HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk en privé in balans: Margot Eskes

Werk en privé in balans houden, hoe doe je dat?
Best vaak een onderwerp van gesprek dit en zeker bij ons thuis. Mijn man en ik zijn harde werkers, daarnaast sporten we vaak, zien we onze vrienden graag, hebben we nog 2 jonge kinderen (Benjamin 7, en Lauren 5) en sinds kort een hond! Altijd druk dus.

Toch denk ik dat ik het redelijk (kan natuurlijk altijd beter) kan scheiden. Mijn werk is super leuk, ik ben bijna 5 jaar geleden voor mezelf begonnen en nooit spijt gehad. Werken in de salon voelt voor mij eigenlijk nooit als werk. Ik vind het heerlijk om mijn klanten een fijne ontspannen behandeling te geven, tussendoor wat te kletsen en ze met een opgepepte huid naar huis te laten gaan.

Maar als het avond is en je denkt klaar te zijn, moeten de handdoeken nog gewassen, is je mailbox nog niet leeg, wil je nog leuke nieuwe story’s klaarmaken voor je Instagram, zou je nog dat product naar die klant brengen en zo verder. Vooral die laatsten zijn voor mij verleidingen om toch te blijven werken. De vraag is, is dat erg? Ik vind dat niet altijd erg, als er daarnaast ook voldoende ontspanning en tijd voor privé is.

Zo werk ik nooit de hele avond door, ploffen mijn man en ik bijna elke avond naast elkaar op de bank. Soms al om half 8 soms pas na tienen. Bespreken we onze dag, drinken we wat en kijken we nog even onze favoriete serie. Op maandag is mijn vaste sportavond (daar komt echt niets tussen) en verder zorg ik dat ik minimaal 1x per week nog hardloop. Op zondag is het echt onze dag met het gezin, gaan we naar het bos, eten we lekker en in deze coronatijd spelen we vaak een spelletje aan de keukentafel.

Ik schrijf dit op zondagavond, we hebben een fijne dag achter de rug, ben nu dus aan het ‘werk’ en heb net ook nog een pakketje voor een klant samengesteld. Tussendoor wordt ons Hello Fresh pakket bezorgd en ploffen we straks weer samen op de bank. Zolang je blij bent, je relatief stressloos door het leven gaat, aandacht blijft houden voor de mensen om je heen en je gezondheid, gaat dit best prima!

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Pupa Milano 2020 Christmas Collection: ‘Sparkling Attitude’
Werk en privé in balans: Margot Eskes