Charlotte Sophie
Stijgende vraag naar injectables en laserbehandelingen bij huidproblemen

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord