HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Elektrolyten: het hydratatie ingrediënt van nu en de toekomst?

Als we spreken over het hydrateren van de huid, dan hebben we het al jaren over hyaluronzuur, het ingrediënt dat zorgt voor hydratatie van de huid. Maar er zijn meer ingrediënten die zorgen voor een goede hydratatie. Volgens kenners zijn elektrolyten het hydratatie ingrediënt van 2020 en dat zal in 2021 niet minder zijn. Maar wat zijn elektrolyten en wat doen ze in de huid?

Elektrolyten zijn mineralen: kalium, magnesium en calcium. Ze geleiden elektriciteit wanneer ze worden gemengd met water. Deze elektriciteit helpt de cellen energie te genereren om het waterpeil in het lichaam te reguleren. Veel water drinken is erg belangrijk om de vochtbalans in het lichaam (en dus ook voor de huid) op peil te houden, maar volgens de wetenschap is water drinken alleen niet genoeg. ‘Elektrolyten zorgen echt voor die diepe hydratatie die de huid nodig heeft.’ Maar deze mineralen doen nog veel meer. Ze versterken ook de huidbarrière. Het is eigenlijk niks nieuws, want we zien de laatste jaren steeds meer cosmetica met magnesium. Overigens niet alleen in cosmetica, je vindt het ook in voedingssupplementen. Vaak wordt dit ingrediënt ook gebruikt in sportdranken, maar zeggen verschillende onderzoeken: of het nu in huidverzorging of dranken wordt aangetroffen, dit ingrediënt werkt op dezelfde manier. ‘Water volgt de stroom elektrolyten, dus wanneer het wordt toegediend in huidverzorging, kan er water in de huid worden getrokken’.

Elektrolyten en hydratatie
Bij gebruik in huidverzorging kunnen elektrolyten worden gebruikt als een ‘herverdelingssysteem’, waardoor bijvoorbeeld het hele gezicht de hydratatie krijgt die het nodig heeft. Maar wat doen de verschillende elektrolyten?

Kalium
Kalium helpt de waterwegen in de huid te vergemakkelijken om een ​​evenwichtige hydratatie te garanderen, en het versterkt de huidbarrière door de verschillende lipiden in de huid te organiseren.

Magnesium
Magnesium helpt bij het genereren van adenosinetrifosfaat, dat cellen gebruiken als energiebron. Dit mineraal helpt dus om de huid energie te geven. Naast het verbeteren van de hydratatie van de huid, verbetert dit mineraal ook het natuurlijke afscheidingsproces van de huid.

Calcium
Calcium werkt als een bevochtiger om vocht in de huid te trekken en vast te houden, met name in de bovenste lagen. Dit mineraal speelt ook een cruciale rol bij het beïnvloeden van de manier waarop nieuwe cellen worden gevormd en hoe ze van de dermis naar de epidermis gaan.

Trend
Elektrolyten zijn volgens onderzoek het meest gunstig voor droge huidtypes, omdat ze meer hydratatie nodig hebben. Dus ook heel gunstig in de zomer. Elektrolyten kunnen echter ook andere ingrediënten helpen beter te presteren, zoals vitamines en ceramiden. Zo ontstaat een gezondere teint. Inmiddels vind je elektrolyten dan ook veelal in moisturizers, hydraterende maskers. Maar cosmeticakenners geven aan dat we het ook steeds meer gaan zien in make-up, zoals bijvoorbeeld concealers en primers. We gaan het zien het komende jaar.

Magnesium in Vakmagazine De Beauty Professional
Nog niet zo heel erg lang geleden heeft onze vaste voedingscolumnist Anna Kruyswijk – van der Heijden een artikel geschreven in het vakmagazine over Magnesium. Een gedeelte van dit artikel, vind je hier: https://beauty-pro.nl/nieuws/magnesium-ook-voor-de-huid/

NATUURLIJK LEES JIJ DE ARTIKELEN OP ONZE WEBSITE. MAAR IN ONS VAKMAGAZINE GAAN WE DIEPER OP BEPAALDE ZAKEN IN. WIL JIJ NIKS MEER MISSEN EN VOLLEDIG UP-TO-DATE BLIJVEN? ER IS AL EEN DIGITAAL ABONNEMENT OP VAKMAGAZINE DE BEAUTY PROFESSIONAL VOOR MAAR
39 EURO! GA SNEL NAAR: https://beauty-pro.nl/abonneren/


.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Handverzorging van CARE Cosmetics
Elektrolyten: het hydratatie ingrediënt van nu en de toekomst?

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord