HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Beauty Award winnares categorie Schoonheidsspecialist van het jaar, regio West

Posted on

Laura van der Hooft | Laurora’s Huidverbetering

Uit je comfortzone stappen, in de spotlights staan, het bewust worden van je eigen ontwikkeling. Die uitdaging durfde Laura van der Hooft van Laurora’s Huidverbetering wel aan te gaan. Sterker nog: het was voor haar juist een reden om mee te doen aan de Beauty Award! Een andere motivatie was om te meten of er oog is vanuit de beautybranche voor haar concept. ‘Mijn droom is om meer bekendheid aan mijn concept te geven, omdat ik zie dat het werkt en ik gun dit meer klanten en schoonheidsspecialisten.’

Haar bedrijf heeft een enorme groei doorgemaakt, sneller dan verwacht. Laura ontwikkelde een
nieuw concept en dacht euforisch: dit is het! ‘Waar anderen -mensen in haar directe omgeving- eerst nog sceptisch waren, zijn ook zij nu om. Ze zien dat mijn aanpak werkt.’ Het idee van haar concept is om het zelfherstellende vermogen van de huid te stimuleren en revitaliseren op een natuurlijke huideigen manier vanuit een holistische visie. ‘Ik onderscheid me in de eerste plaats met het gebruik van producten van Chris Farrell, die werken op dat zelfherstellende vermogen. Daarnaast werk ik bewust niet met lasers en peelings, dat in deze tijd al vrij uniek is. Waarom stimuleren we de cel niet van binnenuit? Dit kán, dus ik kies liever voor deze methode. Mijn werkwijze start met een intakeconsult van drie uur, dit is inclusief een behandeling. Het doel van dit consult is om gericht persoonlijk advies te geven. Ik wil hierbij méér weten dan wat iemand in de ochtend op zijn boterham smeert. Ik vraag bijvoorbeeld naar het huidverleden, naar wat iemand aan huidverzorgingsproducten gebruikt, maar ook wat iemand voor werk doet en wat zijn of haar leefstijl is. De klant staat hierbij centraal. Ik wil niet dat klanten het gevoel krijgen dat ik snel een lijstje afwerk. Ik stel graag realistische doelen, die passen binnen de leefstijl van de desbetreffende klant’, legt Laura uit. Aan de hand van haar vragen en een deskundige huidanalyse komt ze erachter waar het misgaat in het systeem, in de basis. ‘Ook medicijngebruik of stress kunnen symptomen uitlokken. Stress kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn van ontstekingen in de huid’, zegt Laura. Ze is een voorstander om het totale plaatje in haar behandelwijze mee te nemen. ‘Mensen voelen zich hierdoor serieus genomen. Ik geef eerlijk advies en het mooiste is om klanten van hun huidproblemen af te helpen.’ Het winnen van de Beauty Award is een onderstreping van haar professionaliteit. Ze is én huidtherapeut én schoonheidsspecialist en heeft de stap genomen, als één van de weinigen binnen de huidtherapie, om meer in de hoek van de schoonheidsbranche werkzaam te zijn. ‘Er zijn veel overeenkomsten binnen deze beroepen.

Ik ben er ook achter hoe groot mijn drang is om meer
bekendheid aan mijn concept te geven;
dit moet de hele wereld weten

Ik laat in mijn praktijk zien dat het combineren van twee vakken onder één dak mogelijk is. Ik streef naar meer samenwerking tussen huidprofessionals onderling en wil het gat tussen schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten dichten.’ Het gehele traject van de Beauty Award vindt Laura een spannende en gave belevenis. ‘Je staat er niet altijd bij stil hoe je gegroeid bent binnen het vak en als ondernemer. Ik ben er ook achter hoe groot mijn drang is om meer bekendheid aan mijn concept te geven; dit moet de hele wereld weten! Die drijfveer was er al, maar is nu extreem. Ik weet zeker dat ik in de toekomst hoofdbehandelaar wil blijven; ik heb me niet voor niets zeven jaar suf gestudeerd. Ik durf wel te zien wat er op mijn pad komt. Nu eerst genieten van deze mooie erkenning!’, zegt de winnares in opgetogen stemming.

Dit zeiden de juryleden:
Winnaar in deze zeer sterke competitie, de winnaars lagen in deze regio enorm dicht bij elkaar en maakte de keuze zeker niet makkelijk voor de jury. Deze winnaar zat met een enorme overtuiging en inspirerende drive in het jurygesprek. Fantastisch gesprek! Haar verbindende visie op het vak is echt een toegevoegde waarde. Maar we zouden haar tekort doen als we haar vakinhoudelijke kant niet zouden benoemen. Een echte top vakvrouw!

Laura van Lauora’s Huidverbetering heeft een duidelijke visie op ons vak. Zo vindt zij dat huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten veel meer moeten samenwerken met elkaar. Deze vakgebieden staan nu veel te ver uit elkaar en zouden veel meer van elkaar kunnen leren. Laura vindt dat scholing en opleiding belangrijk zijn voor de kwaliteit van de behandelingen in de salon.

Een specialist en vak fanaat pure-sang. Weet verschillende disciplines vanuit een holistische visie met elkaar te combineren. Heeft een eigen concept, gecombineerd met een duidelijke visie en toekomstbeeld voor ogen en stelt hierin de vraag van de klant centraal.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid | 13 mei
Beauty Award winnares categorie Schoonheidsspecialist van het jaar, regio West

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord