HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Wat zit er in dagelijkse verzorgingsproducten?

Als beautyprofessional is het belangrijk op de hoogte te zijn van de inhoud van de producten waarmee je werkt. Ook de kennis van consumenten neemt steeds meer toe. Als expert in je vak is het handig dat je ook hun eventuele vragen kunt beantwoorden. Want ook je klant maakt graag keuzes en beslissingen gebaseerd op heldere en transparante informatie. Wat zit er nu eigenlijk in die dagelijkse verzorgingsproducten? Birgitta van der Linden ging voor jullie op onderzoek uit en interviewde uitgebreid Marieke Schutte voor de komende editie van De Beauty Professional. Hierbij een klein voorproefje, maar het hele artikel wil je echt niet missen!

Dit is een Sneak Peak van een artikel dat volgende week verschijnt in de nieuwste editie van De Beauty Professional.

De beautymarkt kent ontzettend veel merken en evenzoveel producten. Je zou zomaar verdwalen in het enorme aanbod, vooral als je niet weet wat je zoekt of waar je op kunt letten. Hoe is een product opgebouwd, wat is de functie van een product en van de ingrediënten die het bevat, zijn de ingrediënten INCI geregistreerd? Marieke Schutte, ingrediëntenexpert en medeinitiatiefneemster van onderzoeksbureau en kennisbank Dermabase: “Alleen met 100% transparantie kun je een bewuste keuze maken. Dat geldt zowel voor jou als schoonheidsspecialist als voor de consument.”

Lichaam is zelfvoorzienend
Cosmeticaproducten zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Prachtig vormgegeven potjes in flitsende verpakkingen en met heerlijke geuren sieren het oog in elke badkamer. Massaal hopen we dat al die producten ons mooier en jonger maken. Of dat ze ons in ieder geval een weldadig gevoel geven. Ook de gemiddelde schoonheidsspecialist heeft behoorlijk wat producten en vaak meerdere merken op de planken staan. Marieke: “We vergeten dat ons lichaam in de basis ontworpen is om zelfvoorzienend te zijn. De vraag rijst of we al die producten wel nodig hebben? Het antwoord is waarschijnlijk ‘nee’, maar dat betekent niet dat je alle producten de vuilnisbak in moet kieperen.”

De huid als grootste orgaan
De huid is ons grootste orgaan. Ze heeft een afmeting van ongeveer twee vierkante meter en een gemiddeld gewicht van zo’n 15 tot 20 kilogram. De huid heeft vele functies, waaronder ademen, beschermen, alarmeren, maar ook een tast-, pijn- en temperatuurfunctie en een psychosociale signaalfunctie. Zit je namelijk niet lekker in je vel, dan zie je dat aan de huid. Stress en een slechte nachtrust bijvoorbeeld kunnen ervoor zorgen dat je een bleke teint en donkere kringen krijgt. Marieke: “De huid is onder normale omstandigheden prima in staat om goed te functioneren. Ze heeft onze hulp niet per se nodig. De meeste ……………………………. ………………………………………………………………………………………………….LEES VERDER IN DE AANKOMENDE EDITIE!

Nog geen abonnement? Klik hier: www.beauty-pro.nl/abonnementen

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
SNEAK PEAK: Huidkanker aan de handen
Wat zit er in dagelijkse verzorgingsproducten?