HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Wat rimpels ons vertellen…

Vorige maand hebben jullie in vakmagazine De Beauty Professional een artikel kunnen lezen over gezichtslezen. In een nieuw artikel dat deze week in het vakblad verschijnt, borduren we hierop verder. We gaan in op wat de verschillende rimpels in het gezicht jou als specialist kunnen vertellen. Rimpels zijn namelijk de expressie van je leven. We geven hieronder een klein voorproefje van het artikel dat geschreven is door Gonnie van de Lang (www.vandelang.nl).

Het gezicht is een blauwdruk van wie we zijn of wie we worden. Duizenden jaren geleden wisten ze dit in China al en maakten zij daar veelvuldig gebruik van in de diagnostiek. Lillian Pearl Bridges (1956-2021) was werelds toonaangevende autoriteit op het gebied van gezichtslezen en diagnose. Zij zorgde dat de oude kennis werd geïntroduceerd in de westerse geneeskunde en het bedrijfsleven. Rimpels, markeringen en oneffenheden op je gezicht vertellen meer over je persoonlijkheid, leefwijze en karakter dan dat je denkt. Rimpels kunnen zelfs verminderen en vervagen door anders om te gaan met je emoties en gedachten, wanneer je je bestemming volgt.

Gelaatsdiagnose

In het oude China was gelaatsdiagnose naast de tong- en polsdiagnose de meest gebruikelijke en belangrijke diagnosemethode. Artsen mochten buiten de extremiteiten van hun patiënten het lichaam niet aanraken. Het was zelfs zo dat de vrouwen op een ivoren beeld moesten aanwijzen waar de pijn en het ongemak in het lichaam was. Observatie van de kleur van de huid was essentieel om zicht te krijgen in de gezondheidstoestand en energie van de persoon. Gezichten lezen heeft een lange geschiedenis in veel culturen, ook in het Westen. De Grieken, Aristoteles en Plato, hebben diverse geschriften geschreven over gelaatsdiagnose en in Amerika stelde president Abraham Lincoln zijn kabinet samen op basis van hun gezichten.

Het gezicht is je communicatiemiddel

Vanaf je geboorte is het eerste wat je doet als baby het gezicht lezen van je moeder. Wij lezen iedere dag gezichten. Wanneer iemand binnenkomt is het eerste waar je naar kijkt de uitstraling van de ogen met de emoties die in het gezicht worden getoond of juist verborgen. Je gezicht geeft je persoonlijkheid en identiteit weer. Het toont je yang aspect (de power, de uitstraling) en je yin aspect (de rust en ontspanning). Je sterke en zwakke kanten worden weergegeven in je gezicht. Een gezicht met veel rimpels heeft een andere uitstraling dan een gezicht met een enkele rimpel.

Wat rimpels ons vertellen

Het gezicht heeft vele expressiespieren waarmee uitdrukking gegeven wordt aan hoe iemand zich voelt. Dit kan heel bewust door je wenkbrauwen te fronzen wanneer je boos bent, maar ook veel expressie gebeurt onbewust. De verticale lijnen tussen de wenkbrauwen geven bijvoorbeeld ongeduld en irritatie aan. Veel mensen hebben verticale lijnen tussen de wenkbrauwen. Het staat ook voor power en een krachtige leverenergie. De grote, diepte en hoeveelheid van deze rimpels geeft aan of de power tot uiting heeft mogen komen. Hoe intens en langdurig de emoties zijn, hoe dieper de rimpels…………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………. Lees nog veel meer over rimpels, wat ze je vertellen, wat ze betekenen en hoe jij dit kunt gebruiken in de salon, in de aankomende editie van De Beauty Professional! Heb jij nog abonnement? Sluit die dan vandaag nog af! KLIK HIER.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Laatste editie 2022 van vakblad De Beauty Professional komt eraan!
Wat rimpels ons vertellen…

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord